Aloittaminen vaisun hevosen kanssa

Maasta tapahtuvat hevosaktiviteetit. Temput, venytykset, maastakäsittely.

Aloittaminen vaisun hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Hämärä » To Kesä 26, 2014 10:12 pm

Miten hevosen kanssa kannattaisi aloittaa maastakäsittely? Vuokrapolleani ei ole koskaan käsitelty maasta, ja haluaisin innostaa sitä ja saada siihen energisyyttä sekä rakentaa välillemme luottamusta. Ratsastettaessa hevonen on herkkä mutta toimii jotenkin "automaattivaihteella" eikä ole läsnä, joten olisiko maastakäsittelystä apua? Se ei jotenkin tee mielellään asioita ihmisten kanssa, ja haluaisin korjat tilanteen. Millaisilla harjoituksilla kannattaa aloittaa?
Hämärä
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Kesä 26, 2014 10:02 pm

Re: Aloittaminen vaisun hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja M-H » Ma Kesä 30, 2014 3:43 pm

Ihan perusjuttuja alotat ja katot mitenkä niihin reagoi.
Peruutukset, väistöt, ympyrät, pienet esteet, kujat, pressut,pallot yms. Täältäkin alueelta löytyy moneen suht kattavatkin ohjeet tai sitten voi jotain muita ohjeita katselle netistä/kirjoista/videoista jos sitä teknistä puolta kaipaa.
Voit ihan hyvin vaan myös mennä, tehdä ja tarkkailla asioita. yrittää parhaasi mukaan. Ei se mene rikki kun tarkkailet sen reagointia, jos hevonen ampuu kuuhun niin varmasti käytät liikaa painetta. Jos se taas möllöttää paikallaan niin jotain aktivointia/painetta lisää tms kokeilee.

Yksilökohtaista kaikki on, rohkeasti kokeilemaan uusia asioita.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Aloittaminen vaisun hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Irene » Ke Heinä 09, 2014 2:56 pm

Vaisulle ja energiaa tarvitsevalle hevoselle voisivat tehdä hyvää positiiviseen vahvistamiseen ja palkkioiden käyttämiseen perustuvat harjoitukset? Etenkin sellaiset, joissa hevonen saisi itse hoksata mitä sen pitää tehdä palkan saadakseen.
Irene
 
Viestit: 10
Liittynyt: To Marras 10, 2011 5:33 pm

Re: Aloittaminen vaisun hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Halla » Su Elo 17, 2014 10:24 pm

Positiivinen vahvistaminen on hyvä keino saada eläintä reippaammaksi ja avoimemmaksi. Vaisun hevosen kanssa aloittaminen voi olla haasteellista ja vaatia paljon kannustusta, mutta on ihan varmasti sen arvoista! Itselläni on kokemusta vain koirien naksuttelusta, mutta miksei hevostenkin kanssa toimisi :) Meillä hyvä aloitus on naksuttimen kanssa ollut laatikkoleikki, jossa palkitaan kaikki laatikkoon kohdistuva toiminta, alussa katse, sitten nuuhkiminen, pureminen, tallominen jne... Ei ainakaan tarvi lannistaa ponia jos se yrittää jotain tuhoisaa :D
Halla
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Syys 22, 2013 6:31 pm


Paluu Maastakäsittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron