Bootsien aloituksen vaikeus

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja diipadaapa » Pe Maalis 11, 2011 11:20 pm

Hei!
Kertokaahan hevostelijat. Vuosi sitten hepalleni käytiin sovittamassa bootseja. Tämän sovituksen jälkeen en niitä hepan jalkaan kertaakaan ilman väkivaltaa olisi saanut. Joten vaihdoin ne kokoa suurempaan. Mutta.. tilanne ei ole muuttunut. Aina tietyin väliajoin yritän pinnistää ja laittaa ne hepalleni- tuloksena ettei heppa anna enää puhdistaa potkimatta jalkojaan. Pelkkä ajatus bootsien laittamisesta ahdistaa. Ne eivät todellakaan ole koskaan loksahtaneet jalkaan. Säärystimet ahdistaa kenkiä vielä enemmän. Ilman säärystimiä bootsin takaosa painaa heppaa vuohiseen. Mitä teen? En halua rautakenkiä, mutta, mutta.. Onko kellään muulla ollut alku näin hankalaa? Ja tiedoksi, hepan tassut vuollaan n. 3- 4 viikon välein.
diipadaapa
 
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 10:59 pm

Re: Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja M-H » La Maalis 12, 2011 12:04 am

Onko sulla nyt joku oikea käyttöön liittyvä syy jonka takia tarvitset buutsit? Vuoden olet ilman pärjännyt vai? Ei mulle tule muuta mieleen kun kolme vaihtoehtoa.

-Unohdat bootsit ja nautit kengättömästä elämästä ilman niitä
-Jatkan buutsien kanssa tappelua, ostat eri merkkiä/mallia/kokoa/sovittajaa ja toivot, että joku loksahtaisi paikoilleen.
-Kengität hevosesi.

Näistä 1 tai 2 lienee parhaat vaihtoehdot riippuen omista tarpeistasi hevosesi suhteen.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja Ivus » La Maalis 12, 2011 10:20 am

Tulisi mieleeni että jos sovittaja on vuollut kaviot, ja sen jälkeen vuolun hoitaa joku muu, kavion malli on voinut muuttua (tai kavio on liian pitkä).
Vaikka kaikkien tulisi vuolla kaviot rakenteen ja anatomian mukaan, silti vuolijoissa ja kengittäjissä on suunnattomasti eroja. Itselläni on yksi tapaus, jonka kaviot on vuollut aiemmin kengittäjä, ja minun vuoltuani kaviot "pienenivät" ainakin yhdellä numerolla. Jotkut kengittäjät vuolee kengättömätkin kuten kengitettävät, ja vuoluissa on suunnaton ero.
Vertaa bootsia kavion pohjaan, jos bootsi on liian pieni, näet siinä sen helpommin. Voit laittaa myös minulle kuvia kavioista, jos niissä näkyisi syy miksi bootsien pukeminen on niin vaikeaa.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja sos-84 » La Maalis 12, 2011 11:07 am

Mulla tulee kyllä ekana mieleen, et nykyiset bootsit ei ole oikean malliset/kokoiset, jos ei loksahda paikalleen ja ilman tappelua ei saa niitä jalkaan. Onko hevosella matalat kannat? Meillä ei istunut paikalleen mittojen mukaan oikean kokoiset bootsit, koska hevosella oli niin matalat kannat, että päkiäinen laskeutui liian alas bootsiin ja alkoi sitten ahdistamaan ja puristamaan. Isommatkaan bootsit ei istunut "kuin hanska", mutta ongelma ratkesi 10mm kiilapohjallisilla(kannalta paksuus 10mm, varpaalta ihan ohut). Nyt kannat on saatu kasvamaan sen verran normaalimmaksi, että takabootseista kiilat on voitu jättää pois, etusissa ne vielä on hyvä apu.
Varmasti hevonen oppii pian olemaan tykkäämättä niistä ja alkaa protestoimaan, jos ne puristaa ja aiheuttaa kipua, mitä ne voi tehdä, jos ne ei oikeen istu. Oikeen istuvat bootsit huolii hevonen yleensä jalkaansa mukisematta. Meillä neiti astelee ensimmäiset 2 askelta takaset liioitellusti nostaen, sitten mennään kuin ei mitään olisikaan.
Käytä ihmeessä siellä ammattilaista sovittamassa niitä bootseja, että se vika löytyy. Vuodessakin kavion malli voi kengättömänä muuttua paljon, varsinkin jos ensimmäinen vuosi on kengättömänä vasta menossa! Useamman vuoden kestää, että kavio "hakee" oman mallinsa. Bootsit on näppärät laittaa ja käyttää, kun ne on sopivat. Nimimerkillä, ison mahan kanssa konttaamalla saadaan vielä bootsit jalkaan! :lol:
Maalaistyllerö ja "lv-poni" Femina Dahlia -05. Varsoo 2013 orista Rock N Jetset.
http://kuvablogi.com/blog/5069/8/
Avatar
sos-84
 
Viestit: 211
Liittynyt: Ma Marras 08, 2010 2:57 pm
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa Haapavesi

Re: Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja diipadaapa » La Maalis 12, 2011 1:31 pm

NO juu. Ammattilainen ne sovittikin ja silloin uskoin, että bootsit istuvat jalkaan ja malli on sopiva. Tässä nyt ihmettelen, kun jo pidemmän aikaa on vastustanut enkä enää keksi mitä tehdä.. Bootseja lähinnä tarvitsen nyt jo oleville liukkaille keleille sekä maastolenkeille sorateille. kiitos asiallisista vastauksista ja vinkkejä otetaan edelleenkin vastaan. :?
diipadaapa
 
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 10:59 pm

Re: Bootsien aloituksen vaikeus

ViestiKirjoittaja Emil the ardenner » Pe Maalis 18, 2011 10:03 pm

oletko kokeillut kavion rasvaamista ennen bootsien laittoa?? meidän pikkuisella, kun on tuo boan suurin edessä ja toiseksi suurin takana niin niisä on jo muutenkin jo työtä, muta tuo kaviorasven laitto ennen "pukemista" auttaa kummasti.
Avatar
Emil the ardenner
 
Viestit: 43
Liittynyt: Su Maalis 06, 2011 10:10 pm


Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron