Kaviot halki

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Kaviot halki

ViestiKirjoittaja Minnah » Ke Huhti 30, 2014 1:04 pm

Voi perse!


Nyt se tapahtui, nimittäin metsälenkillä vähän mukulaisemmassa maastossa hepan kavioista lähti palasia, isojakin, ja etukavioista jopa etuseinä repesi irti, eli tuli irtoseinämäisyyttä. Taisipa sieltä sienikin löytyä sitten, joten uskon, että oli vain ajan kysymys milloin tuo ulkoseinämä repeäisi.. Kutsuin paikalle vuolijan, joka on eri kuin aiemmin ollut. Sain ajan parin päivän päähän, mutta ilmeisesti liian myöhään, sillä hevonen ei suostunut juurikaan nostamaan kavioitaan. Aivan kuin siltä olisi hävinnyt tasapaino kokonaan. Eihän siitä vuolusta mitään tullut, kun hevonen ei kyennyt pitämään kaviota ylhäällä, eikä tuomaan eteen.. Olen niitä nyt pessyt ja putsaillut tuon sienen säikäyttämänä, mutta sekin on kamalan vaikeaa kun ei pysty pitämään jalkaansa ylhäällä.. Onko mitään vinkkejä miten saisi hepan oloa parannettua, että pääsisimme hoitamaan kaviot taas kuntoon, ja näin ollen myös arkominenkin loppuisi.. Soitin vuolijalle joka on vuollut kaviot aiemmin, että saisin ensiapua tilanteeseen, ja tulee heti huomenna. Katsotaan saako hän vuoltua kaviot siihen kuntoon, että arkominen loppuisi, ja pääsisimme työstämään kaviossa/kavioissa muhivaa sientä vastaan..

Tarvitsisin siis apuja, miten saan hevosen pitämään tasapainonsa ja kavionsa ylhäällä ilmeisestä kivusta huolimatta? Pehmeä alusta, mitä muuta? Onko parempi että hevonen on molemmin puolin sidottu, vai vapaana?
Minnah
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 10, 2013 7:07 pm

Re: Kaviot halki

ViestiKirjoittaja Koo » Ke Huhti 30, 2014 2:55 pm

Kuulostaa siltä, että hevosella on alun alkaenkin ollut liian pitkät kaviot. En saa mitenkään kuviteltuakaan, että esim. omaltani kaviot voisivat haljeta tai lohkeilla, kun siltä ensiksi vuolen seinämät anturan tasalle (paitsi kannoille "liukuen" pidempi seinämä) ja etenkin kärjeltä, mutta myös reunoilta sellainen pyöristys, ettei anturan puolelta katsottuna näe seinämää ollenkaan. Voin toki olla väärässä, mutta pitkiltä kuulostavat.

Itse asettaisin ehkä hevosen seisomaan seinän viereen niin, että jos esim. vasenta puolta vuollaan, pääsee se oikealla puolellaan nojaamaan tarvittaessa seinään. Hoofjackista tai voimakkaasta vuolijasta on varmasti myös apua, että hevonen voi tarvittaessa nojata siihenkin suuntaan. En tiedä miten monta kirjoitusvirhettä tässä on kun ei oikein puhelimella toimi, pahoitteluni.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Kaviot halki

ViestiKirjoittaja Minnah » To Touko 01, 2014 10:06 pm

Joo, pitkäksi pääsivät, kun loppu liukkailla kaviot ei kuluneet juuri ollenkaan vähäisen liikunnan ja liukkauden takia. Nyt hankinnassa puukko ja raspi, että saa tarvittaessa huoltaa kavioita itsekkin vuolijan käyntien välillä mikäli tarvis, ja samallapa tulee opeteltua tuokin homma, josko joskus vuolisi kokonaan itse..

Hyvin onnistui vuolut, kun suoritettiin se karsinassa paksun purupatjan päällä. Vuolija antoi taukoja muutaman, niin jaksoi seisoa paremmin.
Kaviot näyttää nyt ihan hyviltä, ja sieni ei olekaan niin paha kun kuvittelin. Pioneerin hoitoaineet jo hommasin, ja ne luulisi tulevan heti alkuviikosta niin pääsee pesemään..
Ainoa mikä jäi askarruttamaan on se, että millä tuon flaren saa noista kavioista pois? Vuoilija otti niin paljon kun pystyi, raspasi aivan anturan tasolle, ja anturaakin vuoli niin paljon kuin on turvallista, ja vielä jäi sellainen ura johon kivet yms pääsee herkästi, ja saa kavion halkeamaan/leviämään? Kuva alempana mitä tarkoitan. Tämän tamman kaviosta on tuo kuva, muttei ole tilanne juuri nyt, sillä tuo ura on paljon matalampi tällä hetkellä.. Kasvaako se pois jos raspaan parin viikon päästä uudelleen, vai pitääkö kaviota raspata ulkopuolelta noin paljon, että tuo valkoviivan ulko puolella oleva osuus häviää? Vuolijakaan ei oikein osannut sanoa juuta taikka jaata, koska hänen kohdalleen ei tällaista ole sattunut, kun on vuollut vain kengässä olevia hevosia aiemmin.
Kiitos jos joku viitsii vastata tällaiselle kavionoviisille :)


Kuva
Minnah
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 10, 2013 7:07 pm

Re: Kaviot halki

ViestiKirjoittaja M-H » To Touko 01, 2014 10:41 pm

On tuossa varaa ottaa selvästi. paino on edelleen ulkoreunalla. Eise flare lähde muutakuin ottamalla.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Kaviot halki

ViestiKirjoittaja Koo » To Touko 01, 2014 11:43 pm

Näyttää tutulta, ihan samanlaiset ovat omani sorkat jos vuoluväli venähtää vähänkään. Reilua pyöristystä vaan, ja ehdottomasti opettele itsekin ainakin pyöristyksiä tekemään jos vähänkään uskallusta on.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Kaviot halki

ViestiKirjoittaja Minnah » Pe Touko 02, 2014 2:21 pm

M-H, tuo ei ole tämän hetkinen tilanne. Nuo ylimääräiset otettiin kaikki pois anturan tasalle, ja anturaa vuoltiin ja raspattiin niin paljon, että alkoi jo näkyä punertavaa, eli enempää ei voi ottaa pois kaviosta. Siltikin tuollainen ura jäi johon herkästi jää kivet ja ne alkaa levittää kaviota. Eli siis reilu pyöristys ulkoa päin. Heti kunhan pääsen kaupoille ja saan raspin käsiini :). Kiinnostusta, uskallusta ja motivaatiota löytyy kyllä kavion hoitoon itse. Jotenkin inhottavalta tuntuu soitella tuota vuolijaa paikalle koko ajan, vaikka sehän sen työtä onkin :P
Minnah
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 10, 2013 7:07 pm


Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron