Onnistunut Join Up?

Hevospsykologia, miksi hevonen tekee sitä mitä tekee.

Onnistunut Join Up?

ViestiKirjoittaja Rumbu » La Elo 02, 2014 10:51 am

Kun astun tarhaan ja menen hevoseni luokse ja sitten lähden kävelemään pois hevonen pysähtyy, kun pysähdyn hevonen pysähtyy, tämä tapahtuu myös silloin kun teen maastakäsin harjoituksia esim. Peruuttaminen, etu ja taka pään väistö, yms.. Ja sitten palkitsen sen kävelemällä pois se seuraa ja jos alan juosta sekin juokseen. Hevonen on 4 vuotias shettis ruuna. Onko tuollainen käytös hieman Join uppiin viittaavaa? Kun se valitsee minut johtajaksseen? Onko se luottamuksen osoittamista? Anteeksi tästä tuli tosi tosi lyhyt mutten keksinyt muuten kuvailla tätä.
Rumbu
 
Viestit: 5
Liittynyt: La Elo 02, 2014 10:37 am

Re: Onnistunut Join Up?

ViestiKirjoittaja M-H » Ma Elo 04, 2014 11:17 am

Rumbu kirjoitti:Kun astun tarhaan ja menen hevoseni luokse ja sitten lähden kävelemään pois hevonen pysähtyy, kun pysähdyn hevonen pysähtyy, tämä tapahtuu myös silloin kun teen maastakäsin harjoituksia esim. Peruuttaminen, etu ja taka pään väistö, yms.. Ja sitten palkitsen sen kävelemällä pois se seuraa ja jos alan juosta sekin juokseen. Hevonen on 4 vuotias shettis ruuna. Onko tuollainen käytös hieman Join uppiin viittaavaa? Kun se valitsee minut johtajaksseen? Onko se luottamuksen osoittamista? Anteeksi tästä tuli tosi tosi lyhyt mutten keksinyt muuten kuvailla tätä.


Join-Up on Montyn oma termi. Hän käsittääkseni käyttää sitä enempi pyörötyöskentelyssä kun hevonen ottaa kontaktia ja huomiota ihmiseen. Kuitenkin enempi/vähempi samasta asiasta kyse kuin kirjoititkin. Tapauksessasi hevonen selvästi osoittaa kiinnostusta ja kunnioitusta kohtaasi.
Itsestäänselvyyshän se ei ole, hevosen tehtävä on kyseenalaistaa kunnioitus ja johtajuutesi kokoajan herkeämättä ja sinun tehtävänäsi on olla reilu ja kohtuullinen johtaja. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo teidän suhteenne mitä lyhyestä kirjoituksesta kävi ilmi.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..


Paluu Hevosen käyttäytyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron