apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

Yleinen hevostelualue.

apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

ViestiKirjoittaja kengättä » Ke Loka 01, 2014 11:21 am

Mitä ihmettä hevoselle voi enää tässä tilanteessa tehdä?
Itselläni on 8vuotias sh- ruuna, joka tunnustaa olevan herkkä kaikelle. Hevosella on aikaisemmin todettu ja hoidettu vatsahaava klinikalla. Tästä vatsakierre alkoi..
Hevonen oli ensimmäisen vatsahaavakuurin jälkeen hyvillä mielin vajaan vuoden.
Tänä kesänä, totutin hevosen hitaasti ja varovasti vihreään, jotta hevonen pääsisi laitumelle. Laitumestahan sanotaan olevan hyväksi vatsaongelmaisille. Hevonen kerkesi olla jonkun aikaa laitumella, kunnes alkoi ripuloimaan niin paljon, että hevonen piti ottaa pois tuoreheinältä. Hevonen oireili vesiripulilla, ähkyn oireilla ja lopetti kaiken syömisen. Ei koskenutkaan ruokaan. Aloitimme uuden vatsahaavalääkityksen, hevonen alkoi syömään ja alkoi olla taas oma itsensä.

Nyt, ilman mitään syytä, hevonen alkoi ripuloimaan taas ja pelkään kovasti milloin tulee se päivä, että hevonen ei syö enää mitään. Hevosen lanta oli "täydellistä" ja nyt yks kaks veti mahan ihan veteläksi.
Hevosella on heinää tarjolla lähes jatkuvasti, väkirehut minimissä, eikä muutoksiakaan ole tullut heinässä / muissa rehuissa / päivä rytmissä jne. Olen kokeillut myös progut farmia.
Miten hoitaa vatsahaavaa jos hevonen ei syö ? Hevoselta on tarkastettu hampaat, verikokeet, on hoidettu klinikalla, on otettu matotestit, on madotettu.
Onko tässä enää muita vaihtoehtoja kuin katsoa päivä kerrallaan ja päästää vihreille niityille jos heittäytyy syömättömäksi?
kengättä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Loka 01, 2014 11:01 am

Re: apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

ViestiKirjoittaja Koo » Ke Loka 01, 2014 1:53 pm

Onko otettu hiekkaröntgenit? Kaverin poni oli kolme vuotta tosi huonomahainen, ja tuntui reagoivan kaikkeen aina vaan löysemmällä ja löysemmällä lannalla. Käytettiin klinikalla, juostiin verikokeissa, kokeiltiin kauratonta ruokaa, lisää ruokaa (lähes vapaa heinä ja 10 litraa väkirehuja) ja poni vastasi noihin aina hyvin hetkeksi. Sen jälkeen taas maha löysällä. Sen jälkeen klinikalla tajuttiin ottaa röntgen, rajun psylliumkuurin ponilla ei ole enää kertaakaan ollut maha löysällä. Varotoimenpiteenä tälle syötetään keväisin ja syksyisin psylliumkuurit.

Meidän tallilla taas on nelivuotias pikkuponiristeytys, jolla on ollut koko pienen ikänsä tosi huono maha. Kaikenlaista on kokeiltu, psylliumista Antepsiniin ja greippeihin. Seuraavaksi meinasivat tilata yrttisekoituksen tälle.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

ViestiKirjoittaja kengättä » Ke Loka 01, 2014 1:57 pm

On otettu hiekkaröntgenit.
Huonon tilanteesta tekee se, että tämä suomenhevonen ei syö mitään kun oireilee yhtään vatsalla. Syömättömyys taas ei paranna vatsahaavaa.
kengättä
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Loka 01, 2014 11:01 am

Re: apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

ViestiKirjoittaja Unelma03 » Pe Loka 03, 2014 6:39 pm

Hei!
Voisin suositella homeopatiaa. Olen seurannut sen auttavan monenlaisiin vaivoihin, en tosin juuri vatsahaavaan. Homeopaattinen lääkehän annetaan yleensä 10 tipan annoksina leipäpalassa kerran päivässä, joten sen syöttäminen ei varmaan ole hankalaa. En osaa muuta neuvoa,mutta toivon kaikkea hyvää sinulle ja hevosellesi.
Unelma03
 
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 4:38 pm

Re: apua.Mitä tässä voi enää tehdä? vatsaongelmia-ripulia

ViestiKirjoittaja Warda » La Loka 10, 2015 8:57 pm

Kokeile progut-rehua. Auttanut monella.
Avatar
Warda
 
Viestit: 378
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2010 9:23 pm
Paikkakunta: Oulu


Paluu Hevostelu yleensä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron