Sivu 1/1

Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ti Helmi 07, 2012 12:50 pm
Kirjoittaja Bessie
Onko vinkkejä, mitkä ovat teidän kokemuksenne mukaan lämpimimmät ratsastushanskat? Millä pidätte sormet lämpiminä? Itsellä on oikeastaan kylmille ilmoille vain kolmisormiset (keino)nahkarukkaset, mutta niissä jäätyy aina pikkurilli, ja tykkään muutenkin enemmän 5-sormisista hanskoista, ne on kätevämmät käteen. Meinasin ostaa nyt vihdoin kunnon hanskat ja ajattelin kysyä käyttökokemuksia. Nihkeä luistamaton pinta olisi hyvä olla koko kämmenenpuoleisella pinnalla, sellaiset pikkupaikat ei ole antaneet tarpeeksi pitoa.

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ti Helmi 07, 2012 10:12 pm
Kirjoittaja nabe
En osaa mitään tiettyjä hanskoja sanoa mutta sen sanon että kannattaa olla lampaankarva hanskat. Ne on kautta aikojen mulla olleet lämpimimmät hanska! :)

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2012 9:58 am
Kirjoittaja Bessie
Tarkoitatko siis rukkasia? Aito nahka karvalla taitaa olla sen verran paksua, ettei se taivu 5-sormiseksi hansikkaaksi? Tietysti jos lampaankarvassa ei se yksinäinen pikkurillikään niin jäätyisi, ei haittaisi ehkä se 3-sormisuuskaan...

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2012 10:12 am
Kirjoittaja M-H
Moottorikelkkahanskojen luulisi olevan lämpimiä. Ne eivät ole kyllä taipuisia mutta 5 sormisiakin löytyy.

Talvella joutuu hanskoissa aina tekemään kompromissin taipumisen, lämmön ja sormimäärän välillä. Parhaiten toimii lämmönkannalta sellaiset kinnasmalliset joissa sormet yhdessä jos uskaltaa sen perinteisen ohjasotteen hylätä.

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2012 10:34 am
Kirjoittaja Ivus
Ainakin ensimmäisenä kannattaa unohtaa kaikenmaaliman thinsulatet, fleecet ja muut muovit; näistä tehdyt hanskat lämmittää tismalleen yhtä paljon ko jos panisit monta muovipussia käteen.
Paraaksi olen todennu nahkarukkasen, jossa alulapaset 100% villaa. Näillä oon tarennu sen 10h ulkotöissä vaikka pakkasta väliin lähemmäs -40.

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2012 11:09 am
Kirjoittaja Bessie
Kiitos vastauksista :D . Tuota kai monet sanovat, ettei keinokuiduista oikein ole mihinkään. Katsoin noita muiden talvihanskojeni lappusia, yhdet on Eurohunterin toppahanskat nylonia ja polyesteria, ja yhdet ohuemmat on Harry´s Horse fleecehanskat polyesteriä, polyurethanea ja akryyliä, näillä siis jäätyy sormia tai sormet 15 asteesta eteenpäin. Ratsastan tunneilla, joten näppäryyden pitäisi säilyä eikä oikein rukkasotekaan sovellu. Tähän asti olen vain kestänyt näppien jäätymistä.. Ehkä voisin kysellä kaupassa noita aitoja materiaaleja, löytyisikö niillä kriteereillä sitten jotkut.

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2012 8:57 pm
Kirjoittaja nabe
Joo rukkasilla olen ite mennyt mut olen nähnyt myös kolmisormi hanskoja lampaan karvalla, nahka ja villa yhdiselä toimii varmasti myös! :)

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: To Helmi 09, 2012 3:28 pm
Kirjoittaja tuulikki
Miulla on yhet ja ainoat hanskat, joihin enää luotan! Ne on ikivanhat, rumat ja kuluneet pukinnahkaiset hanskat, vuori ei kyllä varmasti ole aitoa villaa, mutta siltikin maailman lämpöisimmät ja silti pehmeät ja taipuisat hanskat. Ei kylmä edes se yksinäinen pikkurilli, saati muut sormet erillään :)
Kuolemaksenikaan en muista, että mistä ne on ostettu... Varmaan joltain torimyyjältä?

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Pe Helmi 10, 2012 6:15 pm
Kirjoittaja miksulife
Mä olen positiivisesti yllättynyt Horzelta hankituista kolmisormisista. Ei, en tykkää kolmisormihanskoista ja kyllä, ne on polyesteria ja mitä lie muuta, mutta ei ole sormia niiden kanssa palellut. Tänäänkin ne kädessä olin liikenteessä ja pakkasta oli -25. Ehkä ne on tarpeeksi reilut käteen, kädet tuntuu suorastaan hikoavan niissä.

Aina vähän vähemmillä pakkasilla yritän luisua johonkin ohuempiin hanskoihin, hankin jopa Roecklin talvihanskat siinä uskossa että ne olis jotenkin hyvät, mutta ei ne kyllä pidä pakkasta ulkopuolella yhtään. Loppujen lopuksi vedän nuo kolmen reiän hirvitykset aina lopulta tassuihin ja sitten on lämmin :D

Ne taitaa olla nää: http://www.horze.fi/Nahkaiset-kolmisorm ... gid=gloves

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Su Helmi 12, 2012 10:51 am
Kirjoittaja Viltsu
Itse oon käyttäny tämmösiä, hyvät ovat olleet.
Varustaessa ja hoitaessakaan ei ole tarvnnut riisua, sen verran taipuisat ja mukavat ovat :)
Kolmisormihansikkaista en voi mitään sanoa, käyttänyt kun en lännenratsastuksessa ole (yhden käden ohjasotteessa tarvitaan erillisiä sormia)

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Su Helmi 12, 2012 11:58 am
Kirjoittaja hiippari
http://www.horze.fi/Horze-Caty-3-sormir ... gid=gloves

Noilla tarkeni maastossa vielä -25 asteessakin. Mulla vielä jäätyy sormet yleensä aika pahasti, kun ei tuo verenkierto ole ihan ameriikkaa. Se noissa on vikana, että vuori- ja päällysosa ovat aika lailla irralliset toisistaan, eli esim lukkoja availlessa saattaa tuo päällinen jäädä lukonkielen väliin ja aiheuttaa hetkellistä verenpaineen nousua. Toisaalta tähän hintaan ei voi vaatia välttämättä ihan kaikkea.

Re: Vinkkejä, mitkä ovat lämpimät ratsastushanskat?

ViestiLähetetty: Ti Marras 24, 2015 3:01 pm
Kirjoittaja kuukkeli
http://www.sportriders.fi/ratsastajalle/ratsastushanskat/PFIFF-FLEECE-RATSASTUSHANSKA nämä ovat erinomaiset pakkasten tultua. voin suositella lämpimästi.