Toisinhevostelijoita Etelä-Karjalassa ja lähimaakunnissa?

Kaikki yleinen jutustelu, jauhanta, offtopic

Toisinhevostelijoita Etelä-Karjalassa ja lähimaakunnissa?

ViestiKirjoittaja Makke » Ti Syys 17, 2013 9:13 am

Heipparallaa!

Olen tässä Kaakonkulmalla toisinhevostellut jo toistakymmentä vuotta, paljon ilman hevosia (välillä vain ruudun ääressä) ja myös omien pikkuponien kanssa. Olisi mainiota löytää samanhenkisiä ihmisiä täältä päin. Jotenkin "normi"hevostelu tuntuu jo niin vieraalta, ettei hevosihmisten kanssa useinkaan juuri löydy puhuttavaa pinnallista tasoa enempää. Se on pahuksen harmillista, kun kuitenkin hevosista puhuminen ja niiden kanssa oleminen on yksi maailman parhaista puuhista. Laittakaahan viestiä tähän tai yksityisesti, jos kiinnostaa tutustua. Miksi ei silmäkkäinkin minun puolestani, mutta pakko ei toki ole. Hevostaitokoulutusten (mm. Noora Ehnqvistin Zensitive) tilaaminen tänne kiinnostaisi myös kovasti, jos porukkaa saisi kasaan.

Iälläsi, sukupuolellasi, ammatillasi tms. ei ole minkäänsortin väliä, enkä niitä yleensä ihmisiltä kyselekään. :-) Avarakatseisuutta ja toisten ihmisten ja eläinten kunnioittamista arvostan ja toivon sinunkin arvostavan. Yhteisiä tekijöitä lienee riittävästi, jos tämän keskustelupalstan kokee omakseen.
Makke
 
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Tammi 18, 2010 12:17 pm

Re: Toisinhevostelijoita Etelä-Karjalassa ja lähimaakunnissa

ViestiKirjoittaja Afuze » Ti Syys 17, 2013 10:26 pm

Jos käsitin lähimaakunnat oikein, saanen kirjoittaa vaikka savonlinnalainen olenkin? Tämähän on Savon ja Karjalan rajalla...

Joten... No, samanhenkisiä tyyppejä löytyy hyvä että koskaan mistään sattumalta. Ite en kehtaa minnekään tälläsiä ilmotuksia pistää koska niitä ei kukaan huomaa, mut toisten moisiin tulee joskus vastailtuakin.
Naamakkain tosielämässä en varmaan ketään koskaan näe (tai jos näen, siitä tulee iso sotku koska asun kotona ja vanhemmat on tarkkoja) eikä ehkä tarvitsekaan, kunhan voi jupattaa asioista ilman että toinen alkaa heti jankuttamaan normihevostelun hienoudesta (koska se ei ole hienoa).

Meikäläisellä ei sitten ole minkään vertaa sellaista hevoskokemusta että voisin itteeni sanoo muuks ku alottelijaksi. Teoriaa tullu kyllä päntättyä vuositolkulla mutta käytännössä oon aika hukassa heppasten kanssa. Joku hevosalan koulu on kummitellu mielessä välillä, mutten tiedä siitäkään että valitako sen vai taiteet... Jälkimmäisestä ainakin tällä sekunnilla yritän ammattia. Heppakouluissa on se juttu et ei tiiä voiko toisinhevostella, varsinkaan jos ei ole mitään kokemusta.

Ja en tule tietääkseni ihmistenkää kans toimeen nii hyvin ettäh... Joku yksäriviesti varmaan toimis jos jutella haluaa (tekstimuodossa on kätsympää jutella)? Ainahan voi hevosalan etiikasta jotain selittää, oon aika perehtyny mm. jenkkien tapoihin kohdella hevosia ihan muuna ku hevosina (soring, pilallejalostaminen, jne, en selitä tässä). Myös varusteista tulee etittyä tietoa, koska herkästi lyö ittesä laudalta luultuaan, että tollasen kuolaimen voi vaan kuvitella ja sitte se yhtäkkiä onkin olemassa.

Njoo. Kattoo jos kiinnostuu. Kyl miusta ainaki olis mukava vähän laajamittasemmin höpöttää hevosjuttuja.


EDIT//
Löysin heti jotain uutta, jännää ja kaameaa: http://www.sustainabledressage.net/tack/bridle.php Että hui kauhistus sentään, jo nuo kuolainten nimet on härskejä. Kai näistä keskustelua kehittäisi?
Afuzen DeviantART -tili: http://afuze.deviantart.com/
Kasapäin perinteisillä tekniikoilla tehtyjä kuvia, joista iso osa on hevosaiheisia.
Avatar
Afuze
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Loka 17, 2011 4:57 pm
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Toisinhevostelijoita Etelä-Karjalassa ja lähimaakunnissa

ViestiKirjoittaja Terra » To Tammi 09, 2014 11:03 pm

Mie pyörin toisinaan Etelä-Arjalassa, koska vanhemmat asuvat siellä. Asun nykyisin Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen rajalla Hartolassa (haa, pitääkin korjata se profiilitietoihin), ja tästä on parisataa kilsaa EK:aan. Tutustun oikein mieluusti, ja uskallan naamatustenkin tapaamaan. :)
Terra
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 26, 2013 5:03 pm


Paluu Muu jauhanta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron