Mahaava

Yleinen hevosten pitoon liittyvä keskustelu. Pihatot, ruokinnat, karsinat, hoito,sairaudet jne.

Re: Mahaava

ViestiKirjoittaja Tuizu » La Tammi 22, 2011 12:38 am

Onko kenelläkään kokemusta tuotteesta nimeltä U7? Mahavaivoista kärsiville tuo on tarkoitettu ja sitä myy ainakin ravivalmentaja Ari Hartikainen Nummelasta. Meillä ei tunnu vaivat vieläkään helpottaneen. Asiaa ei ole anakaan auttanut se että tänään vasta keksittiin miten saadaan lääke oikeasti menemään hevoselle. Tänään aloitettiin Gastrofor.
Tuizu
 
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 6:07 pm

Re: Mahaava

ViestiKirjoittaja Tuizu » Ma Helmi 07, 2011 9:21 pm

Täältä vähän väliaikatietoja. Mahahaavan oireet ovat taas pahentuneet. voi olla pitkähkö paranemiskriisi Gastroforin vuoksi. Nyt ollaan taas viikko levossa ja katsotaan sitten. Heinäanalyysissa selvisi että tarhassa vapaasti syötävä kuivaheinä on ollut aika ala-arvoista. Liian alhainen d-arvo ja raakavalkuainen miinusmerkkinen. Nyt heppa syö hyvää esikuivattua säilöä suht koht vapaasti. Vähän on yksinkertaistettu ruokintaa. heinää, sinimailasta, Minesyliä ja Gastroforia. Lääkkeinä yhä homeopaattinen tippa ja Ranitoniini. En vie tammaani nyt kontrolliin. Juttelin eläinlääkärin kanssa tilanteesta ja sanoin että jos Ranitoniini on auttanut, se on hyvä. Jos ei ole auttanut, en aio sitä jatkaa. Gastrogard ei auttanut yhtään. Joten mennään oireiden perusteella ja kontrolloidaan jos näyttää tarpeelliselta. Meillä on ollut yhteisten vuosiemme aikana niin paljon ongelmia että jos tamma ei ole kesän lopppuun mennessä terve ratsuhevonen, täytyy sille keksiä uusi tulevaisuus. Ehkä varsa tai vaunun eteen tai jotain. Tai jos se on vaikka hyvä puskakävelyratsu.
Tuizu
 
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 6:07 pm

Re: Mahaava

ViestiKirjoittaja Vanessa » Ke Helmi 09, 2011 12:59 pm

Viheliäinen vaiva tuo mahahaava. Valitettavan yleistä nykyisin. Olen seurannut vierestä kahden tuttavan mahahaavahevosten hoitoa. Toisen tila oli erittäin paha, ähkyili paljon, siinä ei kauheasti tuntuneet mitkään keinot auttavan. Toinen taas pysyi kohtuullisen hyvässä kunnossa ihan yksinkertaisilla asioilla, kuten paljon ulkoilua, tasaista liikuntaa, tiheät ruokintavälit ja ruokinnan muutokset varovasti (myös uuden heinäkuorman vaihtuessa).

Oma hevoseni on nykyään herkkävatsainen, mahahaavaa sillä ei kuitenkaan ole syytä epäillä. Mielestäni eniten vatsan hyvänä pysymiseen on vaikuttaneet runsas heinäruokinta (lisäksi vain luomukivennäinen,myös St Hippolytillä on hyviä luonnonmukaisia rehuja ja voisi löytyä jotain mahahaavaankin), tiheät ruokintavälit (tallin puolesta annetaan 4 kertaa päivässä ja itse ruokin sitten iltaisin vielä tasaisin välein lisää ennen ja jälkeen liikunnan), mahdollisimman säännölliset rutiinit ja mahdollisimman vähän stressiä. Mikäli hevonen kuitenkin kipeytyy vatsastaan (yleensä syksyn vaihtuessa talveen on kaikkein kamalinta aikaa), soitan eläinhomeopaatilleni ja annan vain yhtä homeopaattista ainetta kerrallaan (tämä on meillä toiminut paljon paremmin kuin Pronutrinit, maitohappovalmisteet ym.). Meillä on yksi tärkeimmistä vatsan hoitokeinoista ollut, että mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä ja yksi muutos kerrallaan (esim. vitamiinien, kivennäisten ym. mössöjen syöttö laittaa mahan ihan sekaisin). Monien käyttämä pellava ei sovi hevoselleni ollenkaan, menee ihan löysälle! Luonnollisesti liikuntaa kevennetään, mutta ehdottomasti jatketaan, kun oireita ilmaantuu. Sinuna seuraisin tilannetta kesän yli. Meillä voidaan aina kesä/alkusyksy parhaiten, kun pääsee laitumelle. Vaikka tallilla on mahdollista laiduntaa läpi kesän vain muutama tunti aamuisin, siitä huolimatta vatsan kanssa ei ole mitään ongelmia silloin, kun hevonen saa vähänkin laidunta. Talvella olen yrittänyt sitten korvata ruohon "kuivaheinälaitumella" eli jaan heinät pieniin nippuihin karsinaan ja tarhaan, jolloin saa syödä luonnonmukaisemmin ja useammasta kohdasta, ja syöminen kestää kauemmin. En tiedä vaikuttaako mahaan, mutta mieli hevosella siitä ainakin virkistyy :)
Vanessa
 
Viestit: 29
Liittynyt: To Helmi 03, 2011 2:30 pm

Edellinen

Paluu Hevosten pito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron