Mistä tunnistaa eri Freeformit?

Yleinen välinekeskustelu tänne. Myös kuolaimet ja kengät.

Mistä tunnistaa eri Freeformit?

ViestiKirjoittaja kikka » Ke Helmi 06, 2013 3:45 am

Minulle tuli tässä jokin aika sitten käsiini Freeformin rungoton satula. Nyt tarvitsisi siitä päästä eroon, mutta ei ole hajuakaan MIKÄ satula se on (ja siis paljonko kehtaa pyytää...).

Onko näihin jotain tunnistuskikkaa?

Omaa satulaani pyöritellessä en ainakaan löytänyt mistään nimeä. Freeform lukee sekä keskellä takakaarta (takana) että vastinhihnojen tukiläpysköissä.
Väri musta, sileää "jotain", en ole ihan varma onko nahkaa ainakaan kokonaan. Alapuoli vaaleaa "karvaa". D-renkaat vain edessä (enkä muista/tiedä onko ollutkaan muita). Ikää satulalla varmaan lähemmäs 10 vuotta.

Kuva
Kuvassa oleva Shortback näyttää perin tutulta, mutta D-renkaita tosiaan minulla ei ole takana lainkaan.
Kuva
Tämä Classic näyttää myös silmääni tutulta, mutta mittasuhteet näyttävät vähän vääriltä. Mm. takana D-renkaan alla paljon enemmän tyhjää, takakaari edempänä satulan takareunasta, siiven muoto ainakin ko. kuvakulmassa vaikuttaa lyhemmältä. Mutta onko se vaan koosta kiinni?
(Oman kuvan voin lisätä heti kun keksin millä sellaisen esille saan, mikäli tarvetta.)

Toinen kysymys olisikin sitten, että mitä Freeformien satulapaketeissa normaalisti tulee? Vielä olisi mahdollisuus penkoa täydennystä, jos minulta jotain puuttuu...
(Satulani mukana tuli perin hämärä "tikattu" rungottoman huopa irrotettavilla polvitukikapuloilla(? pitäisikö näitä olla useampia vaihdettavaksi?), eriparijalustinhihnat (perus, ei FF), normaali kankainen satulavyö ja perus "joustomallin" turvajalustimet.)

Pienetkin vinkit ja vihjeet otetaan suurella ilolla vastaan!
kikka
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 2:47 am

Re: Mistä tunnistaa eri Freeformit?

ViestiKirjoittaja Bessie » Su Maalis 31, 2013 2:18 pm

Kuva voisi auttaa asiaa (ne jotka tietävät noista, voisivat paremmin auttaa:)). Kuvan saat lisättyä niin, että lataat sen johonkin muualle nettiin (esim bloggeriin tai kotisivulle) ja linkität tänne sitten kuvan osoitteen. Tänne ei siis saa suoraan ladattua omia kuvia.

Freeformi on laadukas rungoton. Mietit paljonko haluaisit siitä ja rupeat siitä miettimään. Vähän vaikea noita hintoja on sanoa, mutta hyväkuntoisesta vanhastakin vois 500€ pyytää, jos nyt uskallan ääneen sanoa. Sanotaanko, että itse maksaisin kyllä tuon 500€, ellei enempikin. Satula pitäisi kuulemma säilyttää lämpimässä, eikä päästää jäätymään sillä sisus kovettuu kylmässä. Miten satulaa on säilytetty? Yksi mikä voi ostajana kanssa kiinnostaa, on alapinnan pituus, hevosta vasten tulevan osan pituus siis, se kannattaa mitata :).

Ihan myyjästä riippuu mitä satulan mukana tulee, freeformissa yleensä kai on jotkut satulaan sopivat jalustinhihnat kun niissä se kiinnityssysteemi voi olla niin hämärä. Jos olemassa on jo tuo huopa, niin se voi olla ihan hyvä kaupata mukana.
Avatar
Bessie
 
Viestit: 197
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 10:59 am
Paikkakunta: Pohjois-Karjala


Paluu Välineet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa