Osterivinokas syyliin?

Yleinen hevosten pitoon liittyvä keskustelu. Pihatot, ruokinnat, karsinat, hoito,sairaudet jne.

Osterivinokas syyliin?

ViestiKirjoittaja ansku_8 » Ti Kesä 29, 2010 9:27 pm

Voikohan hevoselle kokeilla syöttää osterivinokas tabletteja syyliin? Sehän on täysin luonnon tuote. Ja jos tehoaa osaan lapsista miksei hevosiinkin?
ansku_8
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Kesä 26, 2010 8:33 am

Re: Osterivinokas syyliin?

ViestiKirjoittaja nina V. » To Heinä 01, 2010 8:36 am

Oma mielipiteeni olisi, että miksei voi koittaa, mutta toivottavaa tietenkin olisi, ettei hevosen fysiologiaa verrattaisi ihmiseen, vaikka niin moni asia hoituukin samoilla aineilla. kaikkea voi koittaa ja kannattaa koittaa eritoten jos voidaan varmistua, ettei tuotteista synny haittoja.
hevosen syyliin sopii erinomaisen hyvin voikukanmaitiasineste.Eli voikukkaa voi käyttää ulkoisesti mutta syylien hoitoon paras hoito(kuten kaikkiin herpes virus suvun viruksiin)on kuitenkin sisäinen hoito, jolla vaikutetaan veren laatuun.
herpes virus kun on veressä.
Nuorille hevosille tuleekin usein "syyliä" turvan alueelle ja näin ollen keho saa immuniteetin mm eri asteisia herpes virus kantoja vastaan.Ihmislapset saavat samasta syystä mm ontelosyyliä ja tavallisia syyliä iholle,tämä on luonnollista nuorelle keholle.Ennen mm vesirokkokin oli ns lastentauti joka oli suvaittavaa sairastaa, nykyään siihen on jo rokotus, jota itse en henk.koht. ymmärrä.

Luonnosta löytyy toki muitakin aineksia ko viruskantojen hoitoon, mm propolis, jota sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön käytetään.
syyliä ei saisi rikkoa eikä raapia.jos ne menevät rikki niin, että niistä vuotaa verta, silloin ne leviävät.
osterivinokas saattaa siis helpottaa, mutta en tiedä sillä olevan vereen vaikuttavia tekijöitä, voin toki olla väärässäkin.

myös sellaisia kotikeinoja löytyy jotka eivät ole periaatteessa "niin luonnollisia" esim pehmennä asperin tabletti pienellä vesitipalla ja se murske hierotaan syylän päälle.
tai apteekista saat ns gentiana liuosta joka kuivattaa syylän,sienen tms.
myös paksu laastari tai teippi kuten mm "roudarin teippi" voidaan asettaa syylän päälle.

keinojen ominaisuus perustuu hapettomuuteen.Kun syylä ei saa happea, se kuivuu ja pienenee.kuten ihmisen iho, jos se on laastarin alla pitkään,se muuttuu valkoiseksi ja "veltoksi" ja iho on elottoman näköinen.tällä ulkoisin keinoin syylät tuhoutuvat, mutta virus elää veressä.

mutta hevoselle toki laastareiden käyttö on hankalaa, jopa humoristista.

Olempa kuullut joskus erään hevosmiehen laittaneet Erikeeper lima tipan syylän päälle, ja se oli lähtenyt..
komsii komsaa, keinoja löytyy joka lähtöön.
nina V.
 
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Joulu 02, 2009 10:10 am


Paluu Hevosten pito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa