Apua herkkään ihoon

Yleinen hevostelualue.

Apua herkkään ihoon

ViestiKirjoittaja Maikki » Ti Heinä 02, 2013 12:48 pm

Meidän uusi tamma on osoittautunut mahdottoman herkkäihoiseksi. Se on 12-vuotias suokkitamma, joka on elämänsä aikana ollut hyvin kevyellä käytöllä ja varsonut kolmesti. Kun se tuli meille, sitä on alettu liikuttaa säännöllisesti, mutta jatkuvat lyöttymät ja hankaumat haittaavat harrastamista. Pahin ongelma on satulavyö. Sillä on ihan tavallinen neopreenipehmustettu vyö, johon ostin vielä erillisen lampaankarvapehmusteen. Siitä huolimatta oikealla kyljellä on tosi ilkeä lyöttymä, joka ei millään ota parantuakseen. Se havaittiin luultavasti heti, kun se tuli ja sitä on puhdistettu ja sen on annettu olla. Tamma on viettänyt vapaapäiviä tai ollut mukana käsihevosena. Aina kun iho on alkanut näyttää parantuneelta ja on laitettu satula selkään, lyöttymä aukeaa heti. Samaten hankaumia on tullut vuohisiin bootseista, turpahihnan kohdalle (riimua ei käytä laitumella)... Hevonen on vielä koeajalla ja tarkoitus oli kesän aikana tutustua siihen kunnolla ja liikuttaa, jotta nähdään, sopiiko se meidän käyttöön, mutta siellä ne nyt möllöttää laitumella, kun ei raski vyötä kiristää.

Voiko joku vain olla niin herkkäihoinen vai voiko tammalla olla joku puutostila? Miten tällaisen vaivan kanssa pitäisi elää? Kuvittelin, että lampaankarva olisi paras mahdollinen estämään satulavyön hankaamisen, mutta siitä ei tunnu olevan mitään apua.
Maikki
 
Viestit: 112
Liittynyt: To Elo 16, 2012 6:33 pm

Re: Apua herkkään ihoon

ViestiKirjoittaja Koo » Ti Heinä 02, 2013 4:07 pm

Tuttavalla oli samanlainen lämminveriruuna, sille kokeiltiin esimerkiksiä kymmeniä jänne- ja hivutussuojia, (ja oikeasti tarvitsi niitä ahtaiden liikkeiden vuoksi) että löytyi sellaiset jotka eivät hanganneet ihoa auki. Satulahuovat piti olla tietynlaisia, oikein muotoiltuja ja oikeaa materiaalia alapuolelta, sama satulavöissä jne. Tuota hevonen oli omistajansa silmäterä ja hoidettiin huomattavasti paremmin kuin suurinta osaa hevosista, enkä todellakaan voisi kuvitellakaan ettei omistaja olisi selvittänyt esim. jouhi- ja verikokeilla hevosen mahdollisia puutostiloja. Oli omistajallaan 10 vuotta, ja käsittääkseni aina tuollainen.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu


Paluu Hevostelu yleensä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa