Neuvoja uuden hevosen kanssa

Kaikki yleinen jutustelu, jauhanta, offtopic

Neuvoja uuden hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Minnah » Ti Syys 10, 2013 10:04 pm

Heis,

Olen uusi täällä. Aloin selailemaan netin syövereistä erilaisia hevosen koulutusmetodeja, ja eksyin tänne sivustolle.
Sivuston ajatusmaailma kolahti niin kovaa omani kanssa, että vallan unohduin lueskelemaan tänne pidemmäksikin aikaa.
Parin viikon päästä tontillemme muuttaa ihka oma hevonen pitkän haaveilun jälkeen. 7- vuotias tinker tamma saapuu Ruotsista.
Olen lueskellut paljon miten aloittaa yhteinen taival, ja alkaa rakentaa luottamusta välillemme.
Haluaisinkin mielipiteitä hieman, että miten nopeasti kannattaa siirtyä ratsaille? Haluaisin ensin kunnon kontaktin hevoseen maasta käsittelyn kautta, mutta tiedän että kiire selkään on kova. :)
Kengättömyys on meille se juttu. Harmi vaan, että hepalla on tullessaan kengät. Täällä Kuopion suunnalla en ole tutustunut vielä kengittäjiin, että mistä löytyisi varmasti ammattitaitoinen kengittäjä/vuolija joka osaisi neuvoa meitä eteenpäin. Kyse kuitenkaan ei ole kovin pienistä töppösistä :D
Ratsastus tapahtuu joko todella sileällä ja kivettömällä soratiellä tai kunnon sammalmaastossa, tai hiekkakentällä, joten luulisin että kaviot kestää ilman kenkiä tai bootseja..

Länkkäriä olen katsellut satulaksi, mutta vielä mietin tuota kuolaimettomuutta. Ei ole minkäänlaista kokemusta taikka tietoa asiasta, joten saattaa olla, että aloitamme kuitenkin kuolaimilla.
Meille on tulossa pihatto, jonne kaksi hevosta olisi tarkoitus sijoittaa. Vielä kaveria emme ole löytäneet, mutta ehtiihän sen.

Ihanaa että täällä on sivusto meille "toisin ajattelijoillekkin".. Varmasti saan apuja täältä tulevaisuudessa paljonkin!
Minnah
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Syys 10, 2013 7:07 pm

Re: Neuvoja uuden hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Unelma03 » Ke Syys 11, 2013 6:19 pm

Hei, Minnah ja tervetuloa joukkoon. Onnittelut hevosystävän johdosta.
Kuolaimettomuudesta voin kertoa sen,että ensi kertaa kokeilin side-pulleja n. v. -97 silloiselle hevoselleni,jonka kanssa oli aina ratsastettu kuolaimilla. Koin,että en ole tarpeeksi herkkä kädestäni,joten laitoin side-pullit. Hevosen kanssa oli sitä ennen tehty maastakäsin naruriimulla paineesta vapautumisharjoituksia. Silloinen kuten nykyinenkin kokemukseni oli pelkästään myönteinen alusta lähtien.
Nykyisen hevosystäväni(kolmas) kanssa ratsastan aina kuolaimetta, paitsi maastossa. Vaikka voisi varmaan toimia sielläkin, on niin rauhallinen hepo. Ja edelleen ne on samat side-pullit, on vaan pitänyt valita sopiva hevonen niihin :lol:
Ihanaa yhteistä matkaa teille!
Unelma03
 
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2013 4:38 pm

Re: Neuvoja uuden hevosen kanssa

ViestiKirjoittaja Bessie » To Syys 12, 2013 10:58 am

Minunkin puolestani tervetuloa! Samassa veneessä ollaan, mullekin tuli ensimmäinen oma hevonen Ruotsista vuosi sitten :D. Asutaan jopa samalla puolella Suomea -laitoin sulle vuolijoista yksityisviestiä.

Vastasit itse omaan kysymykseesi :D: "Haluaisinkin mielipiteitä hieman, että miten nopeasti kannattaa siirtyä ratsaille? Haluaisin ensin kunnon kontaktin hevoseen maasta käsittelyn kautta, mutta tiedän että kiire selkään on kova."

Kyllähän voit selässä käydä vaikka heti, eihän siellä tarvi mitään sen kummempaa tehdä, voit köpötellä ja tutustua niin selästä kuin maastakinkäsin. Tunnustelet ja tutustut ihan kaikessa rauhassa maastakäsitellen ja ratsastellen, miltä kuulostaa? Keskityt vaan läsnäoloon, hyvään oloon ja rentouteen ja hevosen havainnoimiseen. Kyllä se käytännössä rupeaa rullaamaan ihan omalla painollaan, seuraat vain sitä omaa oloa siitä mitä haluat tehdä ja mitä toivot oman hevosen ja sinun suhteelta. Aika hyvin nimittäin sopisi tuohon kengättömyydenkin alkuun tuommonen lähestymistapa jossa ei ole paineita suorittaa ratsain milloin ja missä tahansa. Silloin voi edetä kavioitten ja hevosen kestokyvyn mukaan.

Tuleeko hevosen mukana minkäänlaista satulaa? Onnea satulakaupoille!

Kunhan tutustut hevoseen ja kuolaimettomuuteenkin ajatuksena niin kyllä se sieltä teidän arkeen siirtyy jos on siirtyäkseen. Onnea raudattomalle tielle :D
Avatar
Bessie
 
Viestit: 197
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 10:59 am
Paikkakunta: Pohjois-Karjala


Paluu Muu jauhanta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa