Taluttelua ja pietaryrttejä

Yleinen hevostelualue.

Taluttelua ja pietaryrttejä

ViestiKirjoittaja papu_ » To Tammi 05, 2012 7:27 pm

Heippa taas! :D

Minulla on tässä nyt taas muutamia pulmia ratkottavaksi :) Aloitanpa tuosta pietaryrtistä. Olen jostain lukenut/kuullut, että se olisi myrkyllinen kasvi. Hevoset kuitenkin popsivat sitä usein. Aiheuttaako se hevosille mitään oireita, vai ovatko ne ns. immuuneja kasville? :mrgreen:

Ja sitten tuohon taluttamispulmaan. Koitin hakea kerran erästä yksityistä issikkaa sisälle. Höpöttelin sille mukavia ja yritin tutustua siihen samalla, kun kiinnitin narun sen riimuun. Lähdinpä talsimaan kohti tallia ja kuinkas ollakaan, hevonen seisoi paikallaan kuin tatti. Maiskuttelin ja houkuttelin hepoa, mutta se vain perääntyi tarhan nurkkaa kohti aina, kun hieman nykäisin narusta. Hevonen liikkui vasta, kun kaksi tyttöä tuli auttamaan ja heilumaan sen taakse. Siskoni sai aiemmin samaisen hevosen mukaansa vain ns. pyörähtämällä tarhassa. Missä vika? Katsoin kyllä eteenpäin ja houkuttelin, mutta liikettä en saanut aikaiseksi :D

Kiitoksia avusta! :)
papu_
 
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2011 2:17 pm

Re: Taluttelua ja pietaryrttejä

ViestiKirjoittaja hiippari » Su Tammi 15, 2012 12:21 pm

Meillä on tallilla yksi Islannista tuotu issikka, joka on suhtkoht pelokas tapaus. Jos tarhasta hakiessa on vähänkään vieraampi ihminen ja tilanteessa on mitään tavallisuudesta poikkeavaa, käy juuri noin. Vähän veikkaan että kyseinen kaveri on siellä saarella hakattu kiltiksi, tuskin se muuten suhtautuisi niin kauhistuneesti kaikkeen uuteen.
hiippari
 
Viestit: 36
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 1:32 pm


Paluu Hevostelu yleensä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron