Hevostaitokurssi Mikkelissä

Yritykset ja yhteisöt voivat täällä mainostaa/myydä tuotteitaan, palveluitaan sekä tehdä ilmoituksia, tiedonantoja ja esittelyitä.

Hevostaitokurssi Mikkelissä

ViestiKirjoittaja Keiju » Su Touko 08, 2011 10:00 pm

Hevostaitokurssi

Kouluttajana Kati Riesen

TASO 1 + 2

Hevosen peruskäsittely
...
Tavoitteena on oppia peruskäsitteet ja hevosen peruskäsittely. Harjoitukset tähtäävät jo alusta alkaen johtajuuden ja keskittymiskyvyn parantamiseen. Harjoituksissa luodaan hevoseen kontakti, herätetään hevosen kiinnostus ja pyritään saavuttamaan hevosen luottamus ja kunnioitus. Näin hevonen saadaan toimimaan rennosti ja halukkaasti ihmisen kanssa. Lisäksi opetellaan ymmärtämään, että koulutus- ja oppimisprosessi on käynnissä jokaisena hevosen kanssa vietettynä hetkenä. Oppiminen alkaa jo silloin kun hevosta lähestytään. Tavoitteena on myös saada hevonen paitsi keskittymään, myös kokemaan, että ihmisen läheisyydessä on turvallista ja hyödyllistä olla.

Siedätys ja pakoreaktiorajan nostaminen

Tavoitteena on oppia käyttämään aiemmin opittuja tekniikoita entistä vaikeammissa tilanteissa. Tavoitteet ovat erityisesti hevosen keskittymiskyvyn parantaminen ja sen ihmistä kohtaan tunteman luottamus- ja kunnioitustason nostaminen. Ihmisen tavoitteena on oppia ymmärtämään ja löytämään ne merkit, joilla hevonen näyttää olevansa lähellä pakoreaktion rajaa.

18.-19.6.2011

Molempina päivinä ohjelma aikataulultaan sama (kuitenkin niin että toinen päivä on jatkoa ensimmäiselle päivälle):
9.00-10.30 Tutustuminen ja teoriaa
10.30-12.30 Ryhmä 1
12.30-13.00 Lounastauko (omat eväät mukaan)
13.00-15.00 Ryhmä 2
15.00-16.00 Purku
16.00 Lopetus

Hinta hevosen kanssa 150e (paikkoja 6, eli kaksi kolmen hevosen ryhmää), kuunteluoppilaana 20e

Ilmoittautuminen: Merja Torniainen, 0400 772 631 tai posti@merjatorniainen.fi

Liittykää tapahtumaan myös facebookissa: https://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=121821764558949

Linkkejä:
Hevostaito Horseflow Finland
http://www.hevostaitohorseflow.fi/fi/Etusivu
Apple Tree Ranch
http://www.facebook.com/pages/Apple-Tree-Ranch/195103682773
Kangasperkon talli
http://www.kangasperkontalli.com/See%20More
Keiju
 
Viestit: 10
Liittynyt: La Touko 07, 2011 8:48 pm

Re: Hevostaitokurssi Mikkelissä

ViestiKirjoittaja krummela » Ke Touko 11, 2011 10:50 am

Millaisia materiaaleja kurssilla käytetään? Joskus kauan sitten olen tutustunut SRL:n hevostaitokansioon. Mielestäni se on ihan hyvä aloittelijoille. Mites on tämän kurssin kohdalla?
krummela
 
Viestit: 12
Liittynyt: To Touko 05, 2011 11:32 am

Re: Hevostaitokurssi Mikkelissä

ViestiKirjoittaja Keiju » To Touko 12, 2011 5:26 pm

Materiaaleista en valitettavasti osaa sanoa. Hevostaito Horseflow Finlandin koulutustasojen määritykset löytyy heidän sivuiltaan (josta linkki ylempänä), tarkalleen tästä: http://www.hevostaitohorseflow.fi/fi/sivu/221/Koulutustasot .
SRL:n vastaaviin en ole tutustunut, mutta osaan kertoa, että näissä painottuvat yhteistyö ja hevosen kanssa yhdessä tekeminen ja toimiminen toki ihmistä, mutta erityisesti hevosta miellyttävällä tavalla. Ihmisen ja hevosen vuorovaikutukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja pyritään tekemään asioita mahdollisimman pienellä paineella. Opetetaan kuinka olla turvallinen ja luotettava johtaja, jonka luona hevonen haluaa olla.
Kurssille tulevat hevoset varmasti määrittelevät jonkin verran, mitä asioita käydään läpi ja kysymyksiä saa varmasti esittää. Kurssi on kuitenkin määritelty tasoille 1 ja 2, joiden kuvaukset voi lukea ylempää. Kysessä on "alimmat" tasot, eli voi varmaan ajatella että aloittelijoille, mutta itse suurimman osan elämästäni hevosten kanssa viettäneenä (joista 4 vuotta hevosenomistajana) olen intoa puhkuen menossa kurssille vaikken aloittelijaksi itseäni kutsuisikaan ;)

Kannattaa tutkiskella Hevostaito Horseflow Finlandin sivuja, sieltä saa varmasti idean, minkätyyppisestä kurssista on kyse. Tässä myös Apple Tree Ranchin sivut, joka on kurssin pitäjän oma talli, sieltäkin voi katsella minkätyyppisestä meiningistä on kyse: http://www.appletreeranch.com/index2.htm Voin ottaa selvää myös tuosta materiaaliasiasta!
Keiju
 
Viestit: 10
Liittynyt: La Touko 07, 2011 8:48 pm


Paluu Ilmoitukset yrityksiltä ja yhteisöiltä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron