Tervetuloa foorumille!

Ylläpidon tiedotteet, ohjeet, foorumin säännöt jne.

Tervetuloa foorumille!

ViestiKirjoittaja M-H » To Marras 05, 2009 5:07 pm

Hei

Tervetuloa uudelle hevosfoorumille.

Suomi on täynnä kuolleita hevosfoorumeita joihin ei kukaan kirjoita. Lisäksi löytyy muutama yleinen hevosfoorumi joihin sitten tulee viestiä muidenkin edestä. Näiden suurien ongelma on niiden huono ylläpito. Viestin sisältö on parhaillaankin turhanpäiväistä, yleinen ilmapiiri on agressiivinen ja hyökkäävä. Apua pyydettäessä saa solvauksia. Sama mentaliteetti vaivaa pitkälti koko hevosalaa Suomessa. Valtavirrasta poikkeavat hevostelijat mielletään huuhaaksi, narunpyörittelijöiksi ja parhaassatapauksessa mielenvikaisiksi.

Yhteistä kohtauspaikkaa ei ole ollut ennen tätä päivää 'toisin' hevostelijoille. Meille joiden päämäärä ei ehkä ole täydellinen pääty-ympyrä tai muutaman sekunnin nopeampi aika esteradalla. Me jotka haluamme jotain muuta hevosiltamme.

On selvästi kysyntää 'toisin' hevostelijoiden foorumille jossa pyritään hyväksymään ja ymmärtämään jokainen sellaisena kun on eikä olla syyllistämässä tai hyökkäämässä anonyymiuden takaa toisten kimppuun

Mistä nimi 'ToisinHevostelijat' tulee?
Wikipedia toisinajattelijoista kirjoitti:Toisinajattelija (myös dissidentti) on virallisen ajatussuunnan vastaisia mielipiteitä julkisesti esittävä henkilö.
Alun perin termillä (ven. диссидент, dissident) tarkoitettiin Neuvostoliiton tai muun sosialistisen maan kansalaista, joka vastusti maansa virallista ajatussuuntaa. Neuvostoliitossa termillä oli aluksi halveksiva sävy, mutta toisinajattelijat ottivat sen itsekin käyttöön. Nykyisin kuuluisimmat toisinajattelijat lienevät ihmisoikeusaktiviteettien vuoksi vainotuiksi tulleita henkilöitä, tosin sosialistisissa maissa jotkut tulivat vainotuksi myös äärioikeistolaisten mielipiteidensä vuoksi. Osa pidätettiin mielipiteidensä vuoksi. Amnesty International alkoi vuonna 1961 käyttää Portugalin vangitsemista opiskelijoista termiä "mielipidevanki." Jotkut myös karkotettiin kotimaastaan


On siis loogista ajattelija termi vaihtaa hevostelijaan. Toki ideologiatkin ja ajatuksetkin varmasti menevät meillä monella ristiin vallalla olevien suuntausten kanssa. Mutta näkyvin ero on teot ja asiat joita teemme hevostemme kanssa. Haluamme ymmärtää hevosta paremmin.
Jonain päivänä toivottavasti ei tarvitse olla 'toisin' hevostelija vaan erilaisien tapojen kirjo on arkipäivää kuten useissa paikoissa Eurooppaa jo nyt on. Siellä saumattomasti yhteen sulautuu kisamaailma, kuolaimettomuus ja maastakäsittely. Rajat eri koulukuntien välillä ovat usein huomattavasti lievemmät kuin meillä pohjolassa. Tottakai jokaisesta maasta, jokaisesta asiasta ja jokaisesta aikakaudesta löytyy fanaatikkoja puoleen jos toiseenkin.

MitenToHe foorumi on erilaisempi kuin muut
-Tiukka moderointilinja takaa, että keskustelu ei mene pois raiteiltaan eikä solvauksia, mauttomuuksia ja henkilökohtaisuuksia sallita.
-Ylläpitäjä (minä) omaa kokemusta suurien nettiyhteisöjen ylläpidosta joten aivan tuuliajolla ei olla.
-Erilaisuus, tieto, taito jota toivottavasti kirjoittajat rohkeasti jakavat.
-Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa, kaikki voivat lukea tosin kirjoituksia vapaasti.

Kuka tämä M-H (admin) on?
M-H tulee sanoista Marko Honkanen joka on nimeni. Olen reilu kolmekymppinen perheellinen mies. Aloin kiinnstua hevosista nykyisen vaimoni välityksellä ensin hyvin perinteisin keinoin. Kuitenkin halusin oppia lisää ja ajattelin, ettei kaikki voi olla nyt tässä. Aloin aktiivisesti etsiä tietoa ulkomailta jokunen vuosi sitten ja silloin ymmärsin miten laaja maailma hevoset oikeasti ovat.
Siitä lähtien olen aktiivisesti tehnyt työtä 'erilaisten' vaihtoehtojen esilletuomisen parissa. Koulutan hevosia ja keskityn itse pääsääntöisesti maastakäsittelyyn nykyään.
Pidän myös erikoistuotteita hevosille maahantuovaa ja myyvää verkkokauppaa pystyssä. (ei nämä sivut eivät ole mainosportaali itselleni)


ToHe foorumi toivottaa kaikki 'vaihtoehtoiset' hevostelijat tervetulleeksi keskustelemaan ja jakamaan tietoaan toistensa kanssa hyvässä hengessä. Tervetulleita ovat LH, parelli, kengättömät, NHE, on-target, CR, agility, MR, kuolaimettomat, raudattomat, sirkustemppuilijat, roundpenit, AND, tiger, narunpyörittelijät,cordeoilijat ja kaikki muutkin maan ja taivaan väliltä hevostietoa kaipaavat
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Tervetuloa foorumille!

ViestiKirjoittaja Bessie » La Huhti 07, 2012 8:57 pm

Härregud, erehdyin hakemaan tietoa muilta foorumeilta (pitkästä aikaa) ja törmäsin semmoiseen solvaukseen ja hyökkäykseen ja haukkumiseen, että piti "paeta" tänne turvaan XD. Eli tuli ihan pakko pistää taas kiitos tästä foorumista. Pistipä tuo visiitti taas hetkeksi ajatukset sekaisin, vähän sama kuin oisin astunut johonkin uskovaisten pakkokäännytykseen :D *huokaisee syvään*
Avatar
Bessie
 
Viestit: 197
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 10:59 am
Paikkakunta: Pohjois-Karjala


Paluu Tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron