Väärin vuollut kaviot, milloin kengät taas pois?

Erilaiset vuolutavat, edut, käytäntö,teoria ja bootsit. Huom! vain kengättömyyteen liittyvät keskustelut tänne.

Väärin vuollut kaviot, milloin kengät taas pois?

ViestiKirjoittaja JustMe456 » La Tammi 05, 2013 12:47 am

Hei,
Meillä sattui käymään sellainen huono tuuri, että hepalta vuoltiin kavioita aivan liikaa, sekä säde jätettiin vuolematta kunnolla. No sepäs aiheutti takajalkojen aristamisen, kun säde osui maahan ennen kavioiden reunoja(mikähän niiden virallinen nimi on?) Oli pari viikkoa levossa ja lopulta lyötiin toisen kengittäjän toimesta, että saatiin sitä reunaa tarpeeksi raudan avulla. Sillä saatiin aristukset pois ja heppaa on voinut taas liikuttaa hyvin. Kuitenkin tahtoisin heppani kengättömänä jatkossa kiitos. Paljonko sitä reunaa pitää olla, ettei tällaista pääse tapahtumaan uudelleen? Mietin että onko kasvua tapahtunut jo tarpeeksi vai joudutaanko laittamaan vielä ainakin kerran uudelleen kengät. Yksi kengistä päätti irtautua tällä viikolla ja päätöksen aika on siis lähellä. Väärästä vuolemisesta on siis jo ainakin 1,5kk.
Tämä hevosen omistaminen on minulle vielä aika tuore asia, haluaisin silti hoitaa asian kunnialla ja mahdollisimman hyvin läpi. Neuvoja?
JustMe456
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 12:39 am

Re: Väärin vuollut kaviot, milloin kengät taas pois?

ViestiKirjoittaja Emili » La Tammi 05, 2013 2:28 pm

Itse vuolen seinämät yleensä anturan tasolle, eli siis sen kavion "pohjan" kanssa samalle tasolle. Jotkut jättää sitä millin, pari.

Kauanko hevonen on ollut kengättä ennen tuota väärää vuolua?

Kengäthän eivät ongelmaa välttämättä ratkaise, sillä kenkä hajottaa kavion seinämää, eli se luultavasti lähtee lohkeilemaan ja kestää jonkin aikaa, ennen kuin naulanrei'ät kasvaa pois.

Haiseeko kavio jotenkin huonolta, onko säde pehmeä, arka?
Avatar
Emili
 
Viestit: 212
Liittynyt: To Marras 05, 2009 2:51 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Väärin vuollut kaviot, milloin kengät taas pois?

ViestiKirjoittaja JustMe456 » Pe Tammi 11, 2013 8:50 pm

Kaviot on ihan kunnossa kyllä. Kengittäjäkin sanoi että liikaa vuoltu kengättömäksi hevoseksi. Kesän oli ilman kenkiä ja ilman ongelmia. Me laitettiin siihen kengättömään kavioon kenkä takaisin ja aateltiin että sitten kun otetaan kaikki pois niin vuollaan sellaisiksi, että voisi olla kengittä.
JustMe456
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 12:39 am

Re: Väärin vuollut kaviot, milloin kengät taas pois?

ViestiKirjoittaja Ivus » Su Tammi 13, 2013 11:59 am

Tuosta vuolusta nyt ei pysty kyllä kaviota näkemättä sanomaan oikeastaan mitään, mutta on hyvä muistaa, että kengitetyn hevosen kavion sopeutuminen kengättömäksi (eli parantuminen) kestää 3-12kk. Aristus, lohkeilu tai rispautuminen tänä aikana on aika tavallista, ja siksi kannattaa siirtymävaiheeseen valmistautua joko hankkimalla bootsit, tai luomalla hevoselle sellaiset olosuhteet joissa se voi rauhassa "parannella" kavionsa.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi


Paluu Kengättömyys ja kavionhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron