LG Bridle

Erilaisiin kuolaimettomiin välineisiin keskittyvä keskustelu. BB, sidepull, hackamore, bosal, cordeo jne.

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Varjokuva » Pe Helmi 26, 2010 9:29 pm

Joo, eli Johanna: Pojulla oli varmaan energiaa, ja olin itse aikas jännittynyt, mutta seuraavalla kerralla kun menin ratsastelemaan pojulla, ravailtiin pitkiä ja rauhallisia pätkiä ja herra oli rentona, kotiinpäin tullessa koitti välillä kiristää tahtia, mutta rauhoittui kun näytin pojulle että ei ole kiirettä. Kyllä se siitä, opin Pellen kanssa yhdessä kokoajan lisää :))). Joka kerta sujuu paremmin ja paremmin. Ja harjoitus tekee mestarin! :---D. Mitäs Opium ja Tamsu tuumaili LG-kuolaimista? :----)))
Varjokuva
 
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Johanna » Pe Helmi 26, 2010 10:34 pm

Tamaralle ja Pertille sain vasta tänä iltana sovitettua ja hienosäädettyä suitset, joten seuraava testaus on maanantaina :----D tai siis, Pertillä. Tamsu-raukalla taas selkä kipee... 2kk ratsastuskielto. Kokeillaan taas toukokuussa. Mutta toivon, että Pertti ainakin tuumailisi LG:stä hyvää ;;3 Saavat sitten hoitajat raportoida, että miten meni ^^
Avatar
Johanna
 
Viestit: 24
Liittynyt: To Helmi 18, 2010 7:40 pm
Paikkakunta: Masku

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja soundofnature » La Helmi 27, 2010 8:25 pm

Uutena jäsenenä osallistun minäkin puhumaan LG Bridlen puolesta. Muita kuolaimettomia en ole kokeillut (riimun lisäksi), joten en voi vertailla. LG:t ostin, koska kuulostivat olevan vertaansa vailla. Olen ollut TODELLA tyytyväinen niihin! Hevoseni on niiden kanssa rento, nykyisin menee lähes heti peränantoon mitä se ei kuolainten kanssa aina heti tehnyt (mulla ei ole mikään ihailtavan vakaa käsi), todella hyvin menee avut läpi. En voi muuta kuin erittäin lämpimästi suositella! Sitä paitsi, LG:t kun hankkii niin niitä voi käyttää useammallakin hevosella, eri kokoisilla. Mitä hintaan tulee, niin hankkivathan ihmiset toistasataa maksavia suitsiakin ym. ym, mielestäni kaikkeen hevoseen menevään rahaan nähden tämä hinta on vain hyttysen pissa Itämeressä :lol: Sitä ostetaan yli sadan euron sadeloimia silmää räpyttämättä, mutta tällaisia hevoselle oikeasti hyvää tekeviä asioita sitten ihmetellään ja mietitään kun on mukamas kallista. Pantentoitu keksintö maksaa. En minäkään möisi hienoa keksintöäni henkkamaukka -hintaan. Ja jälleenmyyntiarvo LG:llä on varmasti todella hyvä ja ne viedään käsistä, joten ei ollenkaan huono sijoitus, luulen minä :shock: Seuraavaksi sitten taidan kokeilla sitä cordeota, missähän niitä myydään...?
soundofnature
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Helmi 27, 2010 8:15 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja jatjat » Pe Huhti 23, 2010 12:17 am

meillä kävi ammattiratsuttaja Pelleä opettamassa. viimeksi kun hän kävi, pojulla oli vielä kuolaimet.
nyt taivasteli pellen melkein ylimaallista herkkyytä, kuuntelevaisuutta, oppimista. ihmetteli että mitä ihmettä olenkaan sille tehnyt... LG-t mielestäni suurimmassa osassa tuohon ratsastettavuuden parantumiseen (ex-ravuri, pelkäsi kuolaimia jo nähdessään ne..)

totesi siis tämä ammattilainen-kilparatsastajatähtönen että upea ja viisas hankinta tälle hevoselle :D
minun ja hevoseni kavioliitto on vasta tammikuussa alkanut, ja on ihan oikeasti itsellä ihan uskomaton fiilis, kun reppana, laiha , apaattinen hevonen,joka tammikuussa saapui, on alkanut havannoimaan ympäristöään, olemaan hevonen, lihoamaan, ja luottamaan. mitenköhän pitkälle me vielä päästäänkään ? :roll: (enkä nyt tarkoita kilpajuttuja tms )
The more I get to know some people- the more I like animals.
jatjat
 
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2010 8:04 pm
Paikkakunta: naantali

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Warda » Pe Huhti 23, 2010 6:21 pm

Hmm. Minä olen näiden juttujen perusteella aika vakuuttunut näistä LG Bridleistä. Pitänee hankkia omalle hepallekin tuollaiset. Tähän asti olen kokeillut Hööksistä BB-suitsia, jotka eivät oikeen olleet minun makuuni. Pitkään ratsastin pelkällä talliriimulla, mutta lopulta halusin hevoselle "ihan oikeat" suitset ja tällä hetkellä ratsastan sellaisilla mustalaisriimu-suitsi-väkerryksillä:) Heppa kyllä toimii oikein hyvin kaikilla nuilla, mutta haluaisin kuitenkin saada vielä juuri kuolaimettomaan ratsastukseen suunnitellut vehkeet. Vähän minua huoletti tuo pieni vipuvaikutus, joka LG-suitsiin tulee jos ohjan laittaa sinne renkaan eteen kiinni. Mutta kun tutkin enemmän asiaa, niin olihan siellä sellainenkin kuva, jossa ohja on kiinni renkaan takaosassa (jos ymmärrätte mitä tarkoitan). No kannattaa varmaan kokeilla kumpaakin asentoa.
Avatar
Warda
 
Viestit: 378
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2010 9:23 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Willburg » Su Touko 09, 2010 2:28 pm

Onko kellään kokemusta LG-bridlen sopivuudesta headshaking-potilaalle? Vaivanhan oletetaan liittyvän kolmoishermon vaurioitumiseen/ärsytykseen ja yhtenä vaihtoehtona olen tätä LG-keskustelua lukeneena ajatellut kokeilla kuolaimettomia. Ehkä juuri LG:tä.
Willburg
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 2:23 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja M-H » Su Touko 09, 2010 7:47 pm

Willburg kirjoitti:Onko kellään kokemusta LG-bridlen sopivuudesta headshaking-potilaalle? Vaivanhan oletetaan liittyvän kolmoishermon vaurioitumiseen/ärsytykseen ja yhtenä vaihtoehtona olen tätä LG-keskustelua lukeneena ajatellut kokeilla kuolaimettomia. Ehkä juuri LG:tä.


No BB suitsia on käytetty headshaking potilaille ja on saatu todella hyviä tuloksia. Luulisin, että LG:llä tulokset ovat suunnilleen samoja koska suuhun ei tule mitään niissäkään.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja nina V. » Ma Touko 10, 2010 10:33 am

Meillä on yleisesti ollut käytössä hevosilla ihan perusnivel kuolaimista kanki-ja pelham kuolaimiin. Vuosien varrella johtuen eri jutuista ja asiaoista, olen käyttänyt kaikkea maan ja taivaan väliltä.
Törmäsin joskus LG bridleihin ja olen ollut tyytyväinen. Ne toimivat täysin ratsastajan taitojen/ohjastajan taitojen mukaan,kuitenkin ilman,että hevonen saa suuhunsa mitään tuntumaa(onneksi).

Olenkin nyt törmännyt usein(johtuen eri hevos"piireissä" oleviin "lakeihin")siihen, ettei hevosta saa näyttää esim näyttelyissä ilman kuolaimia,olla koulukisoissa ilman kankia jne. Olenkin ajatellut kepittää jäätä ja astua varsamme kanssa erilaiseen ja uuten maailmaan.

katsotaan pääsemmekö keuringiin ilman kuolaimia ensi vuonna.Viime vuoden keuring meni kuolaimettomana varsan ollessaan vasta 6vko.Alle vuoden ikäiset saa näyttää riimussa.

Mitenköhän kilpailut? Kuka ensimmäisenä osallistuu Koulukisoihin kuolaimettomilla?

Olen siis ylipäänsä ollut vain tyytyväinen tähän suitsitus/kuolaimettomuuteen.Toimii hyvin viriilin varsamme koulutuksessa.Ex-ravurimme ei nostele päätään sen kanssa,kuten ravihevosilla on usein tapana.

joku kysyi head shaking hevoselle sopivuudesta ko suitsituksesta.. Olen havainnut itse head shaking hevosilla olevan ns "pään särkyä", joka usein on alkanut suolistohiivasta. Kolmoishermosärkyyn auttaa vain lääke,joka ei kuitenkaan koskaan poista vaivaa.Lievittää toki.
Kolmoishermosärystä kärsivää hevosta ei saa koskaan silittää mm myöskään vastakarvaan. Se saa ne usein raivon partaalle,enimmäkseen pään alueen karvoitusta silittämällä vastakarvaan. Hoidin kerran erästä potilasta jolla oli kolmoishermosärkyä kasvoissa(ihminen).Hänen partaana ei voinut ajaa koneella,höylällä tms. leikkasimme vain varovasti pienillä kynsisaksilla hänen partansa.
Kamalin vaiva jonka tiedän.Siinä jopa tuuli tuntuu iholla kuolettavalta.
nina V.
 
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Joulu 02, 2009 10:10 am

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Ivus » Ti Kesä 01, 2010 9:38 am

Nytpäs liityn minäkin LG:n hehkuttajaporukkaan :D Kaikilla hevosillani ratsastetaan kuolaimetta, mutta raviukko Martti on ollut vähän hankala päästään(suustaan) aina, vanhus innostuu juoksemisesta vieläkin niin kovin ettei aina ole jarrut tai muut avut pelanneet, kuolaimilla ukko saattoi jopa ryöstää (mikä jäi kyllä pois jo vuosi sitten siirryttyämme käyttämään sidepullia). Nyt Martilla on LG:t, ja kylläpä on hienot vekottimet! Ei voi ihmislapsi ymmärtää kuinka niin yksinkertainen vehje voikin toimia niin hienosti, jopa kääntävät avut menevät paremmin perille kuin aiemmin. Nyt ukkeli jopa pysähtyy ensimmäisestä piätteestä (joskus :)). Kait nämä jotenkin ovat sitten heposen mielestä niin paljon helpommat ymmärtää ja miellyttävät kantaa ettei tule tarvetta kiistellä ohjeista :)
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja saskia » Ti Kesä 08, 2010 7:42 am

Meillä nuorelle, erittäin herkälle LG on taivaanlahja. Toimii erittäin hyvin. Kuolaimen kanssa hennollakin tuntumalla vaikea ratsastettava, LGllä toimii kuin ajatus.

Vitsikäs shettiskin toimii pääasiassa, mutta kyllä se lapsia kiikuttaa välillä melkoisen tehokkaasti tällä. Lähtee vaan jyräämään, ja lapsukaisilla ei voima riitä kääntämään juntturaponin päätä ilman rautaa suussa. On kuitenkin niin peruskiltti poni, että ei kiikuta kuin lähinnä ympyrältä pois, tai esteradalta ulos kavereiden luokse tai maastossa vihreälle.

Suokille ei sovi. Se on kuolaimen kanssa hyvin herkkä ja kevyt ratsastaa. Toimii pääasiassa painoavuilla. Hackamorea olen tälle välillä käyttänyt, ollut hyvä. Jopa riimulla toimii mukavasti. Mutta tämän kanssa painaa kädelle koko 600kg edestä!!! Tämä kuolain jostain syystä kertakaikkiaan houkuttelee sen makaamaan ohjille, mitä ei koskaan muutoin tee. Säädöillä ei mitään vaikutusta asiaan.
saskia
 
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 7:47 am

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Johanna » Pe Heinä 09, 2010 8:33 pm

Noniin, Kuusikorven leiri takana. Yhdeksästä ratsastuksesta käytin LG:tä 4 kertaa + yhden kerran BB:t, sillä eräällä suokilla oli simmoiset.

_Ekalle tunnille laiska suokki, LG:t päässä. Eivät ne laiskat piirteet hävinneet, on hevonen tuntsarina monien vuosien aikana oppinut hyvin itseään säästämään. Mutta toimi, ehdottomasti toimi. Oli mukavan kevyt, ei painanut ohjille yhtään (mitä joskus tekee) eikä kyseenalaistanut ohjasapuja kertaakaan.
_Toiselle tunnille vanha, itsensä suhteen erittäin säästeliäs lämminverinen, LG:t. Kyseessä oli "leikkitunti", ilman satulaa mentiin eikä tehty oikeastaan mitään. Tämänkään kanssa ero ei ollut radikaali, mutta toimi hyvin.
_Kolmannelle tunnille uusi tuntihevonen, taivaallisen herkkä ja toimiva suomenhevonen, olympiat. Tämän kanssa olisi ehdottomasti sopinut kuolaimettomat, toimi niin nätisti ja herkästi. Ja se suu, sen levottomampaa en ole ikinä nähnyt! Koko ajan suu auki, vaikka pyykkinaru-ohjilla. Kieli ulkona. Kuolaa varmasti puoli litraa. Oli varmaan hammaspiikkejäkin tai jotain. Teki niin pirun pahaa tunkasta olympiat suuhun, kun kuitenkin tiesi, että tämän hevosen kanssa ero olisi ollut huomattava. Mutta kun ei. Ratsastuksen opettaja sanoi heti kättelyssä, ettei kuulemma pysyisi käsissä. Ei kuitenkaan maininnut, oliko tätä koitettu, mutta en viitsinyt jänkätä vastaan. Vieläkin ärsyttää.
_Neljäs tunti yömaasto ilman satulaa ½ tuntia, samalla hevosella kuin ensimmäinen tunti. Sain laittaa LG:t. Meni hyvin, oli virkeä ja herkkä, pysyi mahtavasti käsissä.
_Viides tunti oli vauhdikkaampi leikkitunti satulan kanssa, nuorehko (7-8v?) eestiläinen poni, laitoin LG:t. Meni vallan mainiosti. Pysyi ehdottomasti käsissä, oli herkkä ja älysi ohjasotteet nopeasti. Normaalisti tällä käytetään olympioita, mitä ihmettelen erittäin suuresti.
_Kuudes tunti, maasto suomenhevosella, jolla (syystä jota en tiedä) käytetään BB-suitsia.
_Seitsemännellä kerralla uittomaasto nuorehkon lämminverisen kanssa, en saanut laittaa kuolaimettomia, menin nivelillä. Tämäkin tapaus olisi takuulla pysynyt kädessä ilman kuolainta.
_Kahdeksannella kerralla se surkean kuuluisa 75% arabi -ruuna. Oli itse asiassa normaalia tahmeampi, taisi olla väsynyt leireistä, vanha poika kun on. Ryhmän vaihto suoritettiin niin nopeasti, etten ehtinyt hakea LG:tä laukusta. Ja nyt kaduttaa, ärsyttää yms. Teki pahaa kun tunsi hevosen selkärangassa miten pää nousi pysähdyksessä ja suu aukesi ammolleen. Oli lähellä etten hypännyt alas ja hakenut niitä värkkejä sieltä repusta.
_Yhdeksäs leirikisat ja niiden harjoittelu. Sama hevonen kuin kolmannella tunnilla, ja sama vastaus. "Ei pysy kädessä." Ja taas ärsytti, kun tunsi selvästi, miten hyvin olisi mennyt ilman kuolainta.

Kun ilmoitin ratsastuksen opettajalle LG:stä, ehdin sanoa vain "kuolaimen vaikutus perustuu kipuun", kun nainen kääntyi kannoillaan ja käveli ulos satulahuoneesta naurahtaen "ja paskat." Enpä viitsinyt enempää luennoida, kun ei näköjään kiinnostanut. Muutkaan ihmiset tallilla eivät oikein suostuneet uskomaan mitään sanomaani aiheesta. Olisinpa osannut selittää paremmin.

Mutta, LG:t toimii. Se on fakta.
Avatar
Johanna
 
Viestit: 24
Liittynyt: To Helmi 18, 2010 7:40 pm
Paikkakunta: Masku

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Ivus » La Heinä 10, 2010 5:12 am

Ikäviä tuollaiset ihmiset(ko ratsastuksenopettaja). Jankkaaminen ei auta, paras jos voi todistaa väitteensä "livenä", eli normaalisti kuolaimia käyttävällä hepolla ratsastelee pois tiekseen kuolaimetta. Ei sekään silti välttämättä auta, toiset pysyvät jääräpäisesti valitsemassaan kannassa vaikka näkisivätkin kuolaimettomien toimivan, jopa paremmin kuin kuolainten. Heidän häpeänsä.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Johanna » La Heinä 31, 2010 2:32 pm

Niimpä. Ja kun ei muuta sanottavaa keksitä niin sitten sanotaan juuri se "paskat" ja lähdetään äkkiä paikalta. Selvitään olevinaan voittajina keskustelusta. Erittäin kypsää.
Avatar
Johanna
 
Viestit: 24
Liittynyt: To Helmi 18, 2010 7:40 pm
Paikkakunta: Masku

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja margitta » Pe Elo 06, 2010 10:19 pm

Onko kukaan kokeillut Marylotin Flower hackamoreja? Sama periaate ku "kärrynpyöräs" mut huomattavasti edullisemmat :o
margitta
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Joulu 19, 2009 5:56 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Ivus » La Elo 07, 2010 10:05 am

Ei ole kyllä tullut vastaan, periaate näyttäisi kyllä olevan melko sama (googlaamalla löytyy). Edullisemmaksi nuo eivät kyllä jää, ajatellen että 95e+rahti. Vai tiedätkö jonkun paikan mistä noita saisi edullisemmin?
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja margitta » La Elo 07, 2010 12:19 pm

Tarkoitin pelkästään sitä itse "kukkaa" vain 25euroa + rahti tietty ;) ja turparemmit, niiden hintaa en tiedä... :?: niin että tuleeko sittenkään halvemmaks.. :o mut sieltä kyl sais samalla tilata ohjat, joissa ois helppo kiinnitys. Vai minkälaista systeemiä ootte käyttäny ohjissa?
margitta
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Joulu 19, 2009 5:56 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Piia » La Elo 07, 2010 3:43 pm

Itselläni on ollut LG:t nyt noin kuukauden ja olen ollut todella tyytyväinen. Ensimmäiset kuolaimettomat joita olen kokeillut ja perinteiset kuolaimet onkin nyt heitetty nurkkaan. :D Onhan nuo melko hintavat, mutta ostetaanhan sitä 100 euron loimiakin ja eiköhän kuolaimet ole yleensä useammin käytössä kuin loimi. Hevoseni on tullut todella herkäksi uusien kuolainten ansiosta. Mielenkiinnolla odotan milloin pääsen valmennukseen noilla. Mitähän valmentaja tuumaa? :D

margitta kirjoitti: Vai minkälaista systeemiä ootte käyttäny ohjissa?


Itselläni ihan normi ohjat, normaalisti kärrynpyörissä kiinni ja hyvin toimii. Ohjat tosin taipuvat vähän hassusti ja sen vuoksi meinasinkin nyt ostaa uudet ohjat hakakiinnityksellä ja siihen irrallaan myytävän pistoolilukon tms. Näin saaadaan helposti kiinnittyvät ohjat :)
Jos puhut eläimille, ne puhuvat sinulle ja opitte tuntemaan toisenne. Jos et puhu niille, et opi tuntemaan niitä. Mitä ei tunne, sitä pelkää. Sen mitä pelkää, haluaa tuhota. -Intiaanipäällikkö Dan George-
Piia
 
Viestit: 65
Liittynyt: La Elo 07, 2010 3:31 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Ivus » La Elo 07, 2010 9:33 pm

En huomannutkaan Marylotin sivuilla kohtaa mistä olisi saanut pelkästään tuon "kukkasen". Meillä myös kaikissa kuolaimettomissa normaalit ohjat joissa BGB-lukot. Vaellushommissa on mukavaa kun saa ohjat tauon ajaksi pois väkertämättä jäykkien solkien kanssa :)
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja margitta » Su Elo 08, 2010 11:25 am

-spare parts hackamores- sen alta löytyy kukkaset :)
margitta
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Joulu 19, 2009 5:56 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Rääpäle » To Elo 26, 2010 3:17 pm

Onko kukaan testannut näitä kuolaimettomia ex-ravurilla?

Kumpi olisi tälle eläkkeellä olevalle kaverille parempi LG vai ihan perus hackamore vaiko kenties sidepull?

Ratsastan kumminkin äänen avulla, kun on siis täyden päivän tehneestä 10-v ravurista kyse, niin nuo ratsujen avut eivät ole hanskassa yhtään.

btw. ei liity asiaan, tietääkö kukaan ketään, joka huolisi/ottaisi ex-ravureita ratsukoulutukseen?
Rääpäle
 
Viestit: 3
Liittynyt: To Elo 26, 2010 3:03 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja jatjat » To Elo 26, 2010 3:24 pm

Meillä on ex-ravurilla, ja toimii kuin unelmat. kaikki ryöstely ja päänviskely jäi pois, HETI!!! en ajattelekaan kuolaimiin päin enään!!!
The more I get to know some people- the more I like animals.
jatjat
 
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2010 8:04 pm
Paikkakunta: naantali

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Anna-Maria » To Elo 26, 2010 11:08 pm

Rääpäle!
Kysypä vaikka Teija Sillgreniltä Jämsänkoskelta apua ratsukoulutukseen. Löytyy netistä Hevosenhenkäys googletuksella. On pätevä.
Anna-Maria
 
Viestit: 71
Liittynyt: To Marras 12, 2009 9:27 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Rääpäle » Pe Elo 27, 2010 8:45 pm

jatjat kirjoitti:Meillä on ex-ravurilla, ja toimii kuin unelmat. kaikki ryöstely ja päänviskely jäi pois, HETI!!! en ajattelekaan kuolaimiin päin enään!!!


Meilläkin viskotaan silloin tällöin päätä, suurin ongelma on kuitenkin kuolainten alituinen "moklottaminen" suussa. Suu käy koko ajan, siis ihan koko ajan! Hampaat on raspattu ja katsottu, että se puoleen ei pitäisi olla ongelmaa. Liekö sitten ravurina kiskottu suusta mielestänsä riittävästi... Kuolaimet kyllä ottaa suuhunsa hyvin, aukaisee suunsa jo valmiiksi ja antaa suitset muutenkin laittaa hienosti.
Toinen ongelma on kääntäminen, puskee vastaan, vaikka solmuun kaulankin kääntäisi, niin jos hän haluaa mennä vasemmalle, niin menee, vaikka kuinka yrittäisit kääntää oikealle.
Tälläpä juuri ajattelin että jos jättäisimme tavalliset kuolaimilla varustetut suitset narikkaan...

Anna-maria; kiitos vinkistä! =)
Rääpäle
 
Viestit: 3
Liittynyt: To Elo 26, 2010 3:03 pm

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Ivus » La Elo 28, 2010 12:08 pm

Kuulostaa juurikin kuolaimesta aiheutuneen kivun muistelemiselta. Pään viskominen, kielen heittely ja kuolaimen pureskeleminen kertoo stressistä ja kivusta, ja mielestäni paras vaihtoehto on poistaa kivun ja stressin aiheuttaja, eli kuolain. Meillä myös 2 ent.ravuria joilla kuolaimettomat ja hyvin toimii. "Perus" hackamorea (tarkoitat ilmeisesti mekaanista hackamorea) en suosittele kenellekään, sillä voidaan tuottaa liian helposti kovaa kipua, vain eri kohtaan kuin kuolaimilla. Ei kuolaimettomia kannata pelätä, rohkeasti vaan, ja pian huomaat saaneesi rennon ja kuuliaisen hevosen :)
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: LG Bridle

ViestiKirjoittaja Katjusmaaret » Ti Maalis 01, 2011 12:00 am

Flower Hackamoret tuli juuri perjantaina postissa. Tilasin siis kukat kera turparemmin, kuluineen yhteensä 55,- ja laitoin tavallisiin suitsiin kuolaimen ja turpahihnan tilalle. Mun poika 9v. niitä tuossa pihassa vähän testaili Clancyllä :D ja mä kävin eilen niillä maastolenkin. Eka maasto kuolaimettomilla; pikkuisen hirvitti, mutta hyvin meni. Testit jatkukoon...
Avatar
Katjusmaaret
 
Viestit: 18
Liittynyt: Su Marras 15, 2009 5:01 pm
Paikkakunta: Sastamala

EdellinenSeuraava

Paluu Kuolaimettomuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron