Sivu 1/1

Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: To Helmi 16, 2012 11:27 pm
Kirjoittaja Koskaloska
käytössä on LG:n kuolaimettomat, jotka toimivat muuten hyvin/täydellisesti, mutta asettaminen on vaikeaa/mahdotonta.. miten olette opettaneet hevoselle asettamisen kuolaimettomilla (erit. LG) ?

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Pe Helmi 17, 2012 9:16 am
Kirjoittaja Peikko
Jaa, kyllä mielestäni asettaminen onnistuu ihan normaalisti lg:llä (joihin olen erinomaisen tyytyväinen kaikilla heposillamme). Ongelmaksi koen rinkulan kääntymisen poikittain poskea vasten silloin, kun ohjasapu suuntautuu hevosesta sivulle eikä suoraan taaksepäin. Johtuisiko asettamisongelmasi tästä? Suuntautuuko ohjasi asetuksessa hieman ulospäin?
Ohjasavun sivulle suuntautumista tarvitaan monesti klassisentyyppisessä ratsastuksessa finessejä hiottaessa eri puolipidättein, samoin länkkäriratsastuksessa ja esim. yhden ohjan pysäytys ei toimi lg:llä kunnolla. Rinkulan kääntyminen poikittain antaa hevoseslle ristiriitaisen tuplaviestin: ohja vetää ulospäin ja rinkula työntääkin päinvastoin...
Koen tämän ihan oikeasti ongelmaksi. Itse olen ratkaissut ongelmaa, joka ei vieläkään ole kyllä ratkennut, käyttämällä ohjasapuja vain lateraalisesti (hevosen pitkittäissuuntaisesti) ja ottamalla käyttöön myös ratsastuskapsonityyppisen lisäyksen turvan päälle kulkevaan remmiin. Ratsastan siis kaksin ohjin ja opettelen käyttämään toisia ohjia sitten sivullevievissä avuissa. Saa nähdä, sekoanko itse tai polle...
Jos joku keksii toimivan ratkaisun, olisi mukava kuulla uusista innovaatioista!
Muutoin olen lg-suitsitukseen erittäin tyytyväinen ja toivottavasti hepatkin :) !


(vastaavanlaisen ongelman kuvittelisin syntyvän myös pelkillä kangilla/hackamorella ratsastettaessa, jolloin ohjan sivullevievät avut ovat suoraan sanottuna hankalia)

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Pe Helmi 17, 2012 12:35 pm
Kirjoittaja sos-84
Meillä on käytössä flowerhackamore, joka on siis aika lähellä tuota LG:tä. Meillä oli samaa ongelmaa noiden kukkasten kanssa, että johtava ohja käänsi kukan ulospäin. Ongelma ratkesi, kun siirsin turparemmin ja leukaremmin alempiin reikiin, niin, että alas jäi yksi reikä vapaaksi, yläpuolelle jää siis yhdet reijät tyhjiksi, ylimmäisestä lähtee poskiremmi. Tällälailla siis, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. http://kuvablogi.com/nayta/3427185/

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Ma Syys 03, 2012 12:18 pm
Kirjoittaja Prii
Sos, kuva ei näy :(

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Ma Syys 03, 2012 2:05 pm
Kirjoittaja sos-84
Kuvablogi näkyy jumivan, en saa ollenkaan edes allekirjoituksen linkkiä auki. Jos haluat kuvia noista kukkasista, laita sähköpostia sos-84@suomi24.fi, voin laittaa sulle kuvia tulemaan! Huomasin, että toisessa keskustelussa kyselitkin edullisempia versioita LG-Bridleihin, nuo kukkaset on juuri sellaiset!:) Googleta Marylot Flower Hackamore. Ulkomaiselta nettisivuilta ne saa tilattua, postikulut suomeen 10e, eli ei paljoakaan, pelkillä kukkasilla hintaa siellä on 25e, eli kotiin toimitettuna 35e.

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Ma Syys 03, 2012 2:40 pm
Kirjoittaja Prii
Postia laitettu 8-)

Re: Kuolaimettomilla asettaminen?

ViestiLähetetty: Ma Syys 03, 2012 10:28 pm
Kirjoittaja Warda
Itse olen oppinut, ettei ohjasote saisi mennä taaksepäin ja mielestäni se loogista onkin. Taaksepäin vievä ohja saa hevosen helposti vetämään vastaan ja toisaalta voi asetuksessa myös sulkea leukakulmaa. Olisi kiva saada kuvia LG asetuksista:)