Varsan kavioiden nosto

Hevospsykologia, miksi hevonen tekee sitä mitä tekee.

Varsan kavioiden nosto

ViestiKirjoittaja Philia » Pe Syys 29, 2017 7:26 pm

Nyt tarvittaisiin vinkkejä 1 -vuotiaan varsan kavioiden nostoon. Varsa on opetettu nostamaan kavionsa ja sen tekikin hyvin ennen kesälaitumia. Kesäksi pääsi laitumelle ja käsittely oli minimissään. Nyt syksyn alkaessa ongelmaksi on muodostunut kavioiden nosto ja tasapainon pitäminen. Nostaa kosketuksesta etukavionsa, mutta kun kavio ylhäällä menettää tasapainonsa ja putoaa polvilleen, istuu ym. ym. Takakaviot nostaa myös, mutta on hyvin hätäinen niiden kanssa. Kaviot pitäisi vuolla, mutta pakkokeinoja en haluaisi käyttää. Muuten varsa on hyvin rauhallinen ja helppo käsitellä. Aloitanko nollasta narutekniikalla, vinkkejä ja kokemuksia vastaavista tilanteista kaivataan.
Philia
 
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Syys 29, 2017 7:17 pm

Re: Varsan kavioiden nosto

ViestiKirjoittaja M-H » Su Loka 01, 2017 7:02 pm

Philia kirjoitti:Nyt tarvittaisiin vinkkejä 1 -vuotiaan varsan kavioiden nostoon. Varsa on opetettu nostamaan kavionsa ja sen tekikin hyvin ennen kesälaitumia. Kesäksi pääsi laitumelle ja käsittely oli minimissään. Nyt syksyn alkaessa ongelmaksi on muodostunut kavioiden nosto ja tasapainon pitäminen. Nostaa kosketuksesta etukavionsa, mutta kun kavio ylhäällä menettää tasapainonsa ja putoaa polvilleen, istuu ym. ym. Takakaviot nostaa myös, mutta on hyvin hätäinen niiden kanssa. Kaviot pitäisi vuolla, mutta pakkokeinoja en haluaisi käyttää. Muuten varsa on hyvin rauhallinen ja helppo käsitellä. Aloitanko nollasta narutekniikalla, vinkkejä ja kokemuksia vastaavista tilanteista kaivataan.


No vaikia sanoa kun en nää, että missä syy. Arvailla voi.
Mutta itse lähtisin kokeilemaan et nostan kavion ja lasken heti alas jos kerta nostaa. Ihan sekuntti ensin. Toistoja, toistoja paljon ja progressiivisesti lisää aikaa jonka pitää kaviota ylhäällä. Ettei yritäkkään mitään pitkää aikaa. Vuolussa kanssa laskee mahdollisimman usein kavio maahan eikä väkisin koita pitää.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..


Paluu Hevosen käyttäytyminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa