Bootsit monipuoliseen käyttöön!

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Bootsit monipuoliseen käyttöön!

ViestiKirjoittaja Ida » Ti Maalis 11, 2014 4:56 pm

.
Viimeksi muokannut Ida päivämäärä To Syys 24, 2015 10:55 am, muokattu yhteensä 1 kerran
Ida
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2014 9:51 pm

Re: Bootsit monipuoliseen käyttöön!

ViestiKirjoittaja Maikki » Pe Maalis 14, 2014 10:42 am

Bootsit eivät todellakaan ole ongelmaton vaihtoehto. Tärkeintä on löytää malli, joka istuu hevosen kavioihin hyvin. Käytännössä se on hirmu hankalaa, sillä tosi monella hevosella varsinkin takaviot kiertää, voi olla takomista, kannoille astumista jne. Huonolla askelluksella saa rautaisenkin kengän kulumaan epätasaisesti, saati sitten bootsin. (Bootsihan ei kannoille astumisessa kulu, vaan hajoaa.) Mallista riippuen bootsien sisään pääsee enemmän tai vähemmän hiekkaa, kuraa ja kiviä, jotka voivat hangata. Myös bootsi itsessään voi aiheuttaa hankaumia, koska se useimmissa malleissa koskettaa kantapalloja, ruununrajaa ja vuohista - herkkää ihoa. Bootsit ovat myös tuhottoman kalliita rautakenkiin verrattuna. Meillä pohjat kului puhki laiskalla käytöllä yhdessä kesässä ja en todellakaan ole mikään miljonääri, joka voi ostaa useat bootsit vuodessa.

Yritän viimeiseen asti välttää bootsien käyttöä. Liikutusmuoto ja alusta pitää harkita tarkkaan. Hevoseni ei aro oikeastaan millään alustalla, joten bootseja käytetään vain silloin kun haluan suojata kaviota liialta kulumiselta.
Maikki
 
Viestit: 112
Liittynyt: To Elo 16, 2012 6:33 pm

Re: Bootsit monipuoliseen käyttöön!

ViestiKirjoittaja Pia Lilius » Pe Touko 30, 2014 2:40 am

Kokemukseni mukaan parhaat bootsit, jotka on myös helpot laittaa, on Cavallon Simplet tai Sportit riippuen hevosen kavion mallista (Sportit on kapeammat). Näitä ei tarvitse puljata kovin kauaa että ovat jalassa ja pysyvät hyvin. eivät ole kaikista siroimmat bootsit, mutta mielestäni monipuolisimmat. Täytyy muuten muistaa, ettei innostu liikaa näitä hoitamaan, muuten voi käydä niin, että nahka löystyy. Pyyhkäisy kostealla käytön jälkeen riittää.
Pia Lilius
 
Viestit: 16
Liittynyt: Su Elo 29, 2010 9:31 am


Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron