etuajalan edessä pitäminen ja kaulassa patteja

Hevospsykologia, miksi hevonen tekee sitä mitä tekee.

etuajalan edessä pitäminen ja kaulassa patteja

ViestiKirjoittaja mia367 » La Helmi 11, 2017 10:33 am

Kyseessä on siis 20v suomenhevosruuna joka on alkanut pitää oikeaa etujalkaa lähestulkoon koko ajan edempänä kuin vasenta seisoessaan. Sehän on selvä merkki että jossain kohtaa on kipua mutta missä. Hevosen jalat eivät ole kuumia tai turvonnut, eivätkä myöskään mitenkään kosketusarkoja. Selkää hieroessa ei arista. HEvonen liikkuu puhtaasti ja mielellään, ei kiukuttele tms. Hevosella on pitkässä kaulalihaksessa molemminpuolin kolme kovaa pattia joista ylimmäinen eli lähinnä päätä oleva on pienin ja todella kivikova. kaikki ovat kiinteästi lihaksessa kiinni, kooltaan ehkä lapsen käden kokoisia. Ei arista myöskään pattia hieroessa, antaa patteja hieroa, kääntää vaan pään poispäin.

Alkuvuodesta hevoselle annettiin piikkinä antibioottikuuri tulehtuneen hampaan takia. Hevonen oli syönyt huonosti heinää ja laihtunut voimakkaasti. Nyt syö paremmin heinää kun heinälaatua vaihdettiin, ulkona maasta ja sisältä seinällä olevasta heinäkaukalosta.

Olen kevyesti liikuttanut ja jumpannut selästä käsin kaulaa taivuttelemalla myötä-ja vastataivutuksia, venyttänyt pitkälle eteen ja alas. Samoin virittelin bot-selänlämmittimen kaulaan eilen jos patit ovat lihasjumeja. Hierojan yritän saada käymään heti ensi viikolla ja ell soitan maanantaina. Mutta onko kellään vastaavia kokemuksia? Mistähän voisi olla kyse ja mitä voisin tehdä?
mia367
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Helmi 11, 2017 10:19 am

Paluu Hevosen käyttäytyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron