Hevosen käyttäytyminen siedätettäessä..

Hevospsykologia, miksi hevonen tekee sitä mitä tekee.

Hevosen käyttäytyminen siedätettäessä..

ViestiKirjoittaja GenaK » La Tammi 31, 2015 4:36 pm

Mitä tarkoittaa se kun hevonen vetää nopeasti henkeä, joidenkin siedätysharjoitusten aikana. Puhaltaa kyllä ilmat hitaasti ulos ja pysyy paikoillaan, eikä lähde väistämäänkään. Jotenkin itsestäni tuntuu että se rauhoittaa itseään tällä, mutta onko harjoitus silloin liian pelottava? Kyseessä aiemmin huonosti kohdeltu hevonen.
GenaK
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 31, 2015 4:29 pm

Re: Hevosen käyttäytyminen siedätettäessä..

ViestiKirjoittaja M-H » Su Helmi 01, 2015 9:04 pm

GenaK kirjoitti:Mitä tarkoittaa se kun hevonen vetää nopeasti henkeä, joidenkin siedätysharjoitusten aikana. Puhaltaa kyllä ilmat hitaasti ulos ja pysyy paikoillaan, eikä lähde väistämäänkään. Jotenkin itsestäni tuntuu että se rauhoittaa itseään tällä, mutta onko harjoitus silloin liian pelottava? Kyseessä aiemmin huonosti kohdeltu hevonen.


Ilman tarkempaa kuvausta tai näkemättä vaikea sanoa. Minulla on yksi hevonen joka imppaa paikallaan ollesessa jos stressitaso käy liian suureksi (tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa tekemistä). Traumatisoitunut kaikkinensa tämä tapaus. Imppaus tapahtuu, että vetäisee nopeahkosti päätä rintakehäänsä kohti ja imaisee happea silloin. En tosiaan tiedä onko sinun hevosellasi kyse tästä vai jostain ihan muusta, niin paljon erilaisia tapoja imeä ilmaa sisäänsä ja erilaisia tarkoituksia niillä.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..


Paluu Hevosen käyttäytyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron