Erilaisia kuolaimettomia?

Erilaisiin kuolaimettomiin välineisiin keskittyvä keskustelu. BB, sidepull, hackamore, bosal, cordeo jne.

Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja saskia » Ma Maalis 22, 2010 11:05 am

Hei,

uutena tänne löysin ja olen jonkin aikaa viestejä kahlaillut läpi...

Kehtaisiko joku listata tavan tallaajalle erilaisten kuolaimettomien vaihtoehtojen nimiä, vaikutusmekanismia, plussat ja miinukset?

Itselläni on nuori hevonen, jonka koulutus aloitettiin perus kolmiosaisella. Alusta asti tavoite oli, että hevonen toimisi hyvin pienillä ja kevyillä avuilla, pääasiassa istunnalla, sillä se on tyttäreni hevonen, ja tarkoitus olikin, että saisin lapsen pian mukaan hommaan, ja että hevonen olisi lapsenkin kevyt ratsastaa.

Alusta asti kuolaimien kanssa oli ongelmia. Vaikka oli äärimmäisen kevyt tuntuma suuhun, hevonen tuntui aina protestoivan viskomalla päätään. Satulankin suhteen kyseinen yksilö on ollut hyvin tarkka, eikä ole kelpuuttanut yhtäkään runkosatulaa, jonka johdosta vihdoin sain kimmokkeen siirtyä rungottomaan, jonka ruuna hyväksyikin oitis!

Kokeiltiin myös suoraa kumikuolainta, mutta ei hyvä sekään.

Hevonen alkoi kuitenkin jo ollakin oikein hyvällä mallilla, teki töitä mielellään (siitä olen aina ollut tämän kanssa tarkka, että hevosen iloinen mieli on säilytettävä!), mutta vieläkin tuo kuolainasia hiersi.

Kokeiltiin sitten hackamorea, tommosta, mitä noista lähikaupoista saa. Ihan halpa perusmalli.
Ensimmäinen kerta oli katastrofi. Ohjat olivat löysät, ei tuntumaa, pyysin hevosta eteenpäin. Se ei suostunut, peruutteli ja oli hermostunut. Pyysin hellästi edelleen, ja hevonen ratkaisi sen nousemalla pystyyn. Siirryin taluttamaan... Toinen kerta sitten ylittikin odotukset, ja tästä tuli meille vakiovaruste. Hevonen on edestä rauhallinen, kaikinpuolin rento, eikä kiihdy ja kuumu, kuten kuolaimen kanssa tekee.

Nyt olin ymmärtävinäni tältä palstalta, että tuo hackamorekaan ei ole hyvä? Niskaan aiheuttaman paineen takia? Siksi siis kartoitan vaihtoehtoja. Nyt sillä on tosiaan tämä perushackamore, hyvin kevyellä kädellä ratsastetaan, ja pitkälle ratsastetaan istunnalla. Toimii kaikinpuolin hyvin, tekee hommia mielellään ja jokakerta töiden jälkeen tyytyväisiä on sekä hevonen että ratsastaja.
saskia
 
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 7:47 am

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja jatjat » Ma Maalis 22, 2010 11:06 pm

meillä käytössä LD- bridlet, ex ravuri joka ryösti ( pakoreaktio kivusta suussa), viskeli päätään, pelkäsi suitsimista.
näillä kaikki tuo epätoivottu käytös loppui, ja mielestäni ohjastuntuma ihan kuin kuolaimella... hevosen helppo ymmärtää avut, toimii todella pienestä.
en voi kun suositella!! :P
The more I get to know some people- the more I like animals.
jatjat
 
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Helmi 12, 2010 8:04 pm
Paikkakunta: naantali

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Pirelli » Pe Maalis 26, 2010 11:16 am

LG Bridleä vissiin tarkoitit.

Meillekkin hankitaan nuo, kaikki mitä olen lukenut niistä = hakkaa mennen tullen kaikki muut kuolaimettomat!
www.lgbridle.com - http://www.kengattomathevoset.fi/73 - http://www.kengattomathevoset.fi/keskus ... 1487?p=&c=
Pirelli
 
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Maalis 26, 2010 10:42 am

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Hihii » To Huhti 29, 2010 10:30 pm

En tiedä kuuluuko tämä tänne.. Mutta olettekos nähneet shettiksillä, siis pikkuponeilla kuolaimettomia? Mistäs ihmeestä sellaisia löytyis? (:
Hihii
 
Viestit: 164
Liittynyt: Pe Marras 06, 2009 4:34 pm
Paikkakunta: Hahaa enpäs kerro, arvaat kumminkin

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja M-H » Pe Huhti 30, 2010 4:52 pm

Hihii kirjoitti:En tiedä kuuluuko tämä tänne.. Mutta olettekos nähneet shettiksillä, siis pikkuponeilla kuolaimettomia? Mistäs ihmeestä sellaisia löytyis? (:


Barefootilla on tuo sininen ja pinkki malli vain pikkupokeinnelle: http://www.barefoot-saddle.de/shop/en/B ... -Lily.html
Aidoista BB suitsista löytyy kanssa koot shettiksille ja ihan miniatyyrihevosellillekkin.

Itse noita BF:n pikkusuitsia olen satulapakettien mukana kaupannut lähinnä. Kun en saisi 'piraatti' BB suitsia kaupata kun olen virallisten edustaja. Olen kuitenkin tehnyt poikkeuksen noissa pinkeissä/sinisissä kun ovat niin ihquja ja menevät yks yhteen bellis/lily satulamallien kanssa.

Varmasti myös shettiskokoja löytyy halpisvalmistajienkin luetteloista.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Pirelli » Pe Huhti 30, 2010 7:20 pm

LG Bridleihin voi tehdä oman turpahihnan vaan, ainoa on että se pyörä saattaa olla liian iso, tärkeää on että se ei ota niihin poskiluihin ym kiinni. En ole kokeillut, tällaista olen kuullut vain :)
Pirelli
 
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Maalis 26, 2010 10:42 am

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Dreamer » Ke Kesä 09, 2010 10:10 pm

hei!

Haluisin kysyä tälläista asiaa kun olen kuolaimettomista puhuessani törmännyt useasti kommenttiin että kuolaimettomilla ratsastaessa on vaarana murtaa hevosen nenänpii??? Onko totta?? :o.

Mm ratsastustarvikeliikkeen omistaja on kehoittanut olemaan varovainen kuolaimettomilla ratsastaessa ettei näin käy ja monet ratsastuksen harrastajat ovat sanoneet että täytyy olla hyvin kokenut ja osaava ratsastaja että pystyy kayttämään kuolaimettomia! Ovatko muut törmänneet tähän ja onko tässä mitään perää?

Huolestuin ajatuksesta että voisin satuttaa hevostani mutta eikös kuolain tee reilusti enemmän tuhoja hevoselle? MInkälaisessa tilanteessa olisi mahdolista murtaa hevosen päänalueen luita?
Dreamer
 
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2010 3:34 pm
Paikkakunta: Joensuu

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Dreamer » Ke Kesä 09, 2010 10:18 pm

Itsellä siis ollut käytössä sidepullit ja nyt uutuutena LG:t joiden kanssa en vielä ole Ahaa-elämystä kokenut. Ikävä kyllä, taisi olla liian suuret odotukset näiden suhteen. Tosin hevonen toiminut hyvin sidepulleillakin joten ratsastukseen ei muutosta ole tullut.

Olen kiinnittänyt huomiota LG:t päähän laittaessa että hevonen väistelee niitä mutta sidepullit antaa laittaa päähän hyvin... Olisiko vain uuden varusteen vieroksumista?
Dreamer
 
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2010 3:34 pm
Paikkakunta: Joensuu

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Ivus » To Kesä 10, 2010 11:56 am

Dreamer kirjoitti:...olen kuolaimettomista puhuessani törmännyt useasti kommenttiin että kuolaimettomilla ratsastaessa on vaarana murtaa hevosen nenänpii??? Onko totta?? :o.

Mm ratsastustarvikeliikkeen omistaja on kehoittanut olemaan varovainen kuolaimettomilla ratsastaessa ettei näin käy ja monet ratsastuksen harrastajat ovat sanoneet että täytyy olla hyvin kokenut ja osaava ratsastaja että pystyy kayttämään kuolaimettomia! Ovatko muut törmänneet tähän ja onko tässä mitään perää?


Höpön löpön. Mekaanisella hackamorella riski on olemassa, mutta LG, sidepull ja BB ovat kyllä hyvin pehmeitä värkkejä. Monesti jo tälläkin voorumilla on todettu, että kyllähän vahinkoa saa aikaan ihan millä vehkeellä vaan (talliriimu, naruriimu, tyyny, tms) kun on liian kovakourainen. Silti kuolaimella monin verroin helpommin ja varmemmin kuin kuolaimettomilla. Usein kuolaimettomilla ratsastaminen rentouttaa sekä hevosen että ratsastajan; hevonen ei pelkää kipua suussa ja ratsastajan ei tarvitse pelätä aiheuttavansa kipua. Jos hevonen on opetettu myötäämään paineelle, eikä kivulle suussa, kuolaimetomilla on melko vaikea saada vahinkoa aikaan.
Elä hättäile! Ei karhukkaa riehu koko ajan, ne vettää puolukoita välillä.
Ivus
 
Viestit: 389
Liittynyt: Ti Joulu 01, 2009 1:25 pm
Paikkakunta: Haapajärvi

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja M-H » To Kesä 10, 2010 1:05 pm

Ivus kirjoitti: Höpön löpön. Mekaanisella hackamorella riski on olemassa, mutta LG, sidepull ja BB ovat kyllä hyvin pehmeitä värkkejä.


Juurikin näin. Kun kahlailee tarkemmin kuolaimettomuusosion viestejä läpi varmasti tulee vastaan tästä tietoa jota useasti täällä puitu.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Pirelli » Pe Kesä 11, 2010 10:27 pm

LG:llä ratsastettu nyt parisen kuukautta ehkä? Ja hyvin on toimineet :) Hevonen on paljon rauhallisempi, kokeilin nyt pari kertaa kuolainten kanssa ja en nyt sanoisi että jännittyy mutta on selvästi enemmän eteenpäin, ei eloisampi mutta ei hermostuneempikaan, vaikea selittää... Voisiko olla niin että kuolain aiheuttaa kipua/epämukavuutta suussa ja saa hevosen yrittämään kovemmin jotta välttyy siltä tms? Siinä on niinkuin sekä enemmän yrittämisen ja eloisuuden vivahteita mutta myös tavallaan hermostuneisuuden tms. LG:ssä on aika ohkanen se turparemmi, ainakin hiertää meiän ponin nenältä vähän auki joten oon laittanu pehmusteen siihen, muuten toimineet tosi hyvin! (: Ei ajattele että ei oo kuolaimia kyllä suussa, kuitenkin pitää ratsastaa vähän erinlailla...

Mielenkiintoinen kokemus on ollut, haluaisin nyt myös viellä jonkun ammattilaisen mielipiteen siitä miten poni menee, meneekö kunnolla, "niin kuin pitää", vai ei?
Pirelli
 
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Maalis 26, 2010 10:42 am

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Satu Vainikka » Su Kesä 13, 2010 8:20 pm

HUOM! Kun puette LG:tä hevoselle/ponille, huomioikaa kärrynpyörän oikea paikka. Tästäkin olen jo johonkin muuhun osioon kirjoittanut, luultavasti tuo LG bridle. Eli sen tulee olla poskiluun ja suupielen välissä niin, että turparemmi sijoittuu paksun luun päälle, ei ohuen nenäpiin!!!!!!!! Hecosella mitta on pari sormenleveyttä poskiluusta alaspäin. Mutta, koska kaikki oat erikokoisia, kannattaa tarkistaa turparemmin paikka.
Johanna on kirjoittanut LG osiossa muistaakseni poneilleen hankkimistaan LG:stä.
Ja todella, millä tahansa värkillä saa pahaa jälkeä aikaiseksi. Kuka oikeasti repii hevostaan päästä niin kovaa, että turpa murtuu :O???? Kyllä siinä vaiheessa pitäisi mennä aidatulle alueelle ja opettaa sekä hevonen että ratsastaja ymmärtämään toisiaan paremmin.
Satu Vainikka
 
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Marras 11, 2009 2:57 pm
Paikkakunta: Loppi, Läyliäinen

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja tuulikki » Ke Tammi 05, 2011 10:19 pm

Haluan, että sinun on hyvä olla kanssani.
Avatar
tuulikki
 
Viestit: 285
Liittynyt: La Maalis 27, 2010 2:37 pm
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Koo » Ke Tammi 05, 2011 10:58 pm

tuulikki kirjoitti:Mites tällaiset toimii? http://www.barefoot-saddle.de/shop/en/H ... Cedar.html

Sidepullit. Toimii kuten esim. päitset, tai ohjat turparemmiin kiinnitettyinä.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Warda » La Maalis 05, 2011 11:55 pm

Katselin tuossa erilaisia kuolaimettomia ja aloin ihmetellä miksi niin moni niistä on niin hirveän monimutkaisia teknisiä härpäkkeitä. Miksi pitää olla vipuvarsi ja kettinkejä ja erilaisia säätöjä vipuihin? Itse käytän omatekemiä ihan yksinkertaisia suitsia, joissa ohjat tulevat kiinni pieniin renkaisiin turparemmissä.

Tarkoitushan ei ole vaikuttaa pään asentoon erilaisilla vivuilla ja sen sellaisilla, vaan tarjota ohjastuntumaa ja ohjata hevosta kääntävillä avuilla, pidätteillä jne. Miksi kuolaimettomat ovat menneet niin erikoisen näköisiksi laitoksiksi?
Avatar
Warda
 
Viestit: 378
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2010 9:23 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja biubella » Su Maalis 06, 2011 12:21 pm

Samaa olen miettinyt..

Mutta kaippa noistakin joku villitys on tulossa ja käy niinkuin kuolainten kanssa, kaikenlaisia ja mahdollisimman monimutkasia ja "hienoja". Enkä osaa ymmärtää kun niistä härpäkkeistä vielä maksetaan lähemmäs sataa/satoja euroja kunhan on vain jonkun hienon merkin tuottama jne.

Itellä kanssa vanhat suitset joihin leikkasin vanhoista riimuista turpaosan, liitin poskiremmeihin, ja niihin samoihin riimujenrenkaisiin ohjat, ja vola, mahtavat kuolaimettomat syntyi! Ja rahaa meni 0e.
biubella
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2011 3:41 pm

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja tuulikki » To Kesä 16, 2011 8:46 pm

Kertokaa miulle, että millainen tämmönen on vaikutukseltaan? Siis hackamore kyllä, painetta nenälle ja ilmeisesti kova?
http://store.runningbear.com/catalog/di ... 6&scat=280
Haluan, että sinun on hyvä olla kanssani.
Avatar
tuulikki
 
Viestit: 285
Liittynyt: La Maalis 27, 2010 2:37 pm
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja M-H » Pe Kesä 17, 2011 2:18 pm

tuulikki kirjoitti:Kertokaa miulle, että millainen tämmönen on vaikutukseltaan? Siis hackamore kyllä, painetta nenälle ja ilmeisesti kova?
http://store.runningbear.com/catalog/di ... 6&scat=280


Nojoo turpaan painetta kohtalaisesti ja leuanalle myös.
Ei kuitenkaan pahimpia vipuefektejä mitä mekaanisissa hackamoreissa nähnyt.

Tuo on vähän epäloogista noissa hackamoreissa mielestäni, että topataan/levennetään tuota turvanympärystöä valtavasti ja sitten kuitenkin vipuvartta millä saadaan vääntövoimaa juuri siihen entistä enemmän. Lopputuloksena kohtalaisen tehoton vehje (useimmissa tapauksissa) jolla kuitenkin sitten voi saada hyvinkin pahaa vauriota aikaiseksi. Toki ilman toppauksia/levennyksiä nasahtais luut paskaksi vielä herkemmin joten..
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja tuulikki » La Kesä 18, 2011 12:02 pm

M-H kirjoitti:
tuulikki kirjoitti:Kertokaa miulle, että millainen tämmönen on vaikutukseltaan? Siis hackamore kyllä, painetta nenälle ja ilmeisesti kova?
http://store.runningbear.com/catalog/di ... 6&scat=280


Nojoo turpaan painetta kohtalaisesti ja leuanalle myös.
Ei kuitenkaan pahimpia vipuefektejä mitä mekaanisissa hackamoreissa nähnyt.

Tuo on vähän epäloogista noissa hackamoreissa mielestäni, että topataan/levennetään tuota turvanympärystöä valtavasti ja sitten kuitenkin vipuvartta millä saadaan vääntövoimaa juuri siihen entistä enemmän. Lopputuloksena kohtalaisen tehoton vehje (useimmissa tapauksissa) jolla kuitenkin sitten voi saada hyvinkin pahaa vauriota aikaiseksi. Toki ilman toppauksia/levennyksiä nasahtais luut paskaksi vielä herkemmin joten..

Näyttävyyttä tuolleen ainakin saa! Mie oon ihmetelly ihan samaa, eikö vähemmälläkin hifistelyllä onnistuis?
Haluan, että sinun on hyvä olla kanssani.
Avatar
tuulikki
 
Viestit: 285
Liittynyt: La Maalis 27, 2010 2:37 pm
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja sos-84 » La Kesä 18, 2011 1:15 pm

Mulla on just sellaiset ylipehmeäksi topatut hackamorejen remmit( http://www.hippodome.com/index.php?main ... cts_id=935 ) käytössä flowereissa ja olen vahvasti alkanut epäillä, että ovat jo liian pehmeät, kun sitä vääntöä ei tule niin paljon, mitä normihackamoreilla!? Tahtoo välillä joutua pidättämään jo aika kovasti, että villiintynyt nuorikko malttaa pysähtyä, erityisesti laukan jälkeen tahtoo jäädä päälle sellainen vallaton ravuriravi... :lol: Kentällä ei ongelma ole, mutta maastossa meinaa välillä mennä sormi suuhun. Nyt siirsin kokeeksi sen leuan alta kulkevan remmin turvan päälle ja vanhoista normisuitsista hyödynsin kapean alaturparemmin uudeksi leuanalusremmiksi. Nyt ne näyttää samanlaisilta kuin esim LG-n turparemmin remmit, siis paksuudeltaan. Mielenkiinnolla lähden kokeilemaan, löytyykö jarrut paremmin, vai hirttääkö sitten jarru kokonaan päälle.
Maalaistyllerö ja "lv-poni" Femina Dahlia -05. Varsoo 2013 orista Rock N Jetset.
http://kuvablogi.com/blog/5069/8/
Avatar
sos-84
 
Viestit: 211
Liittynyt: Ma Marras 08, 2010 2:57 pm
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa Haapavesi

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Pojunrakas » La Heinä 16, 2011 4:41 pm

Varmaankin tähän topaan sopiva kysyä tätä ->

otin käyttöön sidepullit ja hevo menee tosi hyvin, mutta pohdin pitääkö tuon turpahihnan olla kuinka kireällä ? Huomasin nyt toisen käyttökerran jälkeen että hevoni kuono on tuosta turpahihnan kohdalta hankaantunut jonkin verran .. Ostin tuohon sidepull suitsiin pehmusteen turpahihnan kohdalle ..

Perinteiset kuolaimettomat ei sovi mun hevolleni , ei kuuntele pidätteitä alkuunkaan :(
Pojunrakas
 
Viestit: 8
Liittynyt: Su Kesä 19, 2011 11:23 pm

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja M-H » Ti Heinä 19, 2011 11:54 am

Pojunrakas kirjoitti:Varmaankin tähän topaan sopiva kysyä tätä ->

otin käyttöön sidepullit ja hevo menee tosi hyvin, mutta pohdin pitääkö tuon turpahihnan olla kuinka kireällä ? Huomasin nyt toisen käyttökerran jälkeen että hevoni kuono on tuosta turpahihnan kohdalta hankaantunut jonkin verran .. Ostin tuohon sidepull suitsiin pehmusteen turpahihnan kohdalle ..

Perinteiset kuolaimettomat ei sovi mun hevolleni , ei kuuntele pidätteitä alkuunkaan :(


Millaiset on perinteisen kuolaimettomat? Sidepull on yksi vanhimpia kuolaimettomia suitsia.
Jokatapauksessa jos hankautuu niin viittaa turhan kovakouraiseen käsittelyyn mielestäni mikä ei varmasti ihme jos ei kerta kuuntele pidätteitä perinteisillä kuolaimettomilla. Sanoisin ettei missäänimessä missään kuolaimettomassa kuulu olla remmit turhan kireällä. Toki löysäkin voi olla paha jos oikeainpaljon sahaa eestaas sidepullilla niin tulee sitä liikettä hihnassa turvan päälle.

Kuitenkin kuolaimettomuus perustuu tavalla tai toisella (ja eri asteina) siihen, että hevonen myötää paineelle ja saa siitä palkinnon. Jos remmit on kireällä on myötääminen ja palkinto vaikeampaa.
Taino pitäisikö korjata äsköistä lausettani muotoon pitäisi perustua mutta kyllähän voimallakin voi kompensoida.

En tapaustasi ja ratsastustasi tunne, lähinnä yleistä spekulointia kirjoitin kuolaimettomuudesta.
Kuva
Avatar
M-H
Site Admin
 
Viestit: 663
Liittynyt: To Marras 05, 2009 1:40 pm
Paikkakunta: Somewhere over the rainbow..

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Warda » Ke Heinä 20, 2011 2:11 am

Kyllähän se kuulostaa siltä, että jos hankausjälkiä tulee, on paine ollut liian kova. Hevoselle pitää huolella opettaa kuolaimettomien suitsien avut, koska vaikka ollaan kuolaimettomissa, ei voiman käyttö ole hyvästä. Jos kuolaimettomien kanssa joutuu repimään ja käyttämään kovia apuja, on silloinkin kyse vääränlaisesta koulutuksesta ja apujen käytöstä.

Sos-84 mainitsemaa hackamorejen vääntöä haluaisn myös hieman kritisoida. Mielestäni tuota vääntöä pitäisi olla älyttömän vähän tai mieluiten ei ollenkaan. Vääntö saa kuitenkin hevosen helposti vääränlaiseen asentoon. Eikä siihen loppupeleissä ole tarvetta.

Jos heppa ei pysy normaaliratsastuksessa hallinnassa pienillä avuilla, on palattava taaksepäin ja opetettava avut siten, että ne toimivat ilman kovaa voimaa.
Avatar
Warda
 
Viestit: 378
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2010 9:23 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Tunante » Ma Kesä 11, 2012 10:52 pm

Oisko näistä suitsista lisäarvoa ratsastamiseen verrattuna tavan riimuun (puhuttaessa kuolaimettomudesta)?

http://www.hippodome.com/index.php?main ... cts_id=718

Tykkään retkeillä hepan kanssa - eli se saa välillä syödä ruohoa, siihen kombinaatioon ko (ratsastus)riimu saattaisi olla hyvä?

Jotku ketjussa mainitsivatkin pelkän (hannoverilaisen)turpahihnan käyttöä kuolaimettomina "suitsina". Miten se on toiminut? Onko mitään vaara- tai hankaluus tekijää moisessa yksinkertaisessa versiossa? Onko vinkata jotakin hyvää kuonohihnaa tällaiseen käyttöön?

:idea: Ei mutta, täältähän löytyi kohtuuhintainen vaihtoehto:

http://www.kivihevonen.net/epages/Kaupa ... riimu-0001

( ;) )
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: Erilaisia kuolaimettomia?

ViestiKirjoittaja Koo » Ti Kesä 12, 2012 1:18 pm

Tuo suitsi-riimu-yhdistelmä on kuolaimia varten, ts. ne saa nopeasti pois että hevonen voi tankata itseään juurikin maastolenkillä tai matkaratsastuskisoissa tm. Itse olen kyllä syötellyt hevosta ihan kuolaimettomilla, jos on ollut turpis tiukemmalla niin vähän vain löysännyt sitä. Itse ainakin näen sen nopeammaksi tavaksi, entä toisen turvanalihihnan (:D) ja kukkisten tm irroittamisen -olkoonkin, että noissa on pikalukot. Muttajoo, itse en siis näe noissa oikeastaan mitään hyötyä, jos hevosella ei ole kuolaimia.
Avatar
Koo
 
Viestit: 281
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 9:11 pm
Paikkakunta: Oulu

Seuraava

Paluu Kuolaimettomuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron