Myynkö satulan pois vai mitä teen?

Yleinen välinekeskustelu tänne. Myös kuolaimet ja kengät.

Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja piitpoot » Ti Huhti 02, 2013 9:49 am

En saa Freemax Classia hevoselle sopimaan, menee mielestäni liikaa säätämiseksi, enkä vaan yksinkertaisesti osaa lisätä oikeisiin kohtiin täytettä satulan alle. Valuu lavoille ja hevonen ei halua liikkua satula selässä. En vaan joka ratsastuskerralla jaksa tulla selästä alas sen takia, että mistä tahansa yrityksistä huolimatta satula valunut taas liian eteen.
Tässä tietoja jos jotain kiinnostaa... ruskea micro suede pinnalla oleva satula, jossa mukana tullut 15" istuin (Freemaxin oma) ja ostettu myöhemmin 17" istuin (Nortonin) sekä Freemaxin ruskea micro suede satulavyö. Etukaari alkujaan M, taivutettu leveämmäksi.
piitpoot
 
Viestit: 51
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 11:11 am

Re: Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja Emili » Ti Huhti 02, 2013 11:04 am

Mikä huopa teillä on? Siihen voi laittaa täytettä etuosaan. Banaanivyötä voi kokeilla, varsinkin jos polle on vähän pyöreämpi. En ihmettele vaikka Freemaxin oma vyö lykkäisi eteenpäin, sehän on ihan suora.
Avatar
Emili
 
Viestit: 212
Liittynyt: To Marras 05, 2009 2:51 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja piitpoot » Ti Huhti 02, 2013 6:43 pm

Olen vaihtanut vyön normaaliin kouluvyöhön, tunkenut täytettä satulan etuosan alle. Hevonen vähän punkero, ei lihava, muttei mikään timmissä kunnossa olevakaan. Säkä on kunnollinen, muttei oikeaa satulan paikkaa, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Iso hevonen, mutta ei pitkärunkoinen, niin ei voi satuloidakaan hirveän taakse. En pysty nyt sijoittamaan mihinkään kunnolliseen esim. 100 euron huopaan, josta ei ole mitään taetta auttaako sekään, eli en niitä koemielessä ala ostamaan. Ennen oli ongelma, että rungottoman pädi (Nortonin läpyskä) pysyin paikallaan, mutta satula siinä päällä ei. Nyt kun laitoin ohuen geeliromaanin Nortonin pädin päälle, pysyy satula pädissä kiinni, mutta koko paketti liikkuu sitten eteenpäin. Ilman satulaa hevonen tietenkin liikkuu paljon paremmin, ei kestä yhtään että lapojen päälle tulee mitään, eikä tietenkään kuulukaan kestää. Ratsukoulutuksen alussa tarvis kuskikin jostain hiukka tukea, että osaisi ohjata hevosta tasaisemmin ja auttaa tasapainon kanssa.
piitpoot
 
Viestit: 51
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 11:11 am

Re: Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja espri » Ke Huhti 03, 2013 8:22 am

Kokeile kapeampaa etukaarta? Eihän noissa muistaakseni ole kuin sentin ero suuntaan ja toiseen. Toisenlainen alusta (ja ehkä täytteetkin) ja mahdollisesti grip-pinnalla hevosta vasten? Tosiaan kannattaa myös kokeille kunnollista S-mallista vyötä tai banaania. Tietenkin huonona vaihtoehtona on myös se ettei satula vain sovi hevosellesi. Itselläni oli nuoren suomenhevosen kanssa pientä eteen liukumisongelmaa, mutta onneksi tuo korjaantui kun humma sai kasvaa rauhassa, selkä muuttui ja sain topattua alustan tuolle sopivaksi.
espri
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 25, 2011 1:33 pm

Re: Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja piitpoot » Ke Huhti 03, 2013 9:51 am

Etukaari oli kokoa M, mutta oli pieni, painoi sään sivuihin, väänsin sen leveämmäksi. Tuo on kuitenkin melko kova satula, kun valuu eteenpäin, painaa oikeasti lapoihin. Kerran tuli 15 min. jälkeen nestekellukat lavan taakse, niin varmasti tuntuu ikävältä hevosesta, sen jälkeen satulan etuosan alle on koitettu laittaa täytettä, muttei auta sekään. Hevonenkin on jo ihan aikuinen yksilö, 10-vuotias, mutta ei omaa vielä lihaskuntoa. Saisikohan mistään satulavöitä kokeiltavaksi, ettei tarvitse joka mallia ostaa erikseen, ei nuo banaani ja s-vyötkään mitään ilmaisia ole?
piitpoot
 
Viestit: 51
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 11:11 am

Re: Myynkö satulan pois vai mitä teen?

ViestiKirjoittaja piitpoot » Ke Huhti 03, 2013 4:04 pm

Äh, hermot meni tähän satulahärdelliin, ratsastan ilman satulaa tai ratsastushuovalla... Laitoin tuon Freemaxin nyt myyntiin hevostalli.nettiin, jos jotain kiinnostaa.
piitpoot
 
Viestit: 51
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 11:11 am


Paluu Välineet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa