Sivu 1/1

Varsan kavioiden nosto

ViestiLähetetty: Pe Syys 29, 2017 7:26 pm
Kirjoittaja Philia
Nyt tarvittaisiin vinkkejä 1 -vuotiaan varsan kavioiden nostoon. Varsa on opetettu nostamaan kavionsa ja sen tekikin hyvin ennen kesälaitumia. Kesäksi pääsi laitumelle ja käsittely oli minimissään. Nyt syksyn alkaessa ongelmaksi on muodostunut kavioiden nosto ja tasapainon pitäminen. Nostaa kosketuksesta etukavionsa, mutta kun kavio ylhäällä menettää tasapainonsa ja putoaa polvilleen, istuu ym. ym. Takakaviot nostaa myös, mutta on hyvin hätäinen niiden kanssa. Kaviot pitäisi vuolla, mutta pakkokeinoja en haluaisi käyttää. Muuten varsa on hyvin rauhallinen ja helppo käsitellä. Aloitanko nollasta narutekniikalla, vinkkejä ja kokemuksia vastaavista tilanteista kaivataan.

Re: Varsan kavioiden nosto

ViestiLähetetty: Su Loka 01, 2017 7:02 pm
Kirjoittaja M-H
Philia kirjoitti:Nyt tarvittaisiin vinkkejä 1 -vuotiaan varsan kavioiden nostoon. Varsa on opetettu nostamaan kavionsa ja sen tekikin hyvin ennen kesälaitumia. Kesäksi pääsi laitumelle ja käsittely oli minimissään. Nyt syksyn alkaessa ongelmaksi on muodostunut kavioiden nosto ja tasapainon pitäminen. Nostaa kosketuksesta etukavionsa, mutta kun kavio ylhäällä menettää tasapainonsa ja putoaa polvilleen, istuu ym. ym. Takakaviot nostaa myös, mutta on hyvin hätäinen niiden kanssa. Kaviot pitäisi vuolla, mutta pakkokeinoja en haluaisi käyttää. Muuten varsa on hyvin rauhallinen ja helppo käsitellä. Aloitanko nollasta narutekniikalla, vinkkejä ja kokemuksia vastaavista tilanteista kaivataan.


No vaikia sanoa kun en nää, että missä syy. Arvailla voi.
Mutta itse lähtisin kokeilemaan et nostan kavion ja lasken heti alas jos kerta nostaa. Ihan sekuntti ensin. Toistoja, toistoja paljon ja progressiivisesti lisää aikaa jonka pitää kaviota ylhäällä. Ettei yritäkkään mitään pitkää aikaa. Vuolussa kanssa laskee mahdollisimman usein kavio maahan eikä väkisin koita pitää.