Hellävaraisimmat kisakuopaimet

Yleinen välinekeskustelu tänne. Myös kuolaimet ja kengät.

Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja Tuizu » La Touko 15, 2010 10:13 pm

Osaisittekos neuvoa, mitkä koulukisoissa hyväksytyt kuolaimet ovat kaikkein hellävaraisimmat? Tiedän, että ratsastajan käsi on se mikä määrää kuolaimen kovuuden mutta jos ratsastaja ei hallitse aina kättään hyvin ja haluaisi joskus osallistua vaikkapa pieniin seurakisoihin huvin vuoksi. Meillä on tällä hetkellä Sprengerin anatomisesti muotoillut kolmipalat ja äsken kaapista löysin paksut tavalliset nivelkuolaimet.
Tuizu
 
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 6:07 pm

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja M-H » Su Touko 16, 2010 2:07 pm

Tuizu kirjoitti:Osaisittekos neuvoa, mitkä koulukisoissa hyväksytyt kuolaimet ovat kaikkein hellävaraisimmat? Tiedän, että ratsastajan käsi on se mikä määrää kuolaimen kovuuden mutta jos ratsastaja ei hallitse aina kättään hyvin ja haluaisi joskus osallistua vaikkapa pieniin seurakisoihin huvin vuoksi. Meillä on tällä hetkellä Sprengerin anatomisesti muotoillut kolmipalat ja äsken kaapista löysin paksut tavalliset nivelkuolaimet.


Seurakisoissa voi olla, että hyväksyvät jopa BB:t. Asiaa kannattaa tiedustella.
Hollannissa hyväksytään BB:t kaikissa koulukisoissa mutta ei täällä Suomessa.

Kuolaimista en sitten osaa sanoa mitään. Varmaan joku kumi/nahka/pehmyt kuolain voisin veikata mutta saako niitä mitenkä sitten käyttää kisoissa ei hajuakaan.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja Koo » Pe Touko 21, 2010 11:44 pm

Kumi/applemouth-kuolain, kolmipala tai suora. Kannattaa tosin aina "anoa" lupaa osallistua kuolaimettomilla, mikäli sellaiset omistaa :)
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja Emili » Ke Touko 26, 2010 6:34 pm

Minä sanoisin kolmipala. Tai sellainen kumipäällysteinen ketjukuolain. Suora littaa kielen mukavasti kurkkuun. Ei sillä etteikö muut kuolaimet sitä tekisi. Nivelissä taas on on se kuuluisa "pähkinänsärkijäefekti", eli nivelosa hakkaa... mikä se osa on? kitalaki?

Tällaisen löysin kuin "HAPPY MOUTH kolmipalanivel D-renkailla".

Jotkut lähteet tosin väittävät että kolmipala on kovempi kuin nivel. Tiedä niistä sitten, en ole tutkinut asiaa.
Avatar
Emili
 
Viestit: 212
Liittynyt: To Marras 05, 2009 2:51 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja zelex » Ke Tammi 05, 2011 11:26 am

Kumikuolain ei välttämättä ole kovin mukava hevoselle mikäli sen syljeneritys on hiemankin vähäisempää. Nimittäin saattaa nipistellä ikävästi suussa.

Matalakitalakiselle kolmipala on niveltä mukavampi, suora kuolain lienee nivellettyä jäykempi suussa ja voisin kuvitella ettei se ole yhtä miellyttävä. Lähtisin niitten Sprengerien kanssa liikkee noilla vaihtoehdoilla :) Mikäli ratsastajan käsi olisi hyvä, niin silloinhan mahdollisimman ohut kuolain olisi vähiten häiritsevä vaihtoehto, mutta nyt mennään annetuilla ehdoilla.

Kuitenkin on aika yksilöllistä se mikä kuolain hevoselle sopii. Meillä erään hevosen suu rauhoittui nivelellä ja toisen kolmipalalla kun taas vastaavasti toinen vaihtoehto näistä ei hevosille sopinut. Eli kokeilemalla sen myös huomaa. Jos hevonen on levoton suusta niin kuolain ei ole sille hellävarainen vaikka se paperilla täyttäisikin vaatimukset.
To the battle we ride / We crossed a starlit sky / No space no time / We'll catch the wind
Avatar
zelex
 
Viestit: 79
Liittynyt: Pe Huhti 09, 2010 7:40 am
Paikkakunta: Vihti

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja Bessie » Su Joulu 30, 2012 8:21 pm

En tiedä itse mutta minulle saatiin aika vakuuttavasti suositeltua tämmöisiä http://www.va-reitartikel.com/B-Allen-D-Ring-Snaffle-Bit-Black-Steel
eli b allen d-rengaskuolaimia. en sitten tiedä miten nipistelee kieltä nuo "kiertonivelet" keskellä mutta kuolain on aika ohut joten pitäisi mahtua suuhun ja nuo kiertonivelet mukauttaa suuhun. kumikuolaimet on monesti tosi paksuja ...
Avatar
Bessie
 
Viestit: 197
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 10:59 am
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Hellävaraisimmat kisakuopaimet

ViestiKirjoittaja Tucca » Ma Joulu 31, 2012 2:40 pm

Taitavat olla todella yksilöllisiä nämä kuolainasiat. Yksi sopii toiselle, toinen toiselle.

Ohutta kuolainta pidetään yleensä kovempana kuin paksua, mikä kyllä istuu minun järkeeni. Ohut kuolain on vaikutukseltaan terävämpi, sillä paine tulee niin pienelle alueelle. Jos hevosen suussa ei ole tilaa paksummalle kuolaimelle, niin toki paksu on silloin epämiellyttävämpi. Paksun kuolaimen kanssa nieleminen saattaa myös olla hankalampaa, esim. Myler-kuolaimissa taidetaan ajaa sitä(kin) takaa ohuudella ja kielentilalla. Hevonen kyllä kertoo, mikäli kuolain ei ole sille sopiva, kunhan ratsastajalla on vain ymmärrystä kuunnella hevostaan..

Kolmipaloissakin on erilaisia "kovuuksia", riippuen keskipalasta. Iso ja painava keskipala -> kovempi tai ohut "sahamainen" keskipala -> terävämpi.

Suosittelen lukemaan tämän läpi, siellä on paljon asiaa erilaisista kuolaimista. :)
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm


Paluu Välineet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa