Luottamustehtäviä ?

Maasta tapahtuvat hevosaktiviteetit. Temput, venytykset, maastakäsittely.

Luottamustehtäviä ?

ViestiKirjoittaja yatzy » Ma Loka 21, 2013 8:09 pm

Minulle on tulossa uusi hevonen kuunvaihteessa ja olisi kiva saada hevoseen heti alusta asti hyvä luottamus. Haluaisinkin paljon tehtäviä millä saa luottamusta..
Tokihan luottamus on paljon muutakin kun vain tehtävien tekemistä.. Mutta luottamus näkyy juuri maastakäsintyöskentelyssä.
yatzy
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Loka 21, 2013 8:05 pm

Re: Luottamustehtäviä ?

ViestiKirjoittaja Pojuheppanen » Ke Loka 23, 2013 7:54 pm

No aloita ihan perus asioilla; harjaus, talutus, kehut äänellä, juttelet paljon ,jotta heppa oppii tuntemaan sinua. Käytä aikaa reilusti näihin asioihin alkuun, kiitos seisoo myöhemmin edessäsi. Näillä pääsee hyvin alkuun.
Pojuheppanen
 
Viestit: 47
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 9:32 pm

Re: Luottamustehtäviä ?

ViestiKirjoittaja Confido » La Marras 16, 2013 12:43 pm

Niinkuin Pojuheppanen sanoi, kannattaa juuri aloittaa ihan tavallisilla ja arkisilla asioilla, tehden niistä mukavia hetkiä teille molemmille.
Minun mielestä kannattaa ihan alusta alkaen myös selvittää ns. pelisäännöt ja näyttää hepalle, että sinä olet johtaja. Esimerkiksi oman tilan kunnioitus: hevonen ei tule päällesi, oli tilanne mikä tahansa.

Hyviä ja yksinkertaisia tehtäviä voisi olla ihan kentällä/pellolla tehtävät talutusharjoitukset. Eli taluttaessa hevosen olisi tarkoitus seurata sinua, ei lähteä edelle tai jumittaa takana. Pysähdyksiä, ympyröitä, kiemurauria, taka,- ja etuosaväistöjä, peruutuksia jne.

Luottamusta vahvistaa myös siedättäminen, esimerkiksi pressuun, koliseviin ämpäreihin tai vaikka sateenvarjoon.

Voitte mahdollisuuksen mukaan tehdä myös maastakäsin metsälenkkejä, pyydä hevosta astumaan vesilammikoihin tai muihin sitä mahdollisesti jännittäviin asioihin. :)
Confido
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Syys 29, 2013 7:01 pm


Paluu Maastakäsittely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa