"Satulanomainen tuote"

Yleinen välinekeskustelu tänne. Myös kuolaimet ja kengät.

"Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Tunante » Su Helmi 28, 2010 1:58 am

Onko jollakin kokemusta Cashel Companyn Soft Saddlestä, tästä "pehmeästä satulasta":

http://www.cashelcompany.com/products.aspx?C=3&SC=0
http://www.valleyvet.com/ct_detail.html ... 7815d#tabs

Mietin soveltuisiko tämä "patja" pitkähköihin leppoisiin haahuilukävelyihin.. Mitäpä olette mieltä, hyvät toisinhevostelijat?
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Ivus » Su Helmi 28, 2010 4:25 am

Ei ole kokemusta, mutta ompas hauskannäkönen lätty :) Varmasti soveltuu nimenomaan käveleskeskentelyihin ja rauhalliseen menoon sopusuhtaisella ratsukolla. Olisi muuten varmasti oiva terapiaratsastuksessa myös.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Hihii » Ke Syys 22, 2010 5:40 pm

Hihi. Näyttää pehmoiselle ainakin, mutta kokemusta ei ole. :D

Meillä tuolla issikkapiireissä on näkynyt sellaisia ratsastusvöitä, joissa on myös jalustimet. Niissä on paksut toppaukset ja keskellä reilu kolo.. Ja siihen kolon kohtaan tulee selkäranka tietysti. Ja vyön alle laitetaan paksu satulahuopa tai lampaankarvalätty. Tämä ei kai ole pahaksi ja yleensä kuitenkin käytetään satulaa tai sitten mennään vaikka kokonaan ilman, jos siis haluaa vaikka tuntea olevansa lähempänä hevosta... Mutta tuollaista lättyä en minäkään uskaltaisi laittaa hevoselle jalustimineen, kun jospa se tosiaan painaa sitä selkärankaa. En mä käyntiä kovempaa vauhtia tai varsinkaan mitään keventämistä kokeilisi enkä siis varmaan ollenkaan.. Ja sit on tietty jotain sellaisiakin vöitä, joissa on vaa kauhukahva johon takertua. Kyllä sekin ihan kiva on.
Viimeksi muokannut Hihii päivämäärä To Marras 18, 2010 8:30 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Hihii
 
Viestit: 164
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 4:34 pm
Paikkakunta: Hahaa enpäs kerro, arvaat kumminkin

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Emili » Pe Loka 15, 2010 2:02 pm

Minua lähinnä mietityttää nuo jalustimet, koska tuossa lätyssähän ei minkäänlaista painonjakamissysteemiä näyttänyt olevan... Ja kun ihminen jossain vaiheessa kuitenkin siirtää jalustimille painonsa, kohdistuu paino aika suoraan selkärankaan. Tämän vika näissä yleisimmissä lättäsatuloissa ja ratsastusvöissä tuntuu olevan.

Toki en tiedä tuosta mitään eli kuvan perusteella erittäin hankalaa sanoa :D
Avatar
Emili
 
Viestit: 212
Liittynyt: To Marras 05, 2009 2:51 pm
Paikkakunta: Turku

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Tunante » Pe Loka 15, 2010 9:56 pm

Kiitos kommenteista ja tuumailuista :) !

Tos "satulassa" on kuitenkin valtavan paksu ja visii aikas jämäkkä "vaahtomuovirunko", joten kyl sen täytyy jotensakin jakaa painoa ? Johtuipas tässä mieleeni maanmainio Tempur -patjat ja -tyynyt (siis ihmisille). Josko joku joskus jossain keksisi moisesta materiaalista vääntää satulanomaisen tuotteen, voisin helposti langeta siihen ;)

Tota Cashel Companyn Soft Saddlea ei liene kaupan Suomenmaassa? M-H, miten olisi, eikös kiinnostaisi tutustua lähemmin?
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja M-H » Ma Loka 18, 2010 7:00 pm

Mua arveluttaa just noi barebackpadit sunmuut missä on jalustimet kun niissä ei tosiaan ole selkärangan tilaa yhdessäkään mitä olen nähnyt niinpaljoa etteikö jalustimilla paino vedetä tasantarkkaan selkärangan päälle ellei hevonen ole tosi hyvässä kunnossa selkälihaksiltaan.
Jos noinpaljon toppauksia ja jalustimet haluaa barebackpadiinsä ja valmis noin 300euron hinnan maksamaan niin samahan seon ostaa sitten vaikka synteettinen cheyenne tms halpisrungoton jossa on sitten aivan eritasoa olevat painonjakamissysteemit sekä selkärangan tila.
Tuntemus takamuksen alla tuskin on kovinkaan erilainen.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Hihii » To Marras 18, 2010 8:26 pm

Meillä tuolla issikkapiireissä on näkynyt sellaisia ratsastusvöitä, joissa on myös jalustimet. Niissä on paksut toppaukset ja keskellä reilu kolo.. Ja siihen kolon kohtaan tulee selkäranka tietysti. Ja vyön alle laitetaan paksu satulahuopa tai lampaankarvalätty. Tämä ei kai ole pahaksi ja yleensä kuitenkin käytetään satulaa tai sitten mennään vaikka kokonaan ilman... Mutta tuollaista lättyä en minäkään uskaltaisi laittaa hevoselleni jalustimineen. Ja sit on tietty jotain sellaisiakin vöitä, joissa on vaa kauhukahva johon takertua. :) Kyllä sekin ihan kiva on.
Hihii
 
Viestit: 164
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 4:34 pm
Paikkakunta: Hahaa enpäs kerro, arvaat kumminkin

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Marge » Ke Maalis 02, 2011 7:03 pm

Minulla on sellainen "satulatonsatula" :D Vähän niinkuin ne ponien lättysatulat, mutta pehmeää materiaalia, jalustimineen ja satulavöineen, muttei kuitenkaan yo. kuvienlainen, alla käytän länkyn paksua patjaa. Huteraa oli kun ensimmäisen kerran kokeilin, mutta aivan ihana pakkasella kävelylenkeillä, ravaillut olen vain vähän sen kanssa, kun ei tosiaan se paino jakaannu miksikään, se toimi myös Ressun kanssa harjoitussatulana kun harjoteltiin satuloimista ja ihan tottumista sen näköiseen kapistukseen :)
Menneisyydelle en voi mitään, tulevaisuuten voin vaikuttaa...
Avatar
Marge
 
Viestit: 60
Liittynyt: Su Marras 21, 2010 10:06 am
Paikkakunta: Kuusamo

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Jessica » Ma Huhti 11, 2011 7:39 am

Täällä Kokkolan kodin terrassa oli myytävänä samantyyppinen tuote. Oli jalustimet ja oli satulan muotoinen, mutta oli villasta tehty. Silloin hintaa oli lähemmäs 200 euroa, eli tuote jäi nyt ainakin väliaikaisesti kauppaan vielä.
If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Jessica » Su Loka 16, 2011 10:28 am

Menin nyt ostamaan Christin lampaankarvasatulan: http://www.horsepro.fi/tuote/2456/
On kyllä todella siisti, mutta kokeilemaan en ole päässyt vielä. Nimittäin siihen ei sopinut meidän vanha estevyö eikä myöskään koulusatulan vyö.
Koulusatulan vyö on meillä 55cm ja estevyö on sen päälle metrin. Mitattiin tuohon, että semmonen 80cm vyö pitää olla. Erikoista.

Koulusatula on meillä nyt kuoppaamispisteessä. Koska tuo heppa tuli meille remonttiin aikoinaan, on sille joutunut hankkimaan kymmenkunta satulaa viiden vuoden sisällä kun lihakset ovat kehittyneet hiljattain. Nyt alkaa lavat viemään niin paljon tilaa, ettei koulusatula sovi enää.

Ollaan nyt menty ilman satulaa kun odotellaan satulavyön saapumista postiin.

Mietitään tässä, että oliskohan haittaa siitä, että käytettäis loppuelämän vaan tuota lampaankarvasatulaa. Jakaako se painoa tarpeeksi?
If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Emili » Su Loka 16, 2011 10:14 pm

Jessica kirjoitti:Mietitään tässä, että oliskohan haittaa siitä, että käytettäis loppuelämän vaan tuota lampaankarvasatulaa. Jakaako se painoa tarpeeksi?


