Sädeluuontuma

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Sädeluuontuma

ViestiKirjoittaja viri1981 » Ti Kesä 28, 2011 11:26 pm

Hei!

Onko teillä kokemuksia sädeluuontumista, jos niin kertokaa kokemuksistanne tämä kroonisen sairauden kanssa. Meillä hepalla sädeluuontuma molemmissa etusissa, ikää hevosella 13- vuotta. Ruuna ostettiin harrastekäyttöön ja meillä se tulee olemaan kevyessä käytössä. Hevonen on oireillut ajoittain ollut ep ravissa ja arkonut välillä toista etustaan, nyt ollut reilun viikon pukkihypyn jälkeen arka etusestaan. Käynti puhdas, ravissa hevonen arkoo. Hevoselle laitetaan seuraavassa kengityksessä ns. munakenkä etusiin. Miten olette hoitaneet sädeluuontumaa, kuinka hevonen on kestänyt ratsastamista? Oletteko antaneet lisäravinteita tai homeopaattisia valmisteita? Onko niistä ollut apua?
viri1981
 
Viestit: 4
Liittynyt: La Kesä 18, 2011 12:41 am

Re: Sädeluuontuma

ViestiKirjoittaja Tiina Ahokas » La Maalis 08, 2014 1:33 am

Hei, sädeluuontuma on siis diagnoosi tuntemattomasta ontuma-vaivasta. Joten ei ole varsinainen sairaus, itse katsoisin hevosen normaalikatsauksen kokonaan uusiksi. Eli 1) elinolot, 2)ruokinta 3)rakenne 4)anatomia (eli lihakset onko jumissa tmv, tai onko hermojumi ts. joka voi haitata liikkumista) 5) jalat (nesteily, liikeradat, terveys yms.) 6)kaviot ja niiden sen hetkinen kunto ja asento.

Useimmiten alhaalla näkyvät ongelmat ovat oireita ylhäätä tulevista lähteistä. Pahimpia ovat mm. hermojumit,mihin ei auta mitkään höpöhöpö jumpat tai erilainen ratsastus, vaan kraniaaliosteopatia (muunmuassa). Tällä olen saanut tuloksia monelle monelle hevoselle.
Joillain hevosilla on luonnostaan vinkurat liikkeet ja näin kipeyttää jostain päin aina epätasaisesti, ja se taas vaikuttaa negaativisesti kavioihin ja pahimmissaan ontumiseen asti.

Ontuessa ollaan jo todella pitkällä,koska hevonen näyttää oireen näkyvästi. Hevonen on saaliseläin eikä saa sen takia näyttää jos on jostain kipeä.
Tiina Ahokas
 
Viestit: 9
Liittynyt: La Maalis 08, 2014 1:14 am


Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron