Hevonen käyttäytyy jatkuvasti aggressiivisesti

Hevospsykologia, miksi hevonen tekee sitä mitä tekee.

Hevonen käyttäytyy jatkuvasti aggressiivisesti

ViestiKirjoittaja juulia » Ke Huhti 08, 2015 2:10 pm

Omistan 20 vuotiaan puoliveritamman, joka on ollut aina vähän äksy. Se on ollut minulla siis jo seitsemän vuotta. Satulan pitäisi olla niin sopiva kuin tuollaiselle hevoselle voi saada eikä sen elämässä ole muutenkaan tapahtunut mitään muutoksia. Hevoseni on aina ollut uhitteleva persoona ja jossain vaiheessa teki sitä ettei tarhasta tai karsinasta antanut kiinni.

Nykyään antaa tarhasta kiinni, mutta välillä karsinassa luimii ja kääntää takapuolen kun olen menossa hakemaan sitä. Sillä on kaikki mahdolliset huonot tallitavat; yrittää kuopia jalalla lattiaa naruissa ollessaan, potkii loimittaessa, satuloidessa ja muuten vaan, toisinaan saattaa purra, potkii karsinan seiniä jne. Viimeisen puolen vuoden aikana se on alkanut enemmän kakkaamaan vesiastiaansa. Aiemmin se on tehnyt niin vain jos ovat olleet sisällä päivän todella huonon sään takia, mutta nykyään tekee sitä jatkuvasti vaikka olisi ollut ulkona paljon yms. Sen elämässä ei tosiaan ole mitään muutoksia nyt ollut, mutta silti se käyttäytyy todella huonosti. Selkä toisinaan kipeytyy, mutta silloin en ratsasta ollenkaan vaan vien kävelylle tai juoksutan. En tiedä mitä tekisin hevoseni kanssa, koska alkaa kohta mennä motivaatio sen kanssa, kun aina käsiteltäessä se on niin aggressiivinen.
juulia
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Huhti 08, 2015 2:04 pm

Re: Hevonen käyttäytyy jatkuvasti aggressiivisesti

ViestiKirjoittaja Unelma03 » Pe Huhti 10, 2015 9:07 pm

Hei!

Suosittelisin ,että haet apua joltain hevoskouluttajalta. Häneltä saat myös "työkalut" siihen miten jatkaa yhdessä hevosesi kanssa.
Unelma03
 
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 4:38 pm

Re: Hevonen käyttäytyy jatkuvasti aggressiivisesti

ViestiKirjoittaja tumppi » Pe Huhti 24, 2015 10:22 pm

Moi. Itselläni oli vähän samaa ja on vähän vieläkin, mutta väittäisin meitin tapauksessa johtuvan vielä kotiutumisesta ja tutustumisesta. Ollut vasta reilu puoli vuotta. Alku oli meilläkin todella takkuinen korvat niskaa myöden, hampailla ilman näykkimistä kohti, uhittelevaa potkimista ja kiinni antamattomuutta. Ikää tammalla kuitenkin jo 11 ja vieläpä karvan päälle 1000 kg kylmäverinen. En tiedä olenko kieroutunut, mutta pidän tällaisista hevosista ja niiden kanssa työskentelystä. Itse fanitan Monty Robertsin koulutus menetelmiä ja olen niitä noudattamalla saanut hyviä tuloksia vähän vanhempienkin hevosten kanssa, kuitenkin ne toimivat pohjimmiltaan samanlailla. Edukas vinkki: kirjastosta montyn kirja(t) ja lukaise läpi, jospa joku niksi kolahtaisi kohdalleen :) jos siis et ole näitä jo koittanut. Varmasti Montyn tavatkin aiheuttaa ristiriitaisia tunteita, toinen tykkää toinen ei ja varmasti tuloksetkin vaihtelevat yksilöittäin. Meillä on pikku hiljaa löytynyt molemmin puoleinen luottamus ja kunnioitus, kun jotain lähdetään tekemään se on molemmista kivaa. Ja koskaan meillä olo aikana, ei ole tuntenut nahoissaan raippaa, piiskaa, riimunnarua tms. Fyysisellä voimalla niille jää lopun viimein kuitenkin kakkoseksi. Varaat reilusti aikaa tälle projektille, ihaile ja nauti siitä kuinka pikku hiljaa näet asioiden kehittyvän ja menevän oikeaan suuntaan. Se tulee palkitsemaan :D
tumppi
 
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2015 9:47 pm


Paluu Hevosen käyttäytyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron