Kuolaimettomiin siirtyminen

Erilaisiin kuolaimettomiin välineisiin keskittyvä keskustelu. BB, sidepull, hackamore, bosal, cordeo jne.

Kuolaimettomiin siirtyminen

ViestiKirjoittaja häsätius » La Huhti 16, 2011 9:13 pm

Hei!

Minulla on kohta 6-vuotias lv-ruuna. On ollut meillä (ja ratsun hommissa) nyt kolmisen kuukautta. Sitä ennen siis täysillä yritetty raviradoille ja ollut rankassa treenissä.
Olen ratsastanut sillä tavallisilla nivelkuolaimilla. Jarrut on välillä hieman hukassa, tukeutuu kuolaimeen eikä osaa ollenkaan hakeutua itse tasapainoon eli mennään siis pää taivaissa. Varsinkin mitä kovempi vauhti niin sen korkeammalle pää nousee. Eli ihan "tavallista" ex-ravurilta.
Olen nyt miettinyt että jos siirryttäisiinkin kuolaimettomiin suitsiin. Mietin että jos hällä ei ole kuolaimia suussa mihin tukeutua niin alkaisi(ko?) hakeutua itse tasapainoon ja ns.oikein päin kulkemiseen. Onko kellään kokemuksia? Vai onko kuolaimien poisotto ihan täysin shokeeraavaa kun ratsastus yleensäkkin on vielä niin uusi juttu.
Hevosesta ei ole tarkoitus kyllä tullakaan mitään puskaratsua kummempaa, mutta itse lh-henkisenä ihmisenä olen kyllä nyt isosti kiinnostunut kuolaimettomuudesta ja kuulen mielelläni muiden kokemuksia ja neuvoja!
häsätius
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Huhti 16, 2011 9:06 pm

Re: Kuolaimettomiin siirtyminen

ViestiKirjoittaja Lellu » La Huhti 16, 2011 9:29 pm

Itselläni nyt ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut (useammista) hevosista, jotka ovat aloittaneet ratsun uran kuolainten kera ja siirtyneet kesken koulutuksen kuolaimettomiin. Nämä kaikki tuntemani esimerkit ovat osoittautuneet oikein hyviksi ratsuiksi ja kulkevat hyvässä tasapainossa, yksi on melkoisen osaava kouluhevonen (ei kylläkään kisaa, kun ratsatetaan kuolaimetta, mutta osaa ihan vaativia asioita)

Nämä kaikki ovat tosin olleet ihan ratsusukuisia puoliverisiä, mutta uskoisin, että ex-ravurillekin luonnistuu kunhan vain annat hevoselle rauhassa aikaa löytää se luontainen tasapaino, ravusrista ratsuksisiirtyminen kun ei muutenkaan ole ihan yhden päivän juttu :) Tsemppiä teille, toivottavasti onnistut saamaan itsellesi hyvän ratsun !
Ole aina ensiluokkainen versio itsestäsi äläkä toisluokkainen versio jostain muusta
Lellu
 
Viestit: 21
Liittynyt: La Maalis 19, 2011 2:03 pm

Re: Kuolaimettomiin siirtyminen

ViestiKirjoittaja Jessica » Ke Huhti 20, 2011 6:22 pm

Voi olla, että tuo käytös johtuu ihan kuolaimestakin. Ainakin itse huomaan täyden eron kuolaimilla ja kuolaimettomilla, vaikka meillä ei edes ole mitään isoa ongelmaa kuolaimien kanssa.
Selvästi hevonen pureutuu enemmän kiinni ja keskittyy enemmän kuolaimien paineeseen. Kun taas mennään kuolaimettomilla, tuntuu että hevosella ei huolen häivää, koska voi keskittyä oleelliseen.

Kannattaa hankkia kuolaimettomat ja ennen sitä aloittaa maasta käsin-työskentely. Myös kuolaimettomia on sitten testattava maasta käsin ennen selälle nousua. Eri kuolaimettomatkin kohdistavat painetta eri kohtiin kuin kuolaimelliset suitset. Hackamoret, LG:t, flowerit yms. kohdistavat paineen nenään, kun taas jotkut niskaan. Eli painetta kannattaa testata maasta käsin ennen selälle nousua. Meidän hevoselle ei esim. sidepullit sopineet lainkaan, arkaili niitä (ei oikeastaan vauhkoontunut, vaan liike vain hidastui), kun taas LG:t sopivat loistavasti.

Kuolaimettomat antavat rehellisen näyn siitä, miten ja MILLOIN hevonen kulkee luonnollisesti ja rehellisesti. Anna sen pään olla ilmoissa vaan ensiksi, rauhoittele sitä paljon, ole rento ja rauhallinen selässä. Hevonen rentoutuu ajan kanssa kun oppii vanhasta pois.

Valitettavan yleistä tuo ex-ravureilla :/
If there is will, there is hope.
www.imppaavathevoset.net
Avatar
Jessica
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2011 8:00 pm


Paluu Kuolaimettomuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron