Bootsit

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » Ke Elo 31, 2011 7:45 am

Onko kukaan kokeillut Easyboot gloveja? Itselläni on kamala bootsikuume, ja tuo kyseinen malli näyttää niin vauhdikkaalta ja virtaviivaiselta näihin muihin verrattuna... :shock: Haaveilin jonkun aikaa myös Traileista, mutta ne sopivat ainakin kokotaulukoiden puolesta paremmin soikeaan jalkaan. Ruuniksen kaviot ovat kyllä soikeat, mutta lähinnä leveyssuuntaan. xD Glovestahan on tehty myös wide-malli, jota on myynnissä jo ainakin ulkomailla...

Niin se kokohan nuissa gloveissa on osuttava just eikä melkein, joten onko kellään kokemuksia, miten tuo naftimpi istuvuus haittaa arkea? :) :)
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Misslich » To Joulu 01, 2011 3:32 am

Osaisko kukaan kertoa miten bootsit vaikuttavat jalan asentoon? (:
Loputon on tieni kun yksin sen kuljen ja sydän on kiinni, sen suudelmiin suljen...
Avatar
Misslich
 
Viestit: 174
Liittynyt: Ma Syys 06, 2010 8:18 pm
Paikkakunta: Kauhajoki

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » To Joulu 01, 2011 9:24 am

Käsittääkseni tarkoitus on, että ei mitenkään, vaan jalan kuuluisi olla bootsi jalassakin samassa asennossa kuin normaalistikin. =S

Meidän bootseissa (Glove) pohja on saman paksuinen joka puolelta, ja oikein asennettuna (eli varvas riittävän syvällä ja kannatkin kunnolla pohjaa vasten) jalka on samassa asennossa kuin normaalistkin. Ruunis seisoo vain sen pari senttiä korkeampana (bootsien pohjan paksuus).

Tarkentakaa asiaan paremmin perehtyneet... :)
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tunante » Pe Joulu 02, 2011 2:14 am

Hei, anutus!

Mitenkäs Glovet teillä pelittävät ?! Kerro kaikki! Olen itsekin kiinnostunut niistä kovasti ja ilahtunut, kun tosiaan nyt on saatavilla pyöreäkaviosillekin omat "hanskat" :) !

http://www.easycareinc.com/our_boots/ea ... #&panel1-1
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » Pe Joulu 02, 2011 12:40 pm

Glovet on toiminut tosi kivasti sen pari kuukautta, mitä ovat meillä olleet käytössä. Etusten widebootseilla on menty vajaat 150km ja takasten bootseilla reilut 100km sora/sepeliteitä ja nyt hokitettuina samoja teitä välillä tihkaan jäisinä ja välillä pääkallojäisinä. Bootsit jalassa mennään yleensä 2-3 lenkkiä/viikko ravipainotteisesti.

Koko sattui molempiin päihin hyvä, vaikka olenkin ensikertalainen mittauspuuhissa. :geek: Etusissa on 0.5w ja takasissa se soikeanmallinen 0.5. Etusten bootsit istuu naftimmin, mutta yksikään ei ole vielä lennellyt tai pyörinyt, vaan hyvin ovat pysyneet kyydissä mudassa, pellolla, vitikossa, rämeikössä ja kivikossa.

Mulla käytössä myös ne medium-comfort padit, koska nuo meidän tiet on sulan maanki aikaan melko kovat, ja ruunan liikutus on vielä alkutekijöissään eli sen jänteet ja luusto eivät ole ehtineet sopeutumaan. (Padit tosin on jo nyt vähän puhki kantakulmien kohdalta eli eivät ilmeisesti ole kovin pitkäikäisiä tällä käytöllä).

Hiertymiä en ole löytänyt. Paitsi etusissa vähän jotain pientä ruununrajan kohdalla (mihin se vuohisen ympäri menevä tarra tulee), mutta en ole varma, että onko tullut bootsista vai muualta. Tarralipukkeet ovat vähän pitkät ja menevät kiinnitettäessä aika reilusti päällekkäin. Niistä olen miettinyt että pitäisikö yrittää alaläpyskää ohentaa (easycaren blogissa oli vinkki).

Pukeminen alkaa olla jo parin kuukauden harjoittelun jälkeen aika helppoa: ensin varvas niin syvälle kuin menee ja popot loksahtavat lopulta paikalleen, kun painaa vuorotellen molemmilta reunoilta sillai nitkuttamalla. Lopuksi varmistan, että kärki on perillä asti kopsauttamalla bootsin kärkeä pari kertaa kumivasaralla. Enemmän aikaa käytän kavioden puhdistamiseen nykyisin. xD

Hokkeja on 4kpl/popo. Varsinkin etusissa tuli asennettua kaikki hokit vähän turhan keskelle, ja tarkoitus oli hankkia vielä pari lisää varpaalle, mutta pääkallokelit yllättivät, ja tuolla setillä on nyt kuitenkin menty ja pärjätty ihmeen hyvin. Eihän meillä ne vauhdit vielä päätä huimaa, joten ehkä se varpaan pitävyys ei ole vielä niin kriittistä.

Mitä muuta?

Näillä noin-mitoilla tilasin bootsit, ja tosiaan sattuivat kerralla sopivat.
vej: pituus 116-119, leveys 120-122
oej: pituus 116-119, leveys 120-122
vtj: pituus: 114 leveys: 112
otj: pituus: 116 leveys: 112

Raspailen ruuniksen kavioita usein (viikon-parin välein), joten bootsien sopivuudessa ei ole tapahtunut muutoksia toistaiseksi.

Ruunis liikkui alusta asti hyvin ja tottui nopsaan kapistuksiin. Teinpä tosi kökön vidionkin, jos tästä on mitään apua...
(http://www.youtube.com/watch?v=0TPcZubOlXA)

Tyytyväinen olen ollut toistaiseksi, ja Hapis ilmeisesti kans. =) Käyttöiästä en osaa sanoa mitään, ja se vähän jännittää, kun ei ole mitään superhalpaa lystiä nämä bootsitkaan. En hoksaa nyt muuta, vaikka aika luento tulikin... Olen hirmu innostunut tästä kavionhoito/bootsihommasta. =D

Kysele, jos jäi jotain oleellista pois.
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tunante » Pe Joulu 02, 2011 11:27 pm

Kiitoksia vastauksesta, anutus :) !

Kiva, kun näit sen vaivan!! Valitettavasti meillä nii hidas yhteys ettei videosta pääse nauttimaan...

Yksi kymysys nousi hetimiten mieleeni: miten ja kuinka tarkkaaan putsaat kaviot/jalat ennen asennusta? Käytätkö vettä vai riittääkö pelkkä harja?
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » La Joulu 03, 2011 10:34 am

Putsaan kaviot ihan koukulla ja teräsharjalla. Harjaan pehmyemmällä sualla myös mudan ym. ylimääräiset roiskeet pois kavion ulkopuolelta, ruununrajasta ja vuohisesta, jos niitä on. Jälkeenpäin huuhtelen bootsit letkulla, jos on ollut rapalenkki, mutta jos on kuivat kelit, niin pyyhkäisen vain säärystimen sisäpintaa harjalla.
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Easyboot Glove Back Country

ViestiKirjoittaja Tunante » Ma Huhti 16, 2012 10:59 pm

Onx kukaan ehtiny tutustua/kokeilla Easybootin uutta mallia Trial ja Gloven risteytysmallia [color=#BF0000]Easyboot Glove Back Country[/color] ?

http://www.easycareinc.com/our_boots/ea ... untry.aspx

Siin on molemmat mallit, myös pyöreemmän malliselle kaviolle. Ei tartte olla aina niin trimmissä, kuin Gloveilla.. Mut helppo kuiteski käyttää..
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Laupe » To Huhti 19, 2012 10:47 pm

Itsekin oon miettinyt tota Gloven ja Trailin risteytystä että mahtaako olla mikään, vai onko peräti juuri se jokin.. :shock:

Meillä tosiaan ei ole vielä polle paljain varpain kun vasta olen tästä koko alastomuusmeiningistä (cytec -kengän ja natural balancen kautta) innostunut ja mietin, että tästä kengättömyydestä löytyy varmasti apu myös meidän kompastelevalle Suomiruunalle. Muutamat kerrat on jo menty ihan perille asti sen kanssa, niin rupiaa jo itseäkin jännittämään, että koska taas kuperkeikkaillaan... :geek:

Siksi mua jotenki lämmittäis ajatus noista huomaamattoman kevyistä Gloveista, mutta mietin vaan että miten nopeasti sen kavion koon ja muodon saa ns. stabiloitua niin, että siihen kokoon ja sen pysyvyyteen vois jotenki luottaa? Ei tarvis sitten kokoajan olla uusimassa kun huomaakin, että kavio ei ole viimeisimmässä "paljasjalkamuodossaan".. Haluaisin nimittäin syödä muutakin kuin makaroonia itsekin, joten tossuinvestointiin ajattelin sijoittaa hieman tutkimustunteja ennen varsinaista tilausta. Oih tätä hevoskuumetta kun saisi jo omansa pois ylläpidosta niin pääsisi värkkäilemään sen kanssa :)
Laupe
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Huhti 19, 2012 10:36 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tucca » Ke Touko 02, 2012 12:11 pm

Täällä on käytössä Simplet ja niiden kanssa Easycaren säärystimet. Hevonen alkoi arkoa tässä keväällä kaikilla kovilla pohjilla, joten muuta vaihtoehtoa ei jäänyt kuin ottaa bootsit käyttöön. Kavioaines ei ole vielä mitään superia, mutta toivoisin tilanteen paranevan ajan kanssa.

Ja miten huomasin arkomisen? Hevonen otti minusta aika töpöttäviä askelia verrattuna pehmeällä pohjalla tapahtuvaan kävelyyn. Tämän lisäksi hevonen yritti mennä aina polulta pois pientareelle/pöpelikköön mikäli kävelyuralla oli vähänkin jotain kovempaa materiaalia. Ja jos oli hiekkatie (ei edes mitään soraa tai sen kummempia irtokiviä) hevosen etenemishalu oli aika olematon. Laitoin ensimmäiselle lenkille bootsit vain etusiin, mutta tuo pientareille kiemurtelu jatkui edelleen. Seuraavalla lenkillä olikin jo kaikissa jaloissa bootsit ja voilá, askellus muuttui rennommaksi ja pusikkoihin ei tarvinnut enää yrittää.

Toistaiseksi en osaa sanoa, miten Simplet tulevat meillä kestämään. Päivittelen lisää kokemuksia kesän jälkeen.
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja espri » Su Heinä 15, 2012 3:36 pm

Minkälaisia kokemuksia teillä on Easybooteista ja Easyboot Epiceistä? Kiinnostavat kovasti, mutta jotenkin epäilyttää pysyvyys jalassa esimerkiksi hangessa talvella. Kestävätkö pakkasta kuinka ja onnistuuko kylmien bootsien pukeminen pakkasessa ulkona? :)
espri
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 25, 2011 1:33 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » Ma Heinä 16, 2012 8:58 am

Easyboot glovet ovat ainakin pysyneet hyvin hangessa/mällissä/mudassa. Me on puksuteltu niillä viime syksystä lähtien ja ikinä ei ole tippunut popo, vaikka takasiin sattui vähän reilu koko. Pakkasesta eivät ole sanoneet mitään, ja pukeminen on helppoa pienellä harjoittelulla.
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja espri » To Heinä 19, 2012 5:21 pm

Epicit ovat ykkösenä harkintalistalla ja kai sitä nyt alkaa käytettyjen metsästys. Huonosti näyttää olevan vaan tarjolla juuri tuota mallia (merkki siitä ettei kukaan halua luopua omistaan kun ovat niin hyvät? :D)
espri
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 25, 2011 1:33 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Suvi » Ti Loka 16, 2012 1:57 pm

Meidän hevosilla on ja on olleet käytössä simplet, trailit, epicit, boat ja glovet. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Ja kovasti toimivuuteen vaikuttaa se oman hevosen kavion muoto ja liikeradatkin. Eli jos joka kerta laukkaa nostettaessa hevonen astuu toisen bootsin päälle, niin ei siinä oikein kaikki bootsit pysy mukana.

Nyt surffailin tuolla easycaren sivuilla ja mietin tuota bootsien liimausta kavioon. Meillä nimittäin olisi tarve, että voisi kerran tai kaksi vuodessa pidemmän reissun ajaksi liimauttaa bootsit jalkaan.
Onko kellään tämän foorumin käyttäjistä kokemuksia tuosta operaatiosta?
Suvi
 
Viestit: 14
Liittynyt: To Kesä 03, 2010 12:21 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Kerppa » Su Loka 21, 2012 7:17 pm

Mites teidän hevosilla, joilla on bootsit, niin talvi? Onko teillä talvelle nastalliset/hokilliset bootsit erikseen, vai käytetäänkö samoja kuin kesäaikaan, mutta liukuesteillä? Yritän tässä hieman selvitellä, että millaista olisi järkevin ruveta miettimään tolle omalle ponille, etenkin kun nyt vaikuttaisi, että on ruvennut hieman arkomaan kavioitaan, jos kivisempää pohjaa, missä mennään. Plus että talvella sitten tarvitaan jotain pitoa kavioihin. Mistä te olette bootsejanne ostelleet, onko "kaikilla" Easybootit, miten ihmeessä tiedän, mikä malli olisi hyvä juuri meille? Onko vaihtoehtona lähinnä nettikaupat, vai onko jossain myymälöissä olemassa näitä?
Ikuinen poniratsastaja ja kahden (tulevan) poniratsastajan äiti, aloittelee toisinhevostelun uutta kierrosta uuden ponin kera..

http://nuorenajaksaa.blogspot.com - blogissa ruoditaan poneilua ja koirien kanssa tekemisiä
Avatar
Kerppa
 
Viestit: 66
Liittynyt: To Maalis 08, 2012 4:06 pm
Paikkakunta: Tammela

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tucca » Su Loka 21, 2012 11:47 pm

Kenelläkään kokemusta Equine Fusion jogging shoesta? http://www.eqfu.no/home

Mietin vähän kyseisiä bootseja meille ensi vuoden "kesäkengiksi", mutta kokemuksia ei oikein löytynyt.
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » Ma Loka 22, 2012 8:50 am

Uuu! En ole kuullutkaan näistä. Jossain vaiheessa törmäsin samantyyppisiin lenkkareihin netissä, mutta taisivat olla eri valmistajan. Vaikuttavat tosi kiinnostavilta. Itselläni tulee ensimmäisenä mieleen, että minkähänlaisia kilometrimääriä nämä kestävät... Hintaa on sen verran, että oma budjetti sallisi vain yhden setin ostamisen / vuosi. :shock:

Kerttu: Oma lempparini on Easycaren glove. Tosin kerrottakoon, että muista merkeistä/malleista ei ole (toistaiseksi) kokemusta. En ole edes kädessä pyöritellyt. :D Gloven vaikeus on siinä, että koko on niin nafti, että itse pitäisi pystyä rapsuttelemaan kaviota vuolujen välissä, jotta mahtuvat koko vuoluvälin ajan jalkaan. Mutta tuo sovitus onkin mielestäni sitten sen mallin ainoa miinus. Tosin, en tiedä että kuinka pieniä kokoja noita valmistetaan. Meillä on toiseksi pienin koko käytössä ja mulla on kuitenkin ihan hevoskokoinen ponny.

Niin, ja meillä on kesäksi ja talveksi omat nakit. Lähinnä siitä syystä, että kevään tullen en saanut hokkeja enää irti. :D Talvibootseissa on 4 easycaren hokkia /popo, mutta ajattelin porata varpaalle ja kannalle vielä parit maxigripit täksi talveksi.
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tucca » Ma Loka 22, 2012 2:09 pm

Minua kiinnostaa noissa Equine Fusioneissa bootsin joustavuus. Ajatus asian takana on mielenkiintoinen ja kuulostaa hyvältä, mutta niitä käyttäjäkokemuksia ei vain oikein löydy.. pöh. Suomessa ei ole bootseille jälleenmyyjää ja näin ollen ne kannattaisi todennäköisesti tilata Ruotsista. Ensi vuoteen sitten.
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja anutus » Ma Loka 22, 2012 6:46 pm

Joo. Tuo on kyllä ihan totta, mitä tuolla kerrotaan siitä miten normibootsi ei välttämättä tue anturaa riittävästi. Olen lukenut tuosta jossakin... netissä. :? Muistaakseni tähän liittyi jotenkin taas Pete Ramey, mutta en muista yhtään, että missä olisin tästä lukenut. Pointti oli kuitenkin se, että jos on kovin holvikas kavio, niin bootseja käytettäessä paino tulee suurelta osin seinämälle, kuten rautakenkienkin kanssa. Tätä neuvottiin korjaamaan pohjallisilla, mutta varmaan tuo, että pohja itsessään joustaa riittävästi, olisi varmempi.

Jospa niitä käyttäjäkokemuksia olisi myös sitten ensi vuonna. :)
Avatar
anutus
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ti Loka 12, 2010 1:55 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Kerppa » Su Loka 28, 2012 9:14 pm

Onkohan noi Hööksilläkin myynnissä olevat Cavallon bootsit mistään kotoisin, niitä on kahta eri mallia, Simple ja Sport.

Miten, myydäänkö bootsit yleensä pareittain vai yksittäin, kun kaikista paikoista, mistä olen katsellut, ei löydy tietoa asiasta, tai sitten en ole vain ymmärtänyt lukemaani :D Entä voiko käytännössä kaikkiin bootseihin yhdistää jonkunsortin nastat/hokit, vai tarvitaanko tähän tietynlaiset bootsit?
Ikuinen poniratsastaja ja kahden (tulevan) poniratsastajan äiti, aloittelee toisinhevostelun uutta kierrosta uuden ponin kera..

http://nuorenajaksaa.blogspot.com - blogissa ruoditaan poneilua ja koirien kanssa tekemisiä
Avatar
Kerppa
 
Viestit: 66
Liittynyt: To Maalis 08, 2012 4:06 pm
Paikkakunta: Tammela

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Ares » La Marras 17, 2012 6:38 pm

Tucca kirjoitti:Minua kiinnostaa noissa Equine Fusioneissa bootsin joustavuus. Ajatus asian takana on mielenkiintoinen ja kuulostaa hyvältä, mutta niitä käyttäjäkokemuksia ei vain oikein löydy.. pöh. Suomessa ei ole bootseille jälleenmyyjää ja näin ollen ne kannattaisi todennäköisesti tilata Ruotsista. Ensi vuoteen sitten.


Pieni korjaus, Suomessakin on nyt jälleenmyyjä. Googlettamalla (suomenkielisiltä sivuilta) löytyy, en viitsi linkittää ettei tule syytettä mainostamisesta. On vain niin uusi jämy että EF ei ole varmastikaan ehtinyt päivittää sitä karttaansa. :)
EF -bootsien hinnan muuten määrittelee EF itse, joten ovat suunnilleen saman hintaiset joka maassa.

Käyttäjäkokemuksia ei minullakaan vielä ole, mutta eiköhän tässä talven mittaan niitä kerry, kun saadaan omalle ruunalle nuo tossut. Eräällä keskustelupalstalla niitä kovasti kehuttiin (joustavat, pehmeät, eivät hankaa, pysyvät jalassa, kestävätkin kaiketi ihan hyvin jne) mutta näitä en tietenkään voi itse allekirjoittaa, ennen kuin on omakohtaista kokemusta.
Ares
 
Viestit: 17
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 10:09 pm

Re: Bootsit

ViestiKirjoittaja Tucca » Su Marras 18, 2012 1:59 pm

^ Jaa kappas! No sehän on mukavaa, jos ei tarvitse edes halvemman hinnan takia lähteä tilaamaan suoraan ulkomailta. Mielenkiinnolla odotan kokemuksia!
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm

Equine Fusion Performance

ViestiKirjoittaja Tunante » Ti Maalis 05, 2013 6:39 pm

Equine Fusionilta tullu vuode alus uus, jäykempipohjainen ja siten varmaan kestävämpi Performance-malli. Saanu jonku palkinnon, tiedä, sit mitä meinaa käytännössä:

http://www.eqfu.no/home/1527750386/beta ... ional-2013

Olisin tilaamassa tommoset, mut tarvis olla joku toinen messis, et maahantuoja voi tilata valmistajalta, on nii uudet monot ettei kysyntää viel oo tarpeeksi. Huhuilen kiinnostuneita, olisi akuutti tarve ku tarttee kuntouttaa kaviokuumeesta toipuvaa ja vois sit tulevaisuudessa ratsastaa samoil boboil.. Enyone interesteed?!

https://sites.google.com/site/loimaanel ... ine-fusion

Ps. Olen "vanha" Mallu, joka hukannu salasanansa :(
Tunante
 

Re: Equine Fusion Performance

ViestiKirjoittaja M-H » Ti Maalis 05, 2013 8:09 pm

Tunante kirjoitti:Ps. Olen "vanha" Mallu, joka hukannu salasanansa :(


Saa sen vaihdettua vanhaankin tiliin jos haluat.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Kaviomekanismin toimiminen kovapohjaisissa bootseissa

ViestiKirjoittaja Voikukka7 » To Maalis 14, 2013 10:46 am

En ole itse kokeillut noita Equine Fushioneita, mutta onhan se ihan mielenkiintoinen vaihtoehto, varsinkin jos joutuu menemään vain kovilla pohjilla. Minua itse haittaa, että ne ovat korkeita. En ole alusta asti pitänyt korkeista bootseista ja nyt saatiinkin hiertymiä, joten siirryttiin onneksi onnekkaasti EasyBootseihin, olemme vasta kokeiluvaiheessa eikä alussa meinanneet pysyä, mutta nyt toivoikkaalta näyttää, ovat pysyneet melko syvässä lumessa ilman säärystimiä, tosiaan laukkaa ei ole kokeiltu kuin pari lyhyttä pätkää (ei ollut nastoja vielä), niin katsotaan nyt.

Mutta mihin pääasiassa halusin reagoida - siihen, mitä Equine Fusionen keksijät väittävät muista bootseista. Jätän siitä pois hyvin holvikkaat kaviot, ei ole itsellä kokemusta niitten kanssa. Se on varmaan ihan asia erikseen. Jos olen lukenut oikein, ne väittävät, että kaikki kovapohjalliset bootsit eivät salli kovin hyvin kaviomekanismin toimintaa... En ole tässä tietenkään mikään asiantuntija, mutta kun olen kokeillut noita EasyBootseja, kokeilin kerran laittaa niihin kotitekoiset pohjalliset kovasta kumista (tarkoitus oli nostaa kavio bootsissa korkeammalle), ollut jalassa ehkä 30-45 min ja pohjalliseen painautui kavion kuva (ei syvyyteen, vaan se pinta värjäytyi jotenkin erilaiseksi, ainoastaan kannoilla pinta vaurioitui ja hyvin hyvin vähän taisi painautua seinämien painon alla (ei sitä melkei pysty kosketuksella tuntemaan)).
Tärkeänä lisäyksenä: hevosella on muiden ongelmien seassa myös KORKEAT KANNAT (etukavioissa), jotka eivät kovalla pohjalla seisoessaan ylety maahan (olisiko puoli senttiä kantojen ja säteen korkeusero? En ole koskaan mitannut), ja SIITÄ HUOLIMATTA säteen kuvio on pohjallisessa. Eli ei se kavio voinut jäädä leviämättä ja minusta vielä melkoisesti? :P :) En tosin tiedä, miten paljon sen tulisi leviämään ihannetapauksessa?
Jos esim. vertailee kengitetyn kavion kuvaan lumessa, niin eihän siinä näy sädettä, vaikka lumi olisi tarpeeksi syvä, ainakaan en ole itse sellaista nähnyt/huomannut.

Tässä kuvat:
http://imb.lide.cz/lide_photo_big/20130 ... type=fresh (noin kuukauden vanha ko. kavion kuva)
http://imb.lide.cz/lide_photo_big/20130 ... type=fresh (pohjallisen kuva)

Mikä on mielipiteenne aiheesta? (Olemme siirtymävaiheessa, joten kaviot ovat mitä ovat.)
Voikukka7
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Elo 22, 2012 10:53 pm
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

EdellinenSeuraava

Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron