Ruokinnasta

Yleinen hevostelualue.

Ruokinnasta

ViestiKirjoittaja ellli » Ti Syys 16, 2014 2:17 pm

Heippa! :)

Ruokinnasta ajattelin teiltä kysäistä, kun itsellä olo niin kauhean epävarma. :roll:
Eli hevoset on palailemassa laitumelta kotiin, ja siellä kesälomaillut nyt n.4kuukautta, eli ei juurikaan ole liikuteltu. Saanut päivittäin kivennäiset ja tietysti vapaasti laidunta.
Nyt olen miettinyt kuinka ruokkisin, vapaa esikuivattu heinä tietenkin, kivennäisenä St. Hippolytin Gemuse, ja kesällä kerätty jonkin verran nokkosta, ruusunmarjoja ja pihlajanmarjoja. Miten näitä kannattaisi antaa?
Niin, ja psyllium kuurit on tarkoitus syöttää nyt syksyllä, chiakin käynyt kyllä mielessä.
En usko että vielä tarvitaan mitään muita täydentäviä rehuja.
Hepoiset on suokkivanhus 19v, jonkin verran ollut nivelongelmia ja lihaksistossa jäykkyyttä. Ennen meni jumiin heti jos oli ilma jotain muuta kuin +20, mutta kengättömyyden myötä ollaan oltu niin vetreää mammaa, yhtään jumitusta ei ole ollut! Tämän kanssa tehdään paljon kaikenlaista jumppaa, rämmitään mehässä, ja käydään hakemassa postia ym pientä :)
Toinen on lämppäriruuna, tarkoitus tämän kanssa harrastaa tavoitteelisesti ja jossain vaiheessa alkaa kisaamaan matkaratsastuksessa. :)
Kiitos jos, joku viitsisi antaa vähän neuvoa :)
ellli
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 15, 2014 8:48 pm

Re: Ruokinnasta

ViestiKirjoittaja tjuop » Ti Syys 16, 2014 3:55 pm

Samaa olen pähkäillyt itsekin, hevoset ovat olleet kotona talliruokinnassa kolmisen viikkoa. Molempien kohdalla olen huomannut, että uuden sadon kuivaheinän lisäksi eivät juuri muuta halua syödä. Yrttikivennäisetkin toisella tahtovat jäädä kuppiin, chia jäi molemmilla, joten totesin, ettei turhaa kannata syöttää. Heinästä ei vielä ole analyysia, mutta tulossa on, joten sen jälkeen voi tarkemmin pohtia lisäravinnon tarvetta. Aamuisin saavat porkkanan hevoseen.
Heinäruokintaan siirtyminen laitumen jälkeen näkyy lannan löysyytenä tammalla, kakkii lehmän läjiä. Tamma on kantavana, jokatapauksessa ruokintaa täytyy titrata. Heinällä mennään ja yrttikivennäinen+ ruusunmarjarouhe ja suolakivi on tyrkyllä, katsotaan syksymmällä kelpaako hampun siemen. Myöhemmin syksyllä olen aiempina vuosina magnesiumia ja omenaviinietikkaa kuuriluontoisesti antanut, pahimpaan karvanvaihtoaikaan. Heinäanalyysin perusteella voi järkeillä tuon ruokinnankin, oletan näin.
tjuop
 
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Loka 26, 2010 1:58 pm


Paluu Hevostelu yleensä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron