E: Pihattopaikkaa ponille Haukiputaalta

YKSITYISILLE ihmisille tarkoitettu osta/myy/vaihda palsta. Tavarat, tarvikkeet, eläimet jne.

E: Pihattopaikkaa ponille Haukiputaalta

ViestiKirjoittaja Koo » Ke Syys 04, 2013 4:57 pm

Erittäin kiltti ja helppo, tähän mennessä kaikkien hevosten (reilu parikymmentä kappaletta) kanssa toimeen tullut 18-vuotiaaksi kääntyvä ratsuponiruuna kaipailee pihattopaikkaa Haukiputaan alueelta. Emme kaipaa mitään luksusta; kunhan on hyvä, runsas heinä, vettä ja asialliset olosuhteet, niin meille kelpaa. Poni on laiduntanut vapaasti kaikki 7 kesää mitä meillä on ollut, ja ollut viimeiset kaksi vuotta myös talvet vapaalla esikuivatulla heinällä. Ponilla ei ole kenkiä kesällä eikä talvella, muttei ole vaatinut mitään erityiskohteluita kengättömyytensä vuoksi. Tulee hyvin toimeen myös yksinään, ei siis jää reuhkaamaan, vaikka kaveri lähtisi lenkille tm. Kaikin puolin vaivaton käsitellä. Omaa kroonisia sairauksia, (polttiaisallergia eli kesäihottuma, pölyallergia, jaloissa häikkää) mutta huolehdin niiden hoidosta itse mikäli oireilevat. Ei ole ollut tarvetta loimittaa muuta kuin kesäisin ihottumansa vuoksi, ja syyssateilla, kun suojaa ei ole ollut.

Pystyn myös itse auttamaan esimerkiksi hevosten ruokinnassa, viikonloppu/lomahoidoissa jne, ja/tai hoitamaan omani kokonaan (toki heinänsyöttötavasta riippuen) joka päivä. Olen omistanut ponin kohta kahdeksan vuotta, joten mikään uusi tuttavuus ei ole kyseessä.

Ei pärjää karsina-asukkina vakituisesti, ponilla ei kestä pää eikä keuhkot pidempiaikaista sisällä olemista. Vaihtoehtona on kuitenkin myös katoksellisessa tarhassa asuminen, ja surkeina säinä karsinaan yöksi ottaminen. Poni on asunut "taivasalla" pari viimeistä vuotta, ja viettänyt muutamia huonojen säiden öitä sisällä.

Kiire ei ole, eikä sinäänsä mikään pakko, kun paikka ei ole menossa alta tm. Haluaisin vain ponin ihan oikeaan pihattoon, eikä haittaisi edullisempi vuokrakaan, kun nykyisellä tallilla maksamme myös kaikesta, mitä emme käytä/tarvi.

Yhteyttä voi ottaa joko täällä foorumilla, tai ollila.reetta@gmail.com
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: E: Pihattopaikkaa ponille Haukiputaalta

ViestiKirjoittaja Koo » Ke Syys 25, 2013 11:27 pm

Poni kaipailee edelleen uusia aitoja ympärilleen, ja tällä hetkellä entistä enemmän. :) Yhteyttä voi ottaa myös Facebookissa, se Reetta Ollila, jolla on profiili täynnä ponia...
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu


Paluu Kirpputori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron