Sivu 1/1

Kunpa hevonen osaisi puhua.. -kurssi Ylöjärvellä 5.-6.7.2014

ViestiLähetetty: Ma Kesä 30, 2014 6:54 pm
Kirjoittaja Päj
Kaksi peruutuspaikkaa avoinna kurssille! Lisätietoja paivi.lappa@gmail.com. :)

Kaipaatko hevosesi kanssa erilaista tekemistä, jotakin syvempää, aidompaa yhdessä oloa? Haluaisitko löytää yhteyden hevoseen tai muuhun karvakorvaasi ja oppia tuntemaan mitä on aito läsnäolo, yhdessä tekeminen ja positiivisen palkitsemisen kautta koulutus? Onko sulla vapaa viikonloppu ens viikonloppuna (heinäkuun eka)? Tuu Ylöjärvelle, 20km Tampereen keskustasta! Kaksi kurssipaikkaa vielä avoinna ihanan Katariina Alongin kurssille Kunpa hevonen osaisi puhua. 2pv 120e!

Ymmärrättekö toisianne? Osaatko auttaa hevosta erilaisissa tilanteissa ja kannustaa sitä tekemään parhaansa? Katariina Alongi saattaa olla se oikea ihminen avaamaan tunneyhteyden hevosen kanssa. Tällä kurssilla opetellaan naksutinkoulutuksen ja tunneviestinnän kautta löytämään syvempi yhteys hevosiin.

Katariina Alongin Kaikkea Muuta kuin Ratsastusta 2pv kurssi järjestetään Ylöjärvellä la 5.7. – su 6.7.2014. Kurssille mahtuu vain 12 nopeinta, koska pienessä porukassa asioissa pääsee syvemmälle. Hinta kurssille on 120e/2pv. Kurssille voit halutessasi ottaa oman hevosen mukaan (laidunpaikkoja ja patjoja löytyy kauempaa tulijoille), voit osallistua myös ilman hevosta (hinta on sama).

Katariinan kynästä:
”Usein meillä ihmisillä on paljon sanottavaa hevoselle, mutta mitä tapahtuu kun pysähdymmekin kuuntelemaan eläintä? Kun hevoset kommunikoivat tunteiden ja energian avulla, kehonkieli on toissijaista. Jos haluamme löytää syvemmän yhteyden hevosiin, on meidän opittava sekä tunnistamaan omien tunteidemme ja energiamme vaikutukset hevoseen että ymmärtämään hevosen ajatus- ja tunneviestejä.

Kurssilla käsitellään tätä hevosen ja ihmisen välistä näkymätöntä maailmaa tarkastelemalla hevosen ajatus- ja tunnemaailmaa eri näkökulmista ja monenlaisen tekemisen ja olemisen kautta.

Kurssin ensimmäisenä päivänä tutustutaan naksutinkoulutuksen (clicker training) eli operantin ehdollistamisen perusteisiin ja positiivisen vahvistamisen voimaan. Interaktiivisten harjoitusten avulla avataan hevosen (ja ihmisenkin) ajatusmaailmaa oppimistilanteessa. Kuinka voimme auttaa hevosta omalla toiminnallamme? Miksi ajoitus on tärkeää ja miten sitä harjoitellaan? Lähdemme myös tutkimaan omaa tunnemaailmaamme ja sitä, mitä viestejä tunteemme meille lähettävät. Kuinka tunneviestimme vaikuttavat vuorovaikutustilanteeseen hevosen kanssa? Miten hevosen tunteet vaikuttavat meihin?

Kurssin toisena päivänä käydään intuitiivisen viestinnän perusteet eli eläinkommunikaation alkeet. Opi kuuntelemaan hevosta, ei vain tulkitsemalla sen kehonkieltä, vaan löytämällä siihen intuitiivinen yhteys. Konkreettisten harjoitusten avulla löydät oman ”kuudennen aistisi” ja saat todisteita siitä, että mielen ja tunteiden tasolla kommunikointi on mahdollista myös meille ihmisille. Matkamme jatkuu myös tunnetaitojen parissa. Mitä tarkoittaa aitous eläimen kanssa? Mitä voimme oppia hevosilta herkkyydestä?

Kurssille kannattaa ottaa oman autenttisen itsensä lisäksi roppakaupalla avointa mieltä. Huumorintajustakaan on tuskin haittaa! Käymme teorian ja harjoitusten lisäksi paljon keskusteluja joihin jokainen saa osallistua haluamallaan tavalla. Toisen päivän eläinkommunikaatioon kannattaa varautua ottamalla mukaan printattuja kuvia omista eläimistään (yksi kuva kustakin, 1-3 eläintä) taikka eläimistä, jotka ovat tuttuja sinulle. Jos tuot oman hevosesi kurssille, voit tehdä sen kanssa kaikki naksutinkoulutusharjoitukset itse, mutta olisi hienoa jos myös ainakin osa muista kurssilaisista saisi kommunikoida hevosesi kanssa sunnuntain eläinkommunikaatio-osuudessa. Riippuen myös tilanteesta ja hevosista, tunnetaitoharjoituksissakin hevosesi voi olla mukana. Hevoselta kysytään ilman muuta myös aina lupaa!

Kurssin vetäjä Katariina Alongi on toiminut hevosten parissa lähes neljä vuosikymmentä ja opettanut istuntalähtöistä ratsastusta jo yli kymmenen vuotta. Viime vuosina ratsastuksen ohi on kuitenkin noussut erilainen oleminen hevosten kanssa; naksutinkoulutus, eläinkommunikaatio ja sosioemotionaalinen oppiminen, joita jokaista hän on opiskellut vuosien saatossa useiden amerikkalaisten asiantuntijoiden opissa. Eniten hän on kuitenkin oppinut itse hevosilta. Oman tunnetilan tunnistaminen ja hyväksyminen, hevosen avoin kuunteleminen ja kohtaaminen sekä kunnioittava asenne lajien välisessä kommunikoinnissa ovat Katariinalle tärkeitä asioita.”

Re: Kunpa hevonen osaisi puhua.. -kurssi Ylöjärvellä 5.-6.7.

ViestiLähetetty: Ma Kesä 30, 2014 8:17 pm
Kirjoittaja M-H
Siirretty ilmoituksiin yleiseltä puolelta..