Jos et laita jalustimia niin joo, mikä ettei. Sama se on kuin ratsastelisi ilman satulaa (ainakin uskon näin, en ole ko. tuotetta koskaan nähnyt, mutta samanlaiselta "lätkäsatulalta" se näyttää kuin muutkin vastaavat). Tiedä sitten miksi tuollaista pitää ylipäätään käyttää, kai se jonkinlaista tukea/kitkaa antaa. Ja pysyy takamus varmasti lämpimänä :D

Toisaalta alle voisi laittaa rungottomaan kuuluvan huova (paikallaan pysymisestä ei puhuta sen enempää). Tällöin voisi käyttää jalustimiakin ja paino luultavasti jakautuisi ihan jees. Mutta minusta koko viritelmä kuulostaa jo niin vaikealta etten lähtisi yrittämään. Samalla hinnalla saa jo ihan mukavan rungottoman.
Avatar
Emili
 
Viestit: 212
Liittynyt: To Marras 05, 2009 2:51 pm
Paikkakunta: Turku

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Tunante » Ma Loka 17, 2011 7:13 pm

Onko siinä Christelissä mahdollisuutta muodostaa selkärangantilaa? Onko siinä taskuja täytteelle? Olen Etolasta löytänyt tosi napakkaa vaahtomuovia, jolla voisi saada painoa jakautumaan aavistuksen verran..?..? Jos olet köykästä sorttia ja hevosella on hyvät selkälihakset terve selkä eikä suunnitteilla monen tunnin/päivän vaelluksia, en olisi heti tuomitsemassa viritelmää... Ainakin parempi kuin epäsopivat satulat!

AITO, tiheä, paksukarvainen LAMPAANKARVA (talja) on LYÖMÄTÖN materiaali !! Mull on Mattesin padi, jota olen pitänyt suoraan satulan alla, selkää vasten; jos polle on muualta kostea, karvan alta se on aivan kuiva! Estää myös hankausta todella hyvin :)

Moni pitää lampaankarvapädiä satulan ja huovan välissä (säästääkseen karvaa?) mutta menettää lampaanvillan monet arvokkaat ominaisuudet samassa..

Kerro, Jessica, ihmeessä kokemuksistasi Christelistä lisää! Oisko sul mahdollista ottaa siitä kuvaa alapuolelta?!
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Jessica » Pe Loka 21, 2011 3:28 pm

Syy, miksi tuollainen ostettiin on se, että tälle hevoselle ei enää mielellään osteta uutta satulaa. Rungottomia ja rungollisia on kokeiltu niin montaa, etten edes jaksa laskea enää. Mikään ei sovi, työntyvät eteen, säkätila on huono, väpättävät takaa, ovat liian ahtaita lavoille jne. Tämän hevosen ongelmana on erityisesti nuo lavat, jonka takia ei oikein mikään satula ole sopinut.
Tämä hevonen tuli meille "luurankona", eli samalla myös rakenne ja lihasmassa tehnyt muutosta jatkuvasti. Viiden vuoden aikana ollaan ostettu vajaat kymmenen satulaa, eli nyt alkaa riittämään. En edes muista kaikkia merkkejä kun ovat olleet ja menneet ajan kanssa.

Ja siis mielellään mennään ilman satulaa vaikka hevosen loppuelämä, mutta tuon hevosen selkäranka ei ole maailman miellyttävin istua. Siinä yksi syy tällaiselle lampaankarvasatulalle. Meille nyt on se ja sama että käytetäänkö jalustimia vai ei.

Äiti on tällä hetkellä kokeilemassa satulaa. Sanoi että on kun sohvassa istuisi ja että helpolla ei ainakaan alas tule. Eli ainakin mukava on.
Sään kohdalla ei sinänsä tilaa ole, vaan laskeutuu samalla tavalla kuin satulahuopa.

Luulenpa myös, että painon jakautumisen kannalta on parempi mennä ilman jalustimia?

Koitan ottaa kuvaa seuraavan kerran kun tallilla käyn :)
If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Jessica » Pe Loka 21, 2011 7:04 pm

If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja pojanpallero » Pe Marras 04, 2011 3:38 pm

Olipas mukava löytää täältä keskustelua lampaankarvasatulasta. Minulla on myös vastaavanlainen karvasatula, ihan keksintö. Satula on ollut käytössä muutaman kuukauden, koulusatulan rinnalla. Minulla on ongelmia oikeanlaisen satulavyön löytämisen kanssa. Olen kuullut, että rungottoman satulan kanssa täytyy olla joustamaton vyö, joten ostin tämän karvan kanssa käytettäväksi vyön ilman joustoa. En millään tahdo osata elää tämän joustamattoman vyön kanssa, voi toki olla vielä tottumiskysymys... Mietin, että kokeilen vielä kouvyötä, jossa on toisessa päässä jousto, ja siihen lisäksi lampaankarva. Millaista vyötä te muut käytätte?
pojanpallero
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 12:01 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Jessica » Pe Marras 04, 2011 8:39 pm

pojanpallero kirjoitti:Olipas mukava löytää täältä keskustelua lampaankarvasatulasta. Minulla on myös vastaavanlainen karvasatula, ihan keksintö. Satula on ollut käytössä muutaman kuukauden, koulusatulan rinnalla. Minulla on ongelmia oikeanlaisen satulavyön löytämisen kanssa. Olen kuullut, että rungottoman satulan kanssa täytyy olla joustamaton vyö, joten ostin tämän karvan kanssa käytettäväksi vyön ilman joustoa. En millään tahdo osata elää tämän joustamattoman vyön kanssa, voi toki olla vielä tottumiskysymys... Mietin, että kokeilen vielä kouvyötä, jossa on toisessa päässä jousto, ja siihen lisäksi lampaankarva. Millaista vyötä te muut käytätte?


Jessica kirjoitti:Menin nyt ostamaan Christin lampaankarvasatulan: http://www.horsepro.fi/tuote/2456/
On kyllä todella siisti, mutta kokeilemaan en ole päässyt vielä. Nimittäin siihen ei sopinut meidän vanha estevyö eikä myöskään koulusatulan vyö.
Koulusatulan vyö on meillä 55cm ja estevyö on sen päälle metrin. Mitattiin tuohon, että semmonen 80cm vyö pitää olla. Erikoista.


^Tuossa itsekin mainitsen tuosta satulavyöstä. Hassua että piti etsiä niin eripituinen. Estevyö ja kouluvyö oli molemmat väärän kokoisia.

Me ei nykyään muuta käytetäkään kun tuota lampaankarvasatulaa. Satula on selvästi vääränlainen kun hevonen on kehittynyt ja enempää satuloita ei haluais enää tuolle ostaa. Lampaankarvasatulan kanssa kulkee kuin unelma. Aivan mieletön!

Olen itse muutenkin joustovöitä vastaan. Saavat herkästi aikaiseksi sen, että vyötä kiristetään liikaa ja hevosella alkaa kertymään niitä nestepatteja mahavyön kohdalle. Tilasin itse semmosen tavallisen jämäkän "anatomisen" yleissatulan vyön.
80cm vyö tuli nyt meille, ja se sopii täydellisesti muuten, MUTTA vyöhön pitää olla lampaankarva myös (tai joku pehmuste), sillä muuten jää ikävästi nipistämään hevosta ihosta. Ihanteellisinhan olisi löytää sopivan pituinen vyö, jossa solkien kohdalla on pehmuste (eli soljet eivät tule ihoon kiinni). Sopivan pituisia lampaankarvaviritelmiäkään ei meinaa löytyä, koska nekin on tarkoitettu joko yleissatuloille tai koulusatuloille (liian lyhyitä). Pisin jonka löysin, oli 80cm ja justiin tasan liian lyhyt, eli soljet jäi ilman pehmustetta :/ Normaalin yleissatulan kanssahan tätä ongelmaa ei ole, koska soljet menevät satulan "siipien" alle. Christin lampaankarvasatulassa soljet jää ihoon kiinni, koska reiät loppuvat siihen satulan alareunaan.

Mutta keksittiin siihen hätäratkaisu, ja tehdään vielä oma lampaankarvaviritelmä myös satulavyölle (pidennetään).
If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Ivus » La Marras 05, 2011 1:24 pm

Itse suosittelisin ehdottomasti käyttämään joustovyötä rungottoman ja ratsastushuovan kanssa. Kun satula ja vyö joustavat, ei ole juurikaan vaaraa kiristää liian tiukalle (koko jouston idea). Taas jos vyö on joustamaton, se voi mennä turhan tiukalle tai vastaavasti löystyä satulan joustaessa ja lämmetessä.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Emil the ardenner » Su Marras 06, 2011 10:52 pm

Meilläkin kätetään thorowgoodin halpiksen rinnalla christin lampaankarvaista tuotetta. Plussana se, että kesällä ei takapuoli heti kastu hiestä ja tuntuma parempi kuin satulalla. Emil jopa hakeutuu tuon karvan kanssa helpommin "muotoon" kuin kovan satulan.
Avatar
Emil the ardenner
 
Viestit: 43
Liittynyt: Su Maalis 06, 2011 10:10 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja pojanpallero » Ma Marras 07, 2011 10:23 am

Emil the ardenner kirjoitti:Meilläkin kätetään thorowgoodin halpiksen rinnalla christin lampaankarvaista tuotetta. Plussana se, että kesällä ei takapuoli heti kastu hiestä ja tuntuma parempi kuin satulalla. Emil jopa hakeutuu tuon karvan kanssa helpommin "muotoon" kuin kovan satulan.


Onnistuuko vastaaminen näin (uusi käyttäjä asialla). Saanko udella, millaista vyötä sinä Emil the ardenner käytät?
pojanpallero
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 12:01 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Mia » Ke Marras 09, 2011 1:22 am

Olen katsellut kanssa näitä lampaankarvasatuloita jotka näyttävät ihanilta mutta kun rahaa ei ole, niin viritin omatekoisen "lampaankarvasatulan" taljasta ja loimivyöstä. Menisin muuten mielellään kokonaan ilman satulaa kuin tuon satula on epäsopiva ja luimii sitä laitettaessa, mutta iäkkäämmänpuoleisen arabiristeytyksen selkä on melko luinen. Tämä pehmentää juuri sopivasti, oli aivan huippumukava, kun kerran olen kerennyt koettaa. Ja lämmin! Tulee varmaan olemaan paljon käytössä talvella.

Kuva
Avatar
Mia
 
Viestit: 7
Liittynyt: To Kesä 16, 2011 3:03 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja pojanpallero » Ma Marras 14, 2011 9:26 am

Laitanpa päivitystä: Pääsin viime viikolla pitkästä aikaa satulaan, ponilla oli ensin haava ja sen jälkeen ontui jalkaansa. Nyt on poni kunnossa ja rauhallinen ratsastus on aloitettu. Hankin lampaankarvasatulaan joustolla olevan kouluvyön ja lampaankarvapehmusteen. Nyt on hyvä! Eilen menin ensimmäisen kerran koulusatulalla useamman viikon tauon jälkeen ja tuntuipas aluksi "huteralta". Karva on loppujen lopuksi aika tukeva, siitä ei ihan helpolla luiskahda, edes tällainen täti :)
pojanpallero
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 12:01 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Mintzki » To Heinä 11, 2013 12:28 pm

Hei!
Onko jollain kokemuksia Barefootin Ride-On-Padistä? Menen mielelläni ilman satulaa, mutta jonkinlainen suoja hevosen selkää -ja takapuoltani :roll: - säästääkseni olisi tarkoitus hankkia ja tämä kiinnostaisi kovasti. Ei vain kovin paljoa löydy varsinaisia käyttäjäkokemuksia mistään.
Kuva
Mintzki
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 11:13 pm

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja Koo » To Heinä 11, 2013 3:23 pm

Onko tuossa ^ keskiosassa jokin ohuempi tm kohta, jossa siis istutaan?

Pitäisi jotain kehitellä tuolle liikutettavalleni, jolla ihan järkyttävä selkä (selkäranka törröttää turhan paljon ja korkea säkä) ja siihen kaverina askeleet, joissa osaan istua kunnolla vain ilman satulaa. Ja satula omasta mielestäni hevoselle turhan kapea. Hirveät hiertymät aina takapuolessa, kun tuolla ratsastaa. Olen tosin miettinyt ihan länkkärisatulan padiakin, (etenkin, koska edullista vaihtoehtoa halajan, kun ei tosiaan oma hevonen ole) mutta siinä ongelmana on sen paikallaan pysymättömyys...
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: "Satulanomainen tuote"

ViestiKirjoittaja vfh » Su Loka 06, 2013 10:19 pm

Hain tänään postista oman Ride On Padin jonka onneksi löysin netistä kun satulaa tällä hetkellä ei ole.
Olen todella tyytyväinen. Tukeva, paikoillaanpysyvä juuri sen verran tukea antava että siellä tuntee pysyvänsä.
En tykkää mennä ilman satulaa koska minulla on huono tasapaino, mutta tänään mentiin sekä ravia että laukkaa !!
Suosittelen!!
vfh
 
Viestit: 5
Liittynyt: Su Loka 06, 2013 3:50 am


Paluu Välineet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa