Piirustus, maalaus... siis TAIDETTA

Kaikki yleinen jutustelu, jauhanta, offtopic

Piirustus, maalaus... siis TAIDETTA

ViestiKirjoittaja Afuze » To Syys 12, 2013 8:52 pm

Eikös tälläinen kuulu joka palstalle?

Toivottavasti en ole ainoa joka piirtelee hevosia muutenkin kuin ajankulukseen, ts. meikäläisen ammattitavoite on tällä hetkellä taiteen suunnalla. Tietysti hevosia tulee piirrettyä liikaa koska ne on niin tuttu aihe, ja monen mielestä tosi haastava. Ja koska nyt pyörin toisinhevostelupalstalla, sitä on pakko ilmentää piirtäessäkin. Piirtäminen on tapa kritisoida kliseitä mm. kuolainten osalta.

Tuolla muualla jo linkkasin dA -galleriani, mutta tässä yritän perustaa varsinaisen ketjun taiteelle. Olisi ihan mukavaa että tästä tulis kunnon keskustelua, aiheena siis ihan kaikki minkä taiteeksi luette - piirustus, maalaus, kaiverrus, veistokset, videot, sarjakuvat, käsintehdyt uniikkivarusteet oikeille hevosille... Kaikkea muutakin (taiteeseen ehkäkin liittyvää) saa varmaan sepitellä, esimerkkinä, onko ratsastus taidetta millään muotoa, onko se edes mahdollista ja niin edelleen. Osa hevosvarusteista näyttää olevan aika koristeellisia ja tehty hienon näköisiksi ja silti niin että ne myös toimivat ja ovat turvallisia. Ja kieltämäti osa ratsastuksessa ilmenevistä liikkeistä (jos ei nyt kaikki) on aika tyylikkäitä (riippuu keltä kysyy, jos se on rollküriä niin sitten se ei tietenkään ole taidetta, koska miusta taiteen ei pidä vahingoittaa ketään) joskus, tietysti riippuu miltä kantilta kattelee. Hevoset on jo itessään aika inspiroivia otuksia. Tykkään niiden anatomiasta, väreistä ja olemuksesta, ja liikkeistä. Varmaan hienoimpia liikkeitä hevosilta näkee kun ne ovat irti ulkona - jotain niin vapaata ja luonnollista, jee, isoja eläimiä riehumassa. Ja tietysti paras on se kun hevosissa vaan on sitä jotain mikä uppoaa taiteilijoihin? ("Ylivoimaisesti vaikein ja arvostetuin" aihe piirtämisessä tai jotain, jostain joskus luin.)
Ja piirtäjä voi tykästyä johonkin tiettyyn hevostyyppiin rakenteellisesti ja piirtää niitä siksi paljon. Tai sitten se on joku muu juttu. Joka tapauksessa. Eli, piirtäjät, mikäli niitä on, kasaantukoon tähän ketjuun keskustelemaan taiteesta. (Sanokaa onko tässä topicissa sitten järkeä. Luulisin että hevosihmiset huomaa hevoset taiteessakin aika hyvin.)

...foorumilaisten kukkamoret oli ainakin hauskoja. Luovaa ja käytännöllistä. Nimenäkin paljon parempi (vaikken kukkasista kukkina välitäkään), tulee jotenkin eläinystävällisempi mielikuva siitä jos vertaa johonkin hissi- ja pakkokuolaimeen...

Niin. Onko hevostelussa yhtään mitään taiteellista, luovaa? Millä tavalla, miksi? Samanlaistahan se hienon suhteen luominen on sekä hevosen että vaikkapa vesivärien kanssa - ensin ollaan syvässä kuopassa mutta ajan kanssa sieltäkin pääsee köynämään ylös ja lopulta peittämään koko kuopan, osaamaan jotain.

Pistän myös pari ei-kovin-ihmeellistä esimerkkiä töherryksistäni. Teen siis yleensä käsin paperille mutta unelma-ammatti on kuvanveistäjä, pienoishevosmallari. dA -galleriaani pääsee allekirjotuksesta ja kaikkea saa kommentoida. Kritiikkiä en jaksa enää ehkä ottaa vastaan kun näen muutenkin tekeväni kaiken väärin...
Paperille:
http://afuze.deviantart.com/art/Suomenp ... 06016&qo=0
http://afuze.deviantart.com/art/Ruunikk ... 06016&qo=1
http://afuze.deviantart.com/art/Heppatu ... 6016&qo=15
Pienoismallihevostelut (lähinä varusteita tällä hetkellä):
http://afuze.deviantart.com/art/Blue-br ... 48594&qo=1
http://afuze.deviantart.com/art/TB-with ... 48594&qo=2
http://afuze.deviantart.com/art/Blue-tr ... 8594&qo=13
Muokattu lelukaakki: http://afuze.deviantart.com/art/Le-fini ... 8594&qo=20Se oikeasti olisi hauskaa jos täältä löytyis enemmänkin taidefriikkejä hevosihmisiä. Saattaa tietty olla että ängin taas jollekin palstalle turhan aiheen. Mutta halaun tietää. Toiv. tämä lanka elää myös, ei pelkkänä gallerialinkkiketjuna vaan ihan taidekeskusteluna.

Oma möläytys: En harrasta kubismia, ekspressionismia enkä mitään muutakaan abstraktia, teen aina jotain esittävää. Realistinen piirtäminen on taiteen osaamisen ydin mielestäni. (Siksi juuri se onkin niin vaikeaa.)
Afuzen DeviantART -tili: http://afuze.deviantart.com/
Kasapäin perinteisillä tekniikoilla tehtyjä kuvia, joista iso osa on hevosaiheisia.
Avatar
Afuze
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Loka 17, 2011 4:57 pm
Paikkakunta: Savonlinna

Paluu Muu jauhanta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